מנהל הספריה הלאומית התפטר

חייםלוי

Member
מנהל
מנהל הספריה הלאומית התפטר

לצערנו הרב המנהל שהיה בתפקיד רק כמה חודשים התפטר על רקע של חילוקי דעות עם הועדה הציבורית שמינתה אותו. אני מקווה שימצאו במהרה מנהל שיצליח להוביל את הספריה ולהוציא אותה מבעיות התקציב החמורות ולקדם אותה למקום שהיא ראויה להיות בו.

../images/Emo42.gifבקר טוב בקרר אור, חיים, אתה

יכול להרחיב את נושא חילוקי הדעות שהביאו להתפטרותו. מאוד מעניין אותי. ולכם ספרני הספריה הלאומית מאחלת מנהל חדש וטוב, העומד על עקרונות הספריה ודואג גם לרווחת העובדים.

חייםלוי

Member
מנהל
אתמול כינס מנהל הספריה הפורש את

העובדים לשיחת פרידה. עיקר חילוקי הדעות הם בקשר לדרך שבה הוא רואה את תפקידו לעומת זו של הועדה הציבורית. הוא חשב שיהיה מנהל עצמאי שיוכל להניע הלאה תהליכים שהוא חושב לנכון. הועדה הציבורית חשבה שהוא מנהל שאמור לבצע בדיוק מה שהם אומרים לו לעשות. הוא אמר שאפילו על ארגון תערוכה בספריה הוא צריך לקבל אישור מהועדה שמתכנסת רק פעם בכמה חודשים. הוא גם לא הסתיר שהוא פוטר ולא התפטר. חבל מאוד שכך קרה. האיש אהב את הספריה והצליח להזיז מהלכים. היו כאלה שהצעיו ללכת אתו לנשיא האוניברסיטה ולהילחם על הישארותו. תגובתו היתה שהוא לא חשב שאי פעם יתכנן פעולות בעורף האויב עם אנשי הספריה הלאומית. בעבר היה מפקד סיירת מטכ"ל והנושא של תכנון פעילויות כאלה מוכרת לו
אני מבין מכל זה שהועדה הציבורית מחפשת יס מאן שיגיד אמן על כל מה שאומרים.

../images/Emo42.gifבקר טוב בקר אור, חבל שכך.

חשוב מאוד שמנהל ספריה יאהב את העבודה והמקום, ויראה בו ייעוד להגשמת מאוייו ועוד יותר לשרות הציבור. ושוב אאחל שיגיע מנהל/ת חדש/ה שיהיה גם איכפתי, ושגם הועדה הציבורית תבין שהוא/היא איש הניהול והמקצוע, ושביחד הם אמורים לתת מענה לבעיות הספריה, לתחזוקתה ופתוחה לטובת הכלל.

למעלה