מנהל מקרקעין

bos102

New member
מנהל מקרקעין

למישהו יש מושג כמה מותר לבנות מבחינת המנהל בשטח שגודלו 1400 (ברוטו)? אני יודעת שמבחינת העירייה מותר לבנות 40% מנטו השטח. אבל הבנתי שצריך לברר גם במנהל ולהם יש חוקים אחרים. בשטח בנויות 2כבר שתי יחידות. מישהו מבין בחוקי המנהל?

binbal3011

New member
תב"ע

אחוז הבניה תלוי בתב"ע (תכנית בניה עירונית). בידקי את התכנית עבור המגרש שלך ושם כתובים האחוזים אם התב"ע מדברת על 40% אז זה מה שמותר. 40% מ 1400 זה 560 מ"ר והמנהל יחייב אותך על כל מטר מעל 160 מ"ר, אם תנצלי את כל אחוזי הבניה תשלמי כפי הנראה מאות אלפי ש"ח למינהל. אם כבר יש יחידות, צריך לבדוק את החלוקה או הסכם השיתוף וכן מה מותר לבנות בתב"ע. מציע לך להוועץ בעו"ד שמבין בנדל"ן.

bos102

New member
תודה על התשובה...

לא הבנתי את התשובה, האם מבחינת המינהל אפשר לבנות 40% מהשטח? או 160 מטר מעל 560 משלמים חריגה או מהמטר הראשון מעל 560? מקווה שאני ברורה...

binbal3011

New member
תשובה

אחוז הבניה לא נגזר מהמנהל אלא מהתב"ע, מה שכתוב בתב"ע מותר לבניה וכך המינהל יאשר. המינהל גובה כסף על בניה מעל 160 מ"ר. במקרה שלך, את יכולה לבנות עד 560 מ"ר ועל כל מטר מעל 160 תשלמי למינהל. זו לא חריגה, אלו התשלומים הנהוגים למינהל בכל הארץ. חריגה במקרה שלך תהיה בקשת בניה מעבר ל 40%.

bos102

New member
אני לא מבינה אשמח אם תבהיר לי

השטח אינו מחולק ובקרוב נבצע הסכם שיתוף. מבחינת העירייה נשאר לנו לבנות 130 מ"ר (כיוון שנבנו שם 2 יחידות גדולות). אנחנו מתכננים לבנות 130 מ"ר + 20 מ"ר שטחי שירות. האם במקרה זה נצטרך לשלם חריגה ? מה ז"א לשלם חריגה על כל מטר מעבר ל160 ? עבור איזה גודל של שטח ? תודה רבה ושבת שלום!

binbal3011

New member
אנסה..

לפי מיטב ידיעתי על 130 מ"ר + שטחי שירות לא תשלמו אבל צריך לבדוק את נושא השיתוף כי בדר"כ בחלוקות כאלו (פרצלציה) יש דמי השבחה גבוהים למינהל. את יודעת אם הם שולמו? תבדקי עם העו"ד שלך את הנושא. לגבי 160 מ"ר - המינהל לא גובה סכום נוסף אם הבניה היא עד 160 מ"ר. גודל הבניה הוא אחוז מהשטח ולכן משתנה לפי גודל השטח. המינהל יאשר לבנות עד מגבלות האחוזים כפי שמצויין בתב"ע אבל אם תבני מעל 160 מ"ר תשלמי למינהל. לדוגמא על מגרש 500 מטר, אם מותר לפי התב"ע לבנות 40% שזה 200 מ"ר את יכולה לבנות עד 200 ללא חריגה אבל אם תבני רק 160 לא תשלמי למינהל. מובן?

למעלה