מנהרות הכרמל וכביש 6

gringoil

New member
מנהרות הכרמל וכביש 6

לאחרונה החלפתי את הרכב הישן שי ברכב חדש יותר. את העברת הבעלות ביצעתי ב 8.8.2012. באותו יום הודעתי למנהרות הכרמל על החלפת הרכב ואכן הם הסירו את הרכב הישן שלי מהמערכת והכניסו את החדש. להפתעתי קיבלתיחשבון על נסיעה בכביש 6 בתאריך 12.8.2012 כאשר התקשרתי למוקד כביש 6 הם הסבירו לי שהרכב הוסר רק ב 15.8.2012, וזאת עקב מעקב שהם עורכים אחרי העברת הבעלות. בשיחה עם מוקד השירות ש כביש 6 שהוא גם מוקד השירות של מנהרות הכרמל הוסבר לי שאמנם מוקד אחד אבל 2 חברות שונות. לכן שיחה עם מוקד מנהרות הכרמל אינה פוטרת משיחה עם מוקד כביש 6. ואני לא ידעתי שיש לי חשבון בכביש 6 בכלל. התברר שכאשר עשיתי את החשבון במנהרות הכרמל פתחתי גם חשבון בכביש 6. כאשר פישפשתי במסמכים שלי גיליתי את החוזה עם כביש 6. לתומיחשבתי שאם אני עושה את החוזה וההסכם יחד באותו מקום אזי עדכון אחד יספיק. החשבון אינו גדול, 15.44 ש"ח, אבל העיקרון קצת מציק. מין הראוי שהמוקדנית של מנהרות הכרמל תיידע אותי על החשבון בכביש 6. רק לידיעה אם הייתי אומר לה שאני גם מנוי בכביש 6 היא הייתה מסירה את הרכב שלי גם משם.
בקיצור....
במיגה ואתם מנויים בכביש 6 ובמנהרות הכרמל, ואתם מחליפים רכב, אל תשכחו ליידע את המוקדנית על 2 החשבונות כי היא לא רואה אותם, ותחסכו לכם עוגמת נפש ותשלומים מיותרים.

yonitbrk

New member
שאלה

אפשר לדעת כמה עולה נסיעה בכביש שש? איך נעשה החישוב?

amithi1

New member
תתקשר למי שקנה ממך את הרכב ובקש שישלם את החוב

עבור הנסיעה. אם יסכים, מה טוב. אם לא, אין הרבה מה לעשות.

gringoil

New member
זה לא ישים כי הרכב הישן נמכר בטריידאין

הרכב הישן שלי נמכר בטריידאין ולכן אין לי מושג למי הוא עבר הלאה.
הסכום אמנם קטן אבל צרגיש שלא מיידעים בשיחה שיש גם להתתקשר לכביש 6. מדוע המוקדנית אשר מטפלת בשתי החברות שהן חברות בת לא מעבירה את המידע? מדוע לא מיידעים בשיחה שיש גם לידע את כביש 6 בנפרד?
שירות גרוע!
ואין הרבה מה לעשות

gringoil

New member
עובדה מעניינת

החיוב של הנסיעה בכביש 6 נעשה בכרטיס האשראי אשר משמש לחיוב מנהרות הכרמל.
כלומר לשם החיוב איןלהם בעייה לשתף את המידע אבל לשם ניתוק יש להתקשר לכל אחת בנפרד.

נשמע חשוד מאוד

בפתיחת מנוי בכביש המנהרות נפתח גם מנוי בכביש 6 ולהיפך.
אני לא מוצא שום סיבה להפריד בין החיובים על הכבישים השונים בשעת הניתוק מפני שבפתיחת החשבון, אותו הסכם משמש לשני השירותים יחד. כך ביל של ההסכם צריך לבטל את שניהם.

נשמע כמו משהו שיתגלגל לכדי תביעה ייצוגית בעתיד.

trilliane

Well-known member
מנהל

רוניק77

New member
אכן שווה תלונה במשרד התחבורה ואולי בדיקה

משפטית לצורך עשיית מעשה.

amithi1

New member
תביעה ייצוגית?

אני לא בטוח שיש היקף מספיק גדול של לקוחות שהצטרפו במעמד אחד לכביש 6 וגם למנהרות הכרמל, ניתקו את המנוי באחד מהם בעקבות מכירת הרכב וחוייבו בפועל בעקבות נסיעה אצל הגורם שלא בוטל בו המנוי.

זה לא חייב להתבצע במעמד אחד

כל מי שיש לו מנוי בכביש 6, עם יום פתיחת מנהרות הכרמל לקהל הרחב, המנוי שלו זלג גם למנהרות.
בתור מנוי כביש 6 הגעתי לכניסה לנתיב המנויים במנהרות הכרמל והשער נפתח בפני, בלי שום צורך לחתום על הסכם נפרד. זה אותו מכשיר פסקל למיטב זכרוני, ששולח את החיוב לאותו מנוי ממש רק עם דף לוגו אחר.

מנוי בכביש 6 משמעו גם מנוי במנהרות הכרמל. מכאן שביטול המנוי באחד מהם צריך להביא לביטול המנוי בכביש השני אלא אם הנהג ביקש אחרת.
ככה אני רואה את זה לפחות.

amithi1

New member
לא מדוייק

כשנפתחו מנהרות הכרמל, כביש 6 שלחו לכל המנויים שלהם מכתב שהם מאפשרים במשך תקופת הרצה למנויים שלהם להשתמש גם במנהרות הכרמל ללא צורך ברישום נוסף, ומי שיהיה מעוניין להמשיך בכך מעבר לתאריך X, יכול לעדכן אותם כך שהם יוסיפו לו מנוי גם למנהרות הכרמל. לאחר תאריך X, מי שלא פנה לכביש 6 וביקש להוסיף את הרישום גם למנהרות הכרמל (או לחילופין פנה למנהרות הכרמל באופן עצמאי וביקש להוסיף מנוי שלהם לרכבו), לא אמור להיות מסוגל לסוע במנהרות הכרמל ללא תשלום במנהרות עצמן.
כנראה שאתה נסעת בחודשים הראשונים של פתיחת מנהרות הכרמל, לכן הפסקל אפשר לך להיכנס למנהרות.

zerokool

New member
שיחה עם שירות הלקוחות של מהרות הכרמל

לאחר ששלחתי לשירות הלקוחות שלמנהרות הכרמל פנייה הם חזרו אלי היום לסלולרי שלי.
נציגת שירות הלקוחות אמרה לי שהם לא מחויבים לשחרר את המכונית שלי מכביש 6 אלא אם אני מציין זו בפניהם.
היא הדגישה שהם 2 חברות נפרדות. כמו כן היא ציינה שנציגי השירות אינם מחויבים להודיע או לשחרר את הרכב מכביש 6 או הפוך אלא לפי דרישה מפורשת של בעל הרכב.
הסברתי לה שאני מבין אותה וזה נכון שאין להם חבות משפטית אבל העובדה ש את המנוי עשיתי בנקודה אחת למנהרות הכרמל ולכביש 6 גרמה לי לחשוב שגם השחרור מתבצע בהתאם ומין הראוי שהם יידעו את הלקוחות שלהם שזה לא מתבצע אלא לפי דרישה. היא כמובן חזרה והדגישה שאין להם חבות משפטית וכו....
התלונה שלי היא זהם לא מיידעים וזה גורם לחוסר הבנה ותשלומים מיותרים.
אני את ה 15 שקלים שלי שילמתי

amithi1

New member
כשהצטרפת למנהרות הכרמל מילאת טופס אחד לשתי

החברות, או טופס למנהרות הכרמל וטופס נפרד לכביש 6?

gringoil

New member
מילאתי 2 טפסים מול נציג אחד

אותו נציג באותה עמדה טיפל ב 2 החברות.
שירות הלקוחות אומר שהן רק שירות לקוחות של החברות אבל הם לא מחויבים להודיע לך על האפשרות של טיפול ב 2 החברות.
רק לשם הבהרה מנהרות הכרמל הם חברה אחות של דרך ארך מכביש 6.
אני מדגיש שאני מבין שה לא עברו על החוק אבל אם היו משקיעים עוד טיפה היו וסכים ללקוח עוגמת נפש וחיובים מיותרים.
אני מצפה משירותלקוחות שיתן שירות טוב ככל שניתן ולא יצא לידי חובתו.

k-don

Well-known member
אולי כדאי לכתוב לפניות הציבור (אם יש כזה)

של דרך ארץ ושל מנהרות הכרמל, כדי שכמו שהם מציעים לעשות מנוי לשני המקומות, הם יציעו לבטל מנוי משני המקומות.
כסף הם לא מפסידים, הם רק עלולים לקבל לקוחות כועסים

למעלה