מנה ראשונה

מנה ראשונה

אני מחפשת רעיונות למנה ראשונה לארוחה החלבית של ליל שבועות. אני לא רוצה להכין מרק כתום כי זה מה שהכנתי בפעם הקודמת שאותם אורחים היו אצלנו. אבל אני לא מצליחה לחשוב על משהו אחר

pirge

New member
קציצות טונה ברוטב אדום

09:27 | 07/12/05 קציצות טונה ברוטב אדום ו pirge ו קציצות טונה ברוטב אדום - בהשראה שלכם והקומפלימנטים הרבים לקציצות הטחון שלי. אני מקווה שאתם וילדכם תאהבו אותם. מקור:פירגה 2 קופסאות טונה מסוננות ומפוררות היטב היטב. 4\1 כוס קמח מצה או פירורי לחם -אפשר במקום הפירורים, לשים פרוסה או שתיים לחם מגורר(אחרי השרייה, וסחיטה) 2 ביצים טרופות פטרוזיליה קצוצה בצל מגורר מלח פלפל שחור לערבב היטב. ליצור כדורים ולטגן ב-2-3 כפות שמן מ-2 הצדדים. טיגון מהיר—רק לצריבה מכל הצדדים. רוטב: לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב. להוסיף 2 כפות סילאן כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף כף או שתיים קטשופ להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. לטעום ולשפר טעם. לצמצם את הרוטב לחצי לפני שמכניסים את הקציצות. תהנו. להכפיל כמויות.

pirge

New member
בלינצ'ס אישי ממולא בפטריות/טונה/מוקרם גבינה

pirge

New member
בלינצ'ס מוקרם

להכין עלה עגול מבלילת בלינצ'ס למלא בנדיבות לסגור לחצי סהר גדול (כמו בתמונה) לכסות בגבינה צהובה - פרוסה או מגוררת לפי בחירה להוסיף בפינות פפריקה לצבע ודקורציה ( ראו תמונה) להכניס למיקרו או לטוסטר אובן------ שיש בו תבנית או לתנור מחומם מראש לחמם עד שהגבינה תבעבע קלות לבלינצ'ס טוסט פשוט להשאיר יותר זמן בתבנית הטוסטר אובן. לחמם את האובן ולהכניס את הבלינצ'ס עם הגבינה למעלה אחרי כ-2 דקות..... לסגור את החימום ולהשאיר את הבלינצ'ס בפנים לעוד כמה דקות--תקבלו בלינצ'ס קריספי כמו בתמונה השניה בבקשה

pirge

New member
בלינצ'ס 1

04:45 | 07/04/04 מליות מלוחות+רוטב אחד לכולםו pirge / מתכונים ו רוטב גבינה: ל- 5 בלינצ'ס 50 גרם חמאה 2 כפות קמח או המרה לפסח שמנת מתוקה לבישול כוס חלב 100 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת מלח , פלפל. ממיסים בסיר חמאה, מסירים מהאש, מוסיפים קמח ובוחשים לבל יווצרו גושים.מוסיפים שמנת וחלב. מבשלים תוך בחישה עד הסמכה. מסירים מהאש , מוסיפים גבינה, מלח ,פלפל ומערבבים. מילוי פטריות: 20 גרם חמאה בצל קצוץ סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות מלח פלפל 4 כפות רוטב גבינה 100 גרם גבינת רוקפור מגוררת ממיסים חמאה, מוסיפים בצל ומזהיבים. מוסיפיפ פטריות, מלח, פלפל, מטגנים עד שלא יהיו נוזלים.מעבירים לקערה מוסיפים רוטב גבינה וגבינת רוקפור ומערבבים. אני שמה גבינה בולגרית עדינה. מלית תירס: 250 גרם תירס משומר ומסונן 3 כפות רוטב גבינה 150 גרם גבינה צפתית פיראוס מגוררת 100 גרם גבינה לבנה 5 אחוז. מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מלית תרד: 200 גרם תרד טחון מוקפא ומופשר 100 גרם גבינת פיראוס פטה מגוררת 100 גרם גבינת קולאז' קצ'קבל מגוררת 100 גרם גבינת תנובה 5 אחוז 3 כפות רוטב גבינה מלח פלפל. סוחטים את התרד. ומערבבים הכל ביחד. מלית פלפלים וגבינה: 3 פלפלים צבעוניים חתוכים לקוביות קטנות 30 גרם חמאה 225 גרם גבינת נפוליון בטעם שום שמיר 100 גרם גבינת קולאז' פרובלונה מגוררת. ממיסים במחבת חמאה,ומטגנים את הפלפלים עד הזהבה. מוסיפים את היתר. מלית טונה: 2 קופסאות טונה קטנות מסוננות משמן. 2 בצלים קצוצים 2 ביצים קשות מגוררות גס. מלח פלפל. מעט רוטב גבינה. אני מוסיפה לפעמים כף תירס או קוביות גמבה אדומה או ירוקה.או כף פטריות . מערבבים הכל ביחד.

pirge

New member
בלינצ'ס אישי במליות שונות מוקרם- אפוי כטוסט

מצאתי במאמרים אבל יש לי שאלה

עדיין לא הבנתי איך עושים מוקרם? וגם איך סוגרים שהמלית לא תברח? אם שמים על הפלטה זה עדיין יוצא מוצלח? או שאולי עדיף בלי לאפות כטוסט? האם זה אותו מתכון?

pirge

New member
מכניסים את הבלינצ'ס לטוסטר אובן יש אצלי

אפשרות הגבהה....שלא ייגע בגבינה. אפשר גם בתנור.

pirge

New member
מדיאס חצילים מוגש ברוטב יוגורט שמיר ושום

מדיאס חצילים לקלף חציל ארוך לחתוך לפרוסות – אפשר להשאיר כמו סנדויץ' להכין מלית: גבינה צפתית קשה מגוררת גבינה צהובה ביצה מלח ופלפל אני שמתי גבינה פטה,קוטג' וצהובה. מערבבים וממלאים את הפרוסה. מכינים בצלחת: פירורי לחם מהולים בקמח רגיל טובלים את הפרוסה הממולאת בגבינות---- מ-2 הצדדים מטגנים במחבת טפלון מ-2 הצדדים. מעבירים לתנור. כדאי להניח על ניר אפיה. אופים עד שהחצילים משחימים מכינים יוגורט מתובל בשום,שמיר,נענע,מלח ופלפל ואפשר גם מלפפון ירוק או חמוץ חתוך דקיק. מערבבים. מגישים את הפרוסה עם כף יוגורט מעל. מתכון עצמי בהשראת המתכון של גרסיה גרגו מהספר בישול לבנוני.

pirge

New member
כרובית טחינה סילאן אפוי בפירורים-פירגה

כרובית בטחינה וסילאן –אפוי בפירורים - חדש מקור:פירגה. בהגשה, פורסים פרוסות כמו עוגה. אפשר להכין פרחי כרובית גדולים-- מנה אישית לדעתי, זו אחת המנות היותר טובות שאכלתי מכרובית. פשוט חובה להכין. כרובית שלמה מרתיחים סיר גדול עם מים. כשהמים רותחים.....מכניסים את הכרובית ומבשלים 8 דקות. מוציאים את הכרובית ומניחים אותה בסיר עם מי קרח לדקה.מוציאים למסננת לניקוז נוזלים . מקררים את הכרובית. חותכים את הכרובית לרוחבה ל-2. מניחים בתבנית על ניר אפיה. החלק הקמור למעלה. מכינים בקערה מרינדה: 2 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 2 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף גרודת לימון כף פפריקה מתוקה גדושה מלח פלפל 4\1 כוס מים לערבב היטב לשפר טעמים. למרוח (בידיים)---בתערובת את הכרובית -למרוח כמה פעמים. להיכנס לכל הפינות והחורים. למרוח בשכבה נדיבה. מזרזפים בצורת "שתי-וערב" כף שמן קנולה על פני הכרובית. ציפוי פירורים על הכרובית: להעביר במג'ימיקס: 50 גרם אגוזי מלך 2 פרוסות לחם חתוכות כף אבקת מרק בצל כף שומשום לגרוס לפירורים בגודל בינוני. מצפים ומפזרים את כל הציפוי על הכרובית.[ מגררים מעל עוד קליפה מחצי לימון. אפיה 30 דקות בחום 180 מעלות. מגישים עם פלחי לימון טריים. תהנו.

pirge

New member
בלינצ'ס הבלילה מתאימה גם למלוח בלי הסוכר

בלינצ'ס במלית גבינות צימוקים וסילאן מקור:פירגה. בלילה לבלינצ'ס: 2 ביצים טרופות 2 כוסות חלב (אפשר להמיר כוס אחת במים) כף סילאן - למלית מלוחה לשים קורט מלח 3 כפות שמן קנולה קמח רגיל כמה שנכנס...שיהיה מרקם של שמנת דלילה. מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס) משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה. בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון. מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה. מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת--- ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים. הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו. להשתדל שהעלה יהיה דק. מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים. מכינים מלית: חבילה גבינה "טוב טעם" 250---- גרם קופסה גבינה לבנה 5% --250 ----גרם 3 כפות סילאן------ טועמים בקצה האצבע---ומחליטים אם להוסיף עוד סוכר. 2\1 כוס צימוקים לבנים מעט תמצית וניל כף גדושה של פודינג אינסטנט וניל ( האבקה) ממלאים מהמלית באמצע העלה---- ועוטפים מ-2 הצדדים. אני לא סוגרת את הצדדים--(משאירה גלוי שיראו את הגבינה (כמו בצילום)זורים קוקוס ומזלפים סילאן. תהנו.

שאלה לפירגה

המתכון לבלינצס המצ"ב - האם הוא מתאים למילויים שצירפת למעלה (בלינצס מוקרם)? תודה מראש, שרי

למעלה