מנהרת הזמן

מנהרת הזמן

או קיי - אז הפורום נקרא אייטיז. אבל אם אני לרגע מתעלם מהמשמעות המיסטית של ספרות השנים הגרגוריאניות (? מה זאת ההפלצה הזאת?), האם נכון להתחיל את העשור ב- 1980 ולסיים אותו ב- 89 ? מרבית האמנים והזרמים ששלטו בתקופה התחילו דווקא בסוף שנות ה- 70, מייד אחרי הפאנק (ניו וויב, אלקטרו וכו´, The Jam, גארי ניומן, ג´וי דיויג´ן וניו אורדר, קראפטוורק, אולטרווקס ועוד ועוד). לעומת זאת, בסוף שנות ה- 80 זרמים אלה התפיידו לטובת זרמים אחרים. האם לא ראוי להגדיר את ה"אייטיז" כקונצפט מוזיקלי ולא קלנדרי, ולתחום אותו בין השנים 78 עד 87? (אני כמעט מתפתה לשים גם את 77 בפנים, בגלל Low ו- Heroes של דיוויד בואי, שבמידה רבה הגדירו ובנו את היסודות של הזרמים שבאו בשנים העוקבות).

alpha80

New member
בעד. אני איתך

למרות ש... שי לי בעיה פסיכולוגית עם המושג "מנהרת הזמן", זה מזכיר לי איזה תכנית רדיו באיזה תחנה עם איזה אחד ושני אפסים , תכנית רדיו שכל קשר בינה לבין מוסיקה איכותית מקרי בהחלט. סליחה עם המכורים אליה.

alpha80

New member
סלחו לי אבל....

מנהרת הזמן - התכנית - בגלל רמתה הירודה, הצליחה להשכיח ממני - פסיכולוגית - את נפלאות העבר האיכותיות. אולי יש לי אישית בעיה שאני צריך להיגמל ממנה.

turrican

New member
מנהרת הזמן - סדרה אגדתית

הסדרה הכי אהובה עליי בשנות ה-80 זוכרים את הפרק האחרון שהם חוזרים להווה ומתחילים באלאגנים??

tofit

New member
זו סדרה אדירה

אבל לא עומדת במבחן הזמן, כל התפאורה שם מצחיקה ומגוחכת. את הפרק האחרון אני לא זוכרת. אבל אולי אתם זוכרים סדרה בשם נערי פלקסטון?

turrican

New member
בעיקרון מסכים

אני מודה ומתוודה שבסוף שנות ה-70 כבר הקוסנפט של ההגדרה "אייטיז" חל עליהם..כמו השירים: So Lonely "Roxxane " שירים של מדנס בתקליט "one step beyond" הם שירי אייטיז. , ג´אם ועוד , אבל חובה לציין שכבר אחרי 87 היו שירי אייטיז מובהקים כך שזה בעייתי לתחום את האייטיז מ-78 עד 87 . לדעתי זה לא יעזור לתחום את זה כך האייטיז נשאר אייטיז ז"א 1980-1989 תשובה שבלונית אבל ככה זה..אבל בהחלט אני מסכים עם העובדה ששירי אייטיז (ניו ווייב,אלקטרופופ) החלו בסוף שנות ה-70

או קיי

אני מניח שמנהלת הפורומים לא תאפשר לי לפתוח פורום מתחרה "מוזיקת 78-87"
אני מניח שתשובתך נותנת אישור להתדיין בפורום גם על ניצני האייטיז מסוף ה-70.

Lard

New member
ברור המסגרת היא 77-91

לא 87 אלה 91 אחרוני התקליטים עם ריח ה80 היו ב 91 בעצם לאחר מכן הכול השתנה עם כניסת הטכנו והגראג´ ......

למעלה