מנה שנייה של ציטוטק- אוף! עזרה

רקפת 108

New member
מנה שנייה של ציטוטק- אוף! עזרה

הי, לאחר הפלה נדחית הפסקת התפתחות העובר בשבוע 6 קיבלתי בשבוע 9 ציטוטק -4 טבליות לנרתיק.לאחר כאבים והתכווצויות עברתי אולט' פעמיים ובאחון לאחר שבועיים מהציטוטק נמצא ממצא עגול אקוגני 13*12 וזרימה לתוכו.רירית 13.8 (לפני שבוע הייתה 19) תחילה נאמר לי על ידי הרופא לבצע גרידה מה שממש לא רציתי (טרם ילדתי) התייעץ ואז הוחלט שאקח עוד מנה נוספת אתמול. מאז יש התכווצויות (משתנה) וכמעט ואין דימום רק בניגוב הכתמות חום (סליחה על התיאורים) בטא=79 נאמר לי לחזור לאולט' רק עוד שבועיים. מניסיון של בנות שלקחו מנה נוספת האם זה בסדר שאין דימום אדום נוסף? האם אין סכנה בהישארות השאריות ברחם (הרופא אמר שלא אך אני עדיין חוששת) האם יש משהו שיכול לעזור?חליטות צמחים וכו'?קצת מיואשת מהסחבת הבלתי נגמרת ומענן האי הוודאות תודה מראש.

מקוםבלב

New member
שלום רקפת,

צר לי על האובדן שלך, לפעמים לוקח 48 שעות עד שזה מתחיל לעבוד.אם את רואה שעד יום ראשון אין התקדמות כדאי להתייעץ עם הרופא או בית החולים בו את מקבלת את הטיפול. לגבי שאריות, תלוי הגודל ולכמה זמן. יש פעמים שהשאריות יוצאות עם הווסת הראשונה ויש פעמים שלא ואז עושים בד"כ היסטורוסקופיה אבחנתית לבדוק מה בדיוק קיים ברחם ולפי הצורך מחליטים אם צריך גם היסטורוסקופיה ניתוחית שדומה בגדול לגרידה. ידוע שהפלה בעזרת ציטוטק יכולה לקחת זמן ולפעמים גם לקיחה של 2 סבבים של ציטוטק. אם את לא רגועה תמיד ניתן ללכת לעוד ייעוץ אצל עוד רופא ולקבל חוות דעת נוספת. מקווה שהדברים יסתיימו בקרוב עבורך ובלי יותר מידי זמן.

רקפת 108

New member
למקום בלב שאלה

הי, תודה על התשובה אך מה שמטריד האם עלול להתפתח זיהום או האם יש בעייה בכך ששאריות הריון נשארות ברחם עד שהכול נפלט? אומנם הרופא אמר שלא אך אני לא שקטה ב100% ובסוף זה הגוף שלי ולא רוצה לשלם מחיר יקר על כך בהמשך.

ביחד6

New member
אני גם בסיטואציה דומה

ולי הוסבר : שהווסת אמורה להגיע תוך 5 שבועות ואז זה " הניקיון הסופי" בתקווה שבאמת הכל יצא לדעתי וזאת רק דעתי הבטא די ירודה ולכן סביר שאוטוטו הוסת מגיעה אם חלילה הווסת מאחרת ולא מגיעה תוך 5 שבועות עלייך להיבדק שוב כמובן בגלל שההפלה עדיין לא הושלמה יש לעקב אחר החום ואחר תסמינים נלווים מאחלת לך רק בשורות טובות וכמובן צר לי על אובדנך

מקוםבלב

New member
ערב טוב,

יש הרבה נשים שסוחבות שאריות ברחם והשאלה גם תמיד באיזה גודל. זיהום תמיד יכול להתפתח. אבל אם את אם יד על הדופק .אין לך חום, תחושה כללית לא טובה, סחרחורת ,דימומים כבדים אז זה בסדר. תמשיכי לעקוב אחר הבטא ולראות האם יש עדיין ירידה בבטא ושהיא לא נעצרת או עולה. בכל מקרה כדאי שוב להתייעץ עם הרופא אם גם בסופהשבוע האחרון לא היו דימומים רציניים ועוד גושים יצאו. תעדכני מה איתך. חיבוק

חגית2001

New member
נצל"ש

אני כמעט 5 שבועות אחרי הפלה.(בשבוע 23) .וכמובן המחזור בושש מלבוא. עובי רירית 9 מ"מ. הרופא אמר שאחכה למחזור שישטוף הכל.. השאלה תוך כמה זמן המחזור צריך להגיע?! בינתייים הפסיק הדימום לגמרי! ואני דיי מוטרדת מהעניין שיש לי שמה שאריות.. אמרו לי שיש סיכוי שהמחזור יגיע אפילו בעוד שבועיים.. מה יהיה עד אז?!

ביחד6

New member
מנסה לענות לך

צר לי על אובדנך אצלי בהפלה הראשונה התחילה טבעי ועברתי גרידת חירום הרופא אמר שהוסת תגיע תוך 5 שבועות חיכית ששה שבועות וקבלתי כדורים ואז הוסת הגיעה עכשיו זה ממש טרי עבר רק שבוע מהציטוטק והרופאים בתל השומר אמרו לי אם כעבור 5 שבועות לא אקבל וסת להגיע ואם הוסת תגיע אז להגיע ביון 3-5 אחרי הוסת מקווה בשבילך שתתבשרי רק בבשורות טובות ומשמחות

חגית2001

New member
לא הבנתי בדיוק...

איזה כדורים קיבלת? את מדברת כאן על שני מקרים של הפלות? שורה תחתונה-בתוך 6 שבועות אני אמורה לקבל מחזור ?

ביחד6

New member
כן 2 הפלות

והתכוונתי לציטוטק ( זה השבוע) כן עד 6 שבועות זה מה שנאמר לי

חגית2001

New member
תודה

על העזרה. משתתפת איתך בצערך על אובדנך...ויותר נכון-מזדהה...

מקוםבלב

New member
היי,

בשבוע שאת עברת את ההפלה יכול לקחת יותר מ5 שבועות. אם יש לך אפשרות כדאי להיעזר בדיקור או רפלקסולוגיה בכדי לאזן ולנקות את הרחם. הרבה פעמים זה עוזר.

חגית2001

New member
אני לא כ"כ מאמינה

בדיקור הסיני... אני מקווה שהכל הסתדר! ממש אין לי כח לעוד התערבות....! מנסיונך *זה באמת עוזר?

מקוםבלב

New member
אני מאמינה ברפואה משלימה וגם עוסקת בזה

אבל אם את לא מתחברת אז לא. גם לרפלקסולוגיה לא?

חגית2001

New member
כעיקרון

בתאוריה אני יודעת ומאמינה שלחיצה על אזור מסויים-(בהתאם לאיבר בגוף) בכף הרגל ממש יכולה לעזור ולהקל על כאב.לא יודעת אם לרפא. אבל סוג של משכך כאבים... אבל אף פעם לא ניסיתי.

מקוםבלב

New member
היי,

הרפלקסולוגיה הרבה יותר מורחבת ומעמיקה מאשר רק לחיצות נגד כאבים. יש ראייה הרבה יותר הוליסטית שמחברת בין הגוף לנפש ולכן בזמן טיפול אני נוגעת גם בצד הפיזי וגם בנפשי.

חגית2001

New member
נשמע מאוד מעניין

יש לי ממש ידע שיטחי בעניין. אשמח לנסות טיפול שכזה.

למעלה