מנועים בקייץ?

Matan G

New member
מנועים בקייץ?

אהלן.. יש לי שאלה: שמעתי שבקייץ מומלץ לעבור לדלק 10 אחוז, יש כאלה שאומרים שזה נכון ויש כאלה שטוענים שזה הורס את המנוע. מה אתם חושבים? - זה יהרוס את המנוע? זה ייתן משהו? אגב, יש לי 46FX של O.S מתן

tumti69

New member
יש לך מנוע מצוין יש לי נסיון איתו

לא נראה לי שזה ממש משנה בקיץ או בחורף אבל תקנו אותי אם אני טועה

hifly

New member
הכן מנועך לקייץ

פשוט תטוס מעט עשיר יותר מאשר בחורף וזה יעזור לקרור המנוע,וקצת יטנף יותר,לא נורא. אמיר

גיא1234

New member
אבל

הניטרו לא מחמם את המנוע? אני חשבתי שכמה שיותר ניטרו מחמם יותר את המנוע. תקנו אותי אם אני טועה. בברכה גיא ארושס

Matan G

New member
תודה.. עוד מישהוא?

כיום אני מטיס טיפה עשיר אבל בגלל זה המנוע לא מגיע להספק שהוא אמור להגיע אליו ולפעמים גם חוטף קאט או שניים באוויר. אם עדיף 10 אחוז אז אפשר לקבל המלצה לדלק טוב וזול? (90 ש"ח לגלון מקסימום) אני לא משתתף בתחרויות ואני לא מטיס עם יותר מידי כסף אבל בכל זאת אני רוצה דלק איכותי וטוב ברמה בינונית פלוס. עם כל הכבוד לטיסן חיפה, לא הייתי מכניס למנוע דלק שלהם או של כל חנות אחרת שמערבבת דלקים, לא שיש לי משהו נגדם אבל כבר ראיתי כמה "טוב" הדלק שלהם. מתן

ci

New member
אין נזק

נתחיל בזה שאין שום נזק בדלק עם אחוז ניטורומטאן גבוהה יותר ע"פ היצרן אפילו עד 25 אחוז נראה לי בכל אופן אין לך צורך בכך כיוון שכמו שכבר ענו לך פשוט אפשר להטיס קצת יותר עשיר, הסיבה שלא הגעת (סביר להניח היום) למקסימום הספק היא בגלל הלכות הגבוהה יחסית שהיתה היום, ביום לח קיימים אחוזי מים גבוהים באוויר ולמנוע קשה יותר לעבוד וכן קשה יותר לכוון אותו מה גם שיוצא עשן עם איזה חומר לבן מגעיל כזה שאלה בסופו של דבר הנוזלים שקיימים באוויר. שים לב גם בניקוי הטיסן מורידים ממנו כל מיני שאריות שמן לבנות כאלה.

noam weissman

New member
מנועים בקיץ בחורף...

למנוע לא משנה עם זה אפס ניטרו או 30%. אבל מה שחשוב זה יחס הדחיסה וסוג הפלג (חם, קר...). מזג האויר, קיץ או חורף וכמות הניטרו משנים את התנהגות המנוע. על מנת להתאים את המנוע למזג האויר המשתנה משנים את יחס הדחיסה ולפעמים גם את סוג הפלג. כיצד ?, אז ממש על רגל אחת כמו שנאמר כבר בהודעה קודמת. משנים את כמות ואו עובי טבעות האטימה בפלג (עדין) או משנים את עובי וכמות הטבעות מתחת לראש המנוע. הסבר יותר מפורט בספרות המקצועית. אני מאוד ממליץ על הספר של HARRY HIGLLY. נמכר ב TOWER HOBBIES ב 20$ בערך. לדוגמא במנוע שמתוכנן ל אפס אחוז ניטרו משתמשים בדלק 5%: מכיוון שהניטרו עוזר בבערה וגורם להצתה מוקדמת (יחסית) נקבל אי סדירות בעבודת המנוע וכנראה סלד נמוך יותר. תיקון הבעיה: ע"י הוספת טבעת מתחת לראש המנוע וע"י כך הקטנת יחס הדחיסה. שינוי זה יקרב את המנוע לתנאי העבודה הקודמים ויעבוד יותר טוב, בפחות עומס וסביר להניח גם יותר קר. ציטוט ממאמר על מנוע MVVS ל טיסני כבלים: And there was one other modification thought absolutely necessary. Out of the box the engine has a huge compression ratio suited to European type no-nitro fuel. That was reduced by fitting the shims in the box to a ratio more appropriate to a western type fuel with a minimum of 5% nitro. למאמר המלא ראה את הלינק המצורף. בברכה.

למעלה