מנהל הרכבת

מצב
הנושא נעול.
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה

במרכז יהוד היתה תחנת רכבת ! נתתי
לירון דוזטס את כל התוכניות מתקופת המנדאט וראינו את בניין התחנה ששרד גם כיום. כמו-כן צילמנו שרידי מסילה תקנית ביהוד שהובילה עד לתחנת כפר-ג'יניס. זו המסילה שבאה מכיוון תל-השומר בעבר. דברי עם דוזטס וראי אצלו את התוכניות והשרטוטים שנתתי לו. את השרטוטים הכחולים על נייר מנדאטורי סרק בעבורו חן מלינג בארכיון הרכבת. אני רק העברתי לירון את המעטפה הגדולה. לילה טוב, דוד אביה.
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה

פרסם קצת תמונות !!!!

במרכז יהוד היתה תחנת רכבת ! נתתי
לירון דוזטס את כל התוכניות מתקופת המנדאט וראינו את בניין התחנה ששרד גם כיום. כמו-כן צילמנו שרידי מסילה תקנית ביהוד שהובילה עד לתחנת כפר-ג'יניס. זו המסילה שבאה מכיוון תל-השומר בעבר. דברי עם דוזטס וראי אצלו את התוכניות והשרטוטים שנתתי לו. את השרטוטים הכחולים על נייר מנדאטורי סרק בעבורו חן מלינג בארכיון הרכבת. אני רק העברתי לירון את המעטפה הגדולה. לילה טוב, דוד אביה.
פרסם קצת תמונות !!!!

זה דוקא אפשרי והיה לזה תקדים../images/Emo88.gif

היא תחודש מיד כפרוייקט דגל ! וגם
זאת: תחנת מלחה תחובר מיד לתחנת בניני האומה דרך כביש בגין הרחב דיו. אבל אני לא מעורב בפוליטיקה ומביע עניין רק בשיקולים מקצועיים. טבריה תחובר מיד לרשת הרכבתית ויצא ממנה קו ישיר לטאבה דרך בקעת הירדן. מזמן היה צריך לחבר את אזור מלונות ים-המלח למסילת הברזל הראשית. יש שם פוטנציאל אדיר וחבל על כל רגע !
זה דוקא אפשרי והיה לזה תקדים

עד כמה שזכור לי(ותקנו אותי אם אני טועה), היה ראש ממשלה שמינה אדם מבחוץ(לא ח"כ) למשרת שר. המינוי היה משיקולים מקצועיים ואותו שר עסק אך ורק בניהול משרדו ללא השתתפות בועדות ובהצבעות במליאה. אם אני לא טועה זה היה ביבי שמינה את יעקב נאמן לשר האוצר?! אני חושב שדוקא במשרד התחבורה צריך לשבת אדם מקצועי שנושא התחבורה באמת קרוב לליבו ואשר יחפש דרכים אמיתיות לשיפור התחבורה הציבורית, התשתיות וכמובן מציאת פתרון יצירתי לאויב הגדול ביותר שלנו-תאונות הדרכים!!!

שי חלצי

New member
שאול מופז

זה דוקא אפשרי והיה לזה תקדים

עד כמה שזכור לי(ותקנו אותי אם אני טועה), היה ראש ממשלה שמינה אדם מבחוץ(לא ח"כ) למשרת שר. המינוי היה משיקולים מקצועיים ואותו שר עסק אך ורק בניהול משרדו ללא השתתפות בועדות ובהצבעות במליאה. אם אני לא טועה זה היה ביבי שמינה את יעקב נאמן לשר האוצר?! אני חושב שדוקא במשרד התחבורה צריך לשבת אדם מקצועי שנושא התחבורה באמת קרוב לליבו ואשר יחפש דרכים אמיתיות לשיפור התחבורה הציבורית, התשתיות וכמובן מציאת פתרון יצירתי לאויב הגדול ביותר שלנו-תאונות הדרכים!!!
שאול מופז

ronatd

New member
אביתר, יש בעיה של בולענים

היא תחודש מיד כפרוייקט דגל ! וגם
זאת: תחנת מלחה תחובר מיד לתחנת בניני האומה דרך כביש בגין הרחב דיו. אבל אני לא מעורב בפוליטיקה ומביע עניין רק בשיקולים מקצועיים. טבריה תחובר מיד לרשת הרכבתית ויצא ממנה קו ישיר לטאבה דרך בקעת הירדן. מזמן היה צריך לחבר את אזור מלונות ים-המלח למסילת הברזל הראשית. יש שם פוטנציאל אדיר וחבל על כל רגע !
אביתר, יש בעיה עם רכבת ליד איזור המלונות של ים המלח. יש שם בעיה רצינית של בולענים, והכביש הנוסע ליד ים המלח, כביש 90 מאוד בעייתי. לדעתי, מאוד חשוב להשקיע ברכבת לטבריה ולכרמיאל, וכן, לירוחם ולמצפה רמון.

בעיית הבולענים יכולה להיפתר בעזרת

אביתר, יש בעיה עם רכבת ליד איזור המלונות של ים המלח. יש שם בעיה רצינית של בולענים, והכביש הנוסע ליד ים המלח, כביש 90 מאוד בעייתי. לדעתי, מאוד חשוב להשקיע ברכבת לטבריה ולכרמיאל, וכן, לירוחם ולמצפה רמון.
בעיית הבולענים יכולה להיפתר בעזרת
מילוי חומרים פלסטיים יקרים ויצירת רצועה תת-גשרית באדמה - רצועה גמישה. וזה בדיוק הפתרון אך נחשב ליקר מאוד ! כך למעשה תיקנו קטעים רצופים בכביש ליד חניון עין-גדי.

fireman

New member
רכבת לירוחם ולמצפה

רכבת לירוחם ולמצפה
רמון עלולים להיות פרוייקטים בעלות אסטרונומית כמו הרכבת לירושלים.... מדובר באזורים הרריים בצורה מטורפת.

ronatd

New member
הו, איזו מדינה

רכבת לירוחם ולמצפה
רמון עלולים להיות פרוייקטים בעלות אסטרונומית כמו הרכבת לירושלים.... מדובר באזורים הרריים בצורה מטורפת.
הו, איזו מדינה
באחד מהשרשורים, נדמה לי לפני כחודש, דיברנו על זה שהרכבת יכולה לקדם יישובים שנמצאים על התואי, ונתנו בתור דוגמה את בנימינה, ודיברנו גם על קרית גת. נדמה לי שירוחם ומצפה רמון זקוקות באופן נואש לרכבת שתחבר אותם למרכז הארץ.

fireman

New member
אתה יודע מה.....

הו, איזו מדינה
באחד מהשרשורים, נדמה לי לפני כחודש, דיברנו על זה שהרכבת יכולה לקדם יישובים שנמצאים על התואי, ונתנו בתור דוגמה את בנימינה, ודיברנו גם על קרית גת. נדמה לי שירוחם ומצפה רמון זקוקות באופן נואש לרכבת שתחבר אותם למרכז הארץ.
אתה יודע מה.....
קו לרמת חובב כבר יש....אפשר להתפצל ממנו לכיוון ירוחם וישארו להם עוד 15 ק"מ בלבד.....

שי חלצי

New member
בשביל מה?

הו, איזו מדינה
בשביל מה?
אלה שני יישובים קטנטנים, ואין שם בעיות תנועה. קו אוטובוס מהיר לב"ש יעשה את אותה עבודה בהשקעה הרבה פחות גדולה. את הכסף עדיף להשקיע ברכבות הפרברים, הרכבת לאילת, והרכבות הקלות בת"א, חיפה, ירושלים, ב"ש.

ronatd

New member
מה דעתך?

בשביל מה?
אלה שני יישובים קטנטנים, ואין שם בעיות תנועה. קו אוטובוס מהיר לב"ש יעשה את אותה עבודה בהשקעה הרבה פחות גדולה. את הכסף עדיף להשקיע ברכבות הפרברים, הרכבת לאילת, והרכבות הקלות בת"א, חיפה, ירושלים, ב"ש.
מה דעתך?
מה דעתך שהרכבת לאילת תעבור דרך מצפה רמון? ושהרכבת לנחל צין (הקיימת ממילא) תעבור דרך ירוחם?

אייל xxx

New member
למה שלא יהיה בני הדובר הרכבת

אני חושב שאדם כמו רז צריך לפנות את
הג'וב הזה לאנשים צעירים ומוכשרים שיש להם חוש עסקי טוב משלו. עם כל הכבוד לרז, הוא כבר הגיע לטופ מסויים במשטרה וזה לא פייר שהוא יתפוס תפקיד של צעירים ויש כמובן בני 30 משכילים ממנו ובעלי נסיון עסקי הרבה יותר רחב משלו. הבעיה איתו היא במישור העסקי: אין לו נסיון ! ישנם בני 27 שיש להם חברות היי-טק עם נסיון ענק שיכולים להצליח בתפקיד יותר מהמבוגרים. ראה למשל אדם כמו גיל שבייד או אלי ברקת שהם צעירים מרז ועשו הרבה יותר עסקים ממנו ושלטו גם על אלפי אנשים בהצלחה יתרה במנגנון עובדים. הם לא יותר מתאימים לתפקיד ממנו ? ולמה להצניח מישהו זר מבחוץ ??? ברכבת ישראל יש אנשים מעולים בפנים כמו יוסי מור היודע נהדר את כל רזי המערכת ! הכל נובע משיקולים פוליטיים מוטעים ואני חושב שועדת רביבי היא ועדה נכונה וטוב שהיא קיימת ללא שום קשר למקרה רז, שהרי היא מהווה מנגנון ביקורת מקצועי נגד "הסדרים פוליטיים למיניהם" ! איך שלא יהיה: אני מאחל לרז הצלחה בכל אשר יפנה ואם יוחלט לבסוף שיהיה מנכ"ל הרכבת במידה ויתקבל ערעורו לבג"צ: הרי שאאחל לו את מירב ההצלחה בכל תפקיד !
בתור יושב ראש הרכבת?

shapira meir

New member
אם היו שואלים אותי

בתור יושב ראש הרכבת?
אם היו שואלים אותי
לא הייתי מחפש למי מגיע אלא מי יתרום יותר לתפקיד. האיש שהיה נקבע על ידי לתפקיד לא קשור לגיל, אלא אם הייתי רואה מישהו שיש לו גישה לנושא ויחד עם הנושא יש לו גם התלהבות לעשייה, זה האיש שהייתי בוחר. אגב, מי זה מנהל מוזיאון הרכבת? זה שלא עונה לי לפניות שלי כבר חודשיים? (בקשר לדרישה שמורי-דרך ישלמו בכניסה למוזיאון)

אין בכלל ספק שיוסי מור יודע ויכול ל

אם היו שואלים אותי
לא הייתי מחפש למי מגיע אלא מי יתרום יותר לתפקיד. האיש שהיה נקבע על ידי לתפקיד לא קשור לגיל, אלא אם הייתי רואה מישהו שיש לו גישה לנושא ויחד עם הנושא יש לו גם התלהבות לעשייה, זה האיש שהייתי בוחר. אגב, מי זה מנהל מוזיאון הרכבת? זה שלא עונה לי לפניות שלי כבר חודשיים? (בקשר לדרישה שמורי-דרך ישלמו בכניסה למוזיאון)
לתרום הרבה יותר מרז ! העובדות בשטח הינן חד-משמעיות באופן טבעי ! מור הוא בולדוזר שצמח ברכבת ומכיר את כל השטיקים !!! כבר בשבועיים יש לו הישגים אדירים: הרכבות נקיות יותר ומאחרות פחות ! אין אצלו חוכמות וכפי שנאמר יש לו מוטיבציה מפלצתית יוצאת מגדרה והוא מזניק את הרכבת קדימה בקצב מטורף ! מעטים ברכבת עומדים בקצב הזה ! יחד עם זאת, הוא מאוד עממי וצנוע וסחבק אמיתי של כולם ! אדם שכולם אוהבים !!! יותר מזה ???

fireman

New member
תשמעו.....

לתרום הרבה יותר מרז ! העובדות בשטח הינן חד-משמעיות באופן טבעי ! מור הוא בולדוזר שצמח ברכבת ומכיר את כל השטיקים !!! כבר בשבועיים יש לו הישגים אדירים: הרכבות נקיות יותר ומאחרות פחות ! אין אצלו חוכמות וכפי שנאמר יש לו מוטיבציה מפלצתית יוצאת מגדרה והוא מזניק את הרכבת קדימה בקצב מטורף ! מעטים ברכבת עומדים בקצב הזה ! יחד עם זאת, הוא מאוד עממי וצנוע וסחבק אמיתי של כולם ! אדם שכולם אוהבים !!! יותר מזה ???
תשמעו.....
אני ביום רביעי משתחרר מהצבא ואני צריך עבודה.... אני מוכן להיות מנכ"ל הרכבת

אני אתמוך בעוזני במקרה שמור לא יבחר

וכאן באה התהייה:
אני לא מכיר את הנפשות הפועלות, אבל אם מור מעולה ואתה בוודאי יודע מה אתה מדבר, מדוע אתם תומכים בעוזני?
אני אתמוך בעוזני במקרה שמור לא יבחר
עמוס עוזני אחראי באופן אישי לכל המהפיכה המודרנית ברכבת ויוסי מור ממשיך בדרכו במרץ רב. עוזני הוכיח את עצמו בצורה מעולה למרות שלא היה אהוד ע"י מס' עובדים במחוז הדרומי. אם מור לא יבחר, עוזני הוא הבחירה הטבעית הנכונה ביותר. אני מאוד מכבד את ניצב רז אבל משוכנע שהוא לא יוכל להתמודד עם התפקיד הזה. זה לא משטרה ולא מחלקת התנועה. פה מדובר על עסק כלכלי תובעני ביותר הדורש הבנה אדירה וידע רכבתי עצום וחוש עסקי-שיווקי מלידה. לרז אין ידע רכבתי ויקח לו שנה להתרגל לתפקיד. אם יבחר, הרי שרק במרס 2005 הוא יכנס לעניין ובנובמבר 2007 בחירות: משמעות הדבר: רז ישב על כסאו שנתיים ושמונה חודשים ואח"כ יודח ! (פוליטיקה, פוליטיקה !). את יוסי מור אף אחד לא ידיח משני טעמים: 1. הוא לא מינוי פוליטי של אף אחד ! הוא מינוי מקצועי אמיתי שכבר הוכיח עצמו בחודש אחד בלבד ולא פלא ! 2. מור צמח ברכבת ולא מהווה הצנחה מבחוץ. יש לו לובי מקצועי וחברתי מקיר לקיר ! הוא אהוב מאוד ואהבה זו גוברת על כל שיקול זר. 3. נקי כפיים מיום היוולדו - דבר נדיר במחוזותינו. אף אחד לא יכול לטפול עליו כלום ! הוא ישר כסרגל ! לא מספיק נימוקים ??? ליל מנוחה מירושלים החילונית !

מצב
הנושא נעול.
למעלה