מנהלים נכבדים,

מנהלים נכבדים,

האם יש אפשרות להביא לכאן לאירוח אדם שאחראי על גיוס אוטיסטים בצבא?

השרשור על הצבא עוד יותר בלבל אותי. אני ממש אובדת עצות מה הדרך הטובה ביותר.

האם אפשר להביא לפה אדם אחד, או כמה אנשים, שיכתבו מה האפשרויות
מה קורה למי שמתגייס רגיל (איזה פרופיל? מה ההשלכה של זה? איזה תפקידים אפשריים?)
מה קורה למי שמתנדב? איזה תהליך עוברים, מה האפשרויות בצבא ועוד.
מה קורה בשירות לאומי? איזה עמותות עוסקות בנושא? איפה הכי מקבלים אוטיטסים? איזה תפקידים נותנים להם?

אי אפשר להביא את מי שאין.

למיטב ידיעתי, אין אף אדם שמתעסק ספציפית בשילוב אוטיסטים בצבא. הכי קרוב ישנם אלה שמתעסקים בשילוב של ילדי חינוך מיוחד במובן הרחב יותר (בגיוס רגיל, לא התנדבות).

גם אם הם לא מתעסקים רק עם אוטיסטים

אבל זה חלק מתחום העיסוק שלהם, שווה לדעתי להביא אותם.

השרשור שעוסק בצבא השאיר אותי מבולבלת מתמיד.

אין לי מושג מה באמת הצבא מציע בכל מסלול, אז איך אנחנו יכולים לקבל החלטה מושכלת?

Navva

New member
אני מנסה לפעול בכיוון

השרשור בנושא באופן שהתפתח כאן די הפתיע אותי.
ואם יש משהו שיכול לעזור לי, אני אשמח.

אין לי מושג איך לעזור,

אבל יכול להיות שאת, כמנהלת פורום, יכולה לפנות למשל לדובר צה"ל ולשאול שם עם מי כדאי לדבר.

אאל"ט ארגן בת-עמי עוסק בשירות לאומי לבני נוער אוטיסטים. אולי אפשר לפנות לנציגים שלו שיבואו לפה?

נכון לעכשיו הצבא לא מציע לאוטיסטים בהתנדבות

כלום. כן, דברים סטייל "לקלף תפוחי אדמה" זה כלום מבחינתי, לא משנה כמה המפקד טוב.

בפרופיל 45 אני לא יודעת, אבל לפרופיל 45 נפשי יש ועדות חריגים בהם פסיכיאטר ומפקד יכולים להמליץ עליך אם אתה בסדר בחודשים הראשונים. ל-21 נפשי אין. ואני לא יודעת כמה "חמור" נחשב סעיף אוטיזם מבחינת הצבא.

אז אם את רוצה שהבן שלך ישתלב בצבא תשלחי כבילה ואם זה לא יצליח תלכי לבג"ץ.

אני מתנגדת לשירות לאומי: זה גוזל עבודה ממי שצריך. ובנוסף, שמעתי על אוטיסט שהתנדב לשירות לאומי והיה "עוזר פקיד". אפילו לא פקיד! עוזר פקיד! כלומר תפרו לו מקצוע שלא באמת תורם רק כדי שהוא ירגיש טוב עם עצמו.

Navva

New member
רירוקס המלכה

התגובה הזו שלך לא בשרשור המתאים. דעתך וידיעותיך ידועות כאן בפורום.

shavririt

New member
שירות לאומי לא גוזל תפקיד אלא..

מוסיף מעבר לתקן הקיים.
בת שלי עם צליאק שירתה בשירות לאומי בבי"ס/פנימייה של חנ"מ ולא מילאה תפקיד קיים אלא סייעה כתוספת לכוח ההוראה הקיים במקום.
גם אם זה בבית חולים או בכל תפקיד סיוע, הם לא תופסים מקום של עובד בשכר אלא מרחיבים את הקיים ומאפשרים לאנשי המקצוע לתפקד טוב יותר.
בני/בנות שירות לאומי הם זמניים ולכן לא מכניסים אותם לתפקידים בתקן אלא כעזרה ותיגבור.
ומאיפה לקחת את הרעיון שהם "עוזרי פקידים"? גם אלו שממלאים תפקידי סיוע ותגבור מנהלתיים עושים עבודה מאד יפה שלא תמיד יש ל"פקידים" זמן לבצע.

מאיפה אני לוקחת? כי באתר שהמליץ על שירות

לאומי לאספים אמרו כמה מילים על אספי ששירת בשירות לאומי כ"עוזר פקיד". שתי המילים המפורשות. ובניגוד אלי הם לא התייחסו לזה בשלילה.

האמת היא שבצבא, המיתוס על הפקידים שלא עושים כלום נובע מזה שרוב ה"פקידים" בצבא הם לא באמת פקידים אלא "עוזרי פקידים". בהרבה משרדים בצבא יש שני "פקידים" או יותר כשאחד מהם הוא העיקרי (בד"כ זה החייל שמתחיל עם הכי הרבה מוטיבציה עד שהוא נהיה הפקיד הראשי גם בעיני המפקד) והשאר באים לשם רק כדי לקבל את תעודת השחרור בתום השנתיים-שלוש (תלוי במין).

אני יודעת כי אני הייתי "פקידה עיקרית" והיו לי "עוזרים" שהתחלפו פעם בכמה חודשים (הכי ארוך מהם היה בתפקיד שנה).
"פקידים עיקריים" דווקא עובדים קשה ומביאים תועלת לצבא.

shavririt

New member
לא מכירה את האתר אבל יודעת...

שלרוב האספים בכלל לא מתאים להיות פקידים. הסברתי מקודם מדוע.
ובענייני שירות כפקיד/ה לאנשים "רגילים" בצבא, זה מאד שונה ממקום למקום, ומי שהאופי שלו הוא "ראש גדול" ימצא עניין ותוכן גם כפקיד לא ראשי.
יש מקומות שאפשר לנצל בהם כישורים ויכולות מעבר לנדרש באופן רשמי. זה תלוי מאד בבן אדם.

שירות לאומי ועוד איזה גוזל תפקיד

במקומה, או במקום שלוש כמוה, היו יכולים להעסיק מישהו בשכר. אין שום צידוק לשירות לאומי. אחרי זה בנות שירות לפעמים מעוניינות להמשיך לעבוד אך לא מאפשרים להן כי, כאמור, במקום להעסיק אחת בשכר מינימום אפשר להביא 3, זה זול יותר.

עשיתי שירות לאומי וזה גזל תפקיד

חברות שלי היו מורות-חיילות וזה גם גזל תפקיד.
פשוט לימדנו בכיתות לא בנוסף למורת תקניות אלה במקומן.
זה היה לפני הרבה שנים-אני לא יודעת מה קורה היום.
לדעתי זה היה גם עוול לתלמידים, שקבלו מורה שעברה קורס קצר במקום מורה שלמדה מספר שנים בסמינר או מכללה.

ואני חולקת עליך

את בית הספר של בתי אימצה יחידת ת"ש מתל השומר.
כבר שנים רבות שהיחידה הזו פועלת בבית הספר ומשהו כמו 4-5 תלמידים אכן התנדבו ביחידה הזו
הם לא היו עוזרי פקידים ולא שום דבר אפילו לא הדומה לזה.

לא תפרו להם שום תפקיד. נהפוך הוא הם קיבלו תפקידים של חיילים שפרשו עם הרבה חום אהבה ועזרה ומה שהיו צריכים.
כשנגיע לשם בעוד שנתיים אני מקווה שבתי גם תמלא תפקיד כזה.

כרגע אני פועלת לקבל את הפטור.
כבר דיברתי עם מי שצריך ואני מחכה בסבלנות להגיע למרפאה למלא את הטפסים ולהחזיר לאן שצריך.

למעלה