מנהלות יקרות...

ronenb75

New member
מנהלות יקרות...

תגידו, השתגעתן?!?!? נכון, אני לא מרפא בעיסוק. נכון, אני לא אבא של ילד. נכון, אני לא שייך בכלל לפורום.... אבל נכון, אני בן הזוג של אחת המרפאות שפוקדות את הפורום הזה! בימים האחרונים, הפנתה את תשומת ליבי בת זוגתי למה שקורה בפורום הזה ואני חייב לציין שאני המום למדי! אומנם אינני שותף לפורום הזה, אבל אני משתתף מאוד פעיל בפורומים מקצועיים וגם... פחות מקצועיים. באף אחד מהפורומים לא ראיתי התנהגות כה מחפירה של מנהלות המנסות לקבוע קו כה נוקשה וסגור כמו שאתן מנסות לכפות על הפורום. במידה ולא הבנתן, הפורומים הם כלי להעברת מידע בין אנשים. אני חוזר - "אנשים", לא רק מרפאות בעיסוק עם ניסיון X, גובה Y ושיער שחור. את האמת, יכול לכתוב כאן גם מישהו שבכלל לא מבין מה זה "ריפוי בעיסוק" ובטוח שמדובר בסוג של הרפייה שניתן לקבל בתחנה המרכזית הישנה! מי שתמצא לנכון להסביר לו מהו ריפוי בעיסוק - יופי לה! עוד אדם ידע אז מהו ריפוי בעיסוק. לא כל שכן הורים, סטודנטים וכל מי שחפצה נפשו. אתן לא אמורות להחליט עבור אף אחד שסטודנטים לתואר ראשון, שני, דוקטורט או לאלוהות האם הוא/היא יכולים או לא יכולים, לשאול שאלה ולחפש את 'הדרך הקלה'. אם אתן נמנות על סגל המועצה להשכלה גבוהה ואינכן מוכנות שסטודנטים "יעתיקו" - אסור לכן להביא את הדעה הזו שלכן לפורום. אני מזכיר לכן שהפורומים אינם של המנהלים , אלא של כלל המשתתפים, המנהלים אמורים לדאוג לסדר, ושמירה על תקנון פורומים תפוז ותרבות דיבור בפורום. אם אתן רוצות פורום מקצועי לאנשים מקצוע, יש לכך את הכלי הנהדר שנקרא "קומונות", שם תוכלו להחליט מי נכנס ומי לא, מי כותב ומי לא - תעשו שם כרצונכן! אני מציע שתנקטו בהליך דמוקרטי ומאוד פשוט, פיתחו שירשור שבו אתן שואלות את משתתפי הפורום (אולי גם הסמויים יענו הפעם) האם הם רוצים פורום קטן וסגור או פורום פתוח לכולם שבו אם מישהו שואל שאלה שאינה מקובלת עליו - פשוט לא עונים לה והיא נעלמת במעבה הארכיון של שרתי הפורומים. במקום להחליט על מדיניות שתבריח את כל מי שיכול לתרום מידע, תבדקו מה באמת ציבור המשתתפים רוצה. בשאיפה כי לא תעשו את הדבר הקל ביותר, ותמחקו הודעה זו - אשמח לשמוע תגובות. מכן ומשאר המשתתפים.

יפעתג

New member
לצערי מאוד מסכימה איתך,

אכן הפורום הופך פחות ופחות נעים. גם אם מישהו/מישהי כן מעוייינ/ת לענות לפונים, האוירה הכללית הופכת את זה ללא לגטימי. בואו נחזור לדרך הנועם (והייתי אפילו אומרת דרך השפיות).

היי רונן

ברוך הבא. אם תהיה מוכן להצביע ולהגיד לי מהו הקו הנוקשה והסגור עליו אתה מדבר, אודה לך מאוד. מכיוון שאני לא תופסת את עצמי כאדם נוקשה וסגור קצת קשה לי לדמיין אפילו למה אתה מתכוון. דרך אגב, פורומים מתנהלים בכל מיני וריאציות ואני לפחות מודעת הייטב לעובדה שאין דרך לרצות את כולם וכי תמיד יהיו כאלה שלא יסכימו איתי וכאלו שכן. וזה לא עניין של דמוקרטיה, אלא טבע האדם. והדמוקרטיה? היא כנראה באה לידי ביטוי באלו שנשארים וכותבים בפורום לעומת אלו שבוחרים לא להיות פה. אתה יודע משהו מעניין? אני עוקבת אחרי הפורום הזה כבר המון זמן ותחת כמה הנהלות. בשבוע האחרון, היכן שגם מיכל וגם אני דיברנו - כל אחת בדרך שלה - כאחד האדם ולא כ"מנהלת" צצו פתאום כל מיני כותבים לפורום (כולל אתה) שמעולם לא ראיתי! לא יודעת אם זה טוב או רע, ואני גם לא מתכוונת למדוד את התופעה על פי הקליבר הזה, מה שכן - ברור שמתחולל שינוי, ברור שלא כולם מסכימים איתו, וברור שאנשים מגיבים ומביעים את דעתם -- ו.... נחייה ונראה מה יצא לנו מכל זה! אני מניחה שבמשך הזמן יתרגלו אלינו ואל הקול הייחודי של כל אחת מאיתנו, אנחנו נעלה על איזה איזון, ודברים יזוזו לכיוון חיובי. ובקשר לסטודנטים - חשוב שתשים לב לנואנסים: אם אני אומרת שאני לא רוצה לעזור להם בשיעורי הבית אבל במקום אני מוכנה לספר להם מהניסיון שלי, עדיין אני מייצגת רק את עצמי. אם מישהי אחרת (אולי אשתך) רוצה להעלות להם מאמרים וסיכומים - אף אחד לא יעצור אותה - בטח שלא אני!!

ronenb75

New member
אוקי.... בואי נעשה סדר...

ראשית, אם את רוצה הצבעה לקו סגור ונוקשה, רק תקראי את השירשורים האחרונים, לא צריך לחפש יותר מידי... באמת שלא.... שנית, אני מודה, האמירות שלי באו על בסיס תגובות שראיתי דווקא פחות ממך ויותר ממיכל, אבל משום שאינני רוצה לכוון את האמירה שלי דווקא למישהו ספציפי, הפנתי אותה ל"מנהלות". תגובה כמו זו שכתבת היא בדיוק הדרך הנכונה בעיני להגיב על נושא, גם אם הוא לא מוצא חם בעינייך. אני באמת שמח שזו היתה תגובתך
. דבר שלישי, פורומים מתנהלים בווריאציות שונות בעיקר משום האנשים שמשתתפים בהם, לא משום שמנהלים קובעים מדיניות. ברוב הפורומים שאני נמצא בהם (והאמיני לי - הם רבים), המנהלים מנסים כמה שפחות להכנס ולקבוע מדיניות, פרט למקרים שבהם יש ירידות אישיות אחד על השני או מעבר על חוקי הפורומים כפי שנקבעו ע"י הנהלת תפוז. בשאר המקרים, גם אם הנושאים אינם מוצאים חן בעיני המנהלים ורוב הפורום, המנהלים משאירים את הודעה וברוב הפעמים ההודעה פשוט נעלמת לה. דבר רביעי, אני אישית חושב שהעובדה שכותבים חדשים "צצים" להם - צריכה לשמח אותך ואת כל הפורום. הדבר מסמן שיש הכרה בחשיבותו של הפורום, ויותר מזה - המקצוע . מי כמוכן יודע כמה זה חשוב בארץ שבה המקצוע נחשב נחות, בעיקר בעיני הגורמים המחליטים והמשלמים . אני חושב שהתפתחות הפורום ופריסתו טובה לכלום, גם אם היא תגרור מידי פעם הודעות תלושות שאין לאף אחד כוח או רצון לענות להן. זהו רעש רקע זניח. דבר חמישי, בת זוגתי (לא אישתי - היא לא "האישה שלי", היא לא שייכת לי) מתכוונת לעלות שום עבודה או סיכום לאף סטודנט. לא היתה לה שום כוונה כזו, ואני חושב שאני יכול להניח שלאף מרפאה בעיסוק אחרת לא היתה כזו כוונה. אבל בהחלט לענות לתת להם במה חופשית לשאול הכל מקסימום אם מישהו מגזים ומבקש עבודה או משהו כזה, פשוט לא לענות. אני מניח שהוא/היא יבינו את הרמז... לסיכום, ההודעה שלי באה משום שבת זוגתי קיבלה תגובה גם בפורום וגם במסר שעם כל הכבוד שאני רוכש לכל אדם - היתה מעליבה. אני מכיר את בת זוגתי טוב מספיק ויודע מה היא עושה היום ומה הערכה המקצועית שיש אליה מגורמים מאוד מאוד מקצועיים ולאף אחד בפורום הזה, משתתף או מנהלת אין זכות או יכולת לענות לה בצורה מעליבה! גם אני, שיש לי יכולות מאוד גבוהות בתחומים שאני עוסק בהם, הרבה יותר מרוב המשתתפים, מעולם לא פניתי בצורה מזלזלת לאף אחד, גם אם הוא שאל את השאלה הכי בסיסית והכי פשוטה שיש, ואם מישהו כאן רוצה לפתוח זירת אגרוף - שיהיה מוכן לכך שיכול להיות שהצד השני חזק יותר, מהיר יותר ומכה הרבה הרבה יותר חזק!!! (שורות אלו נכתבו כתגובה למסר מעצבן בטירוף שקיבלנו, אז אנא תסלחו לי על המילינטניות שנפלה עלי פתאום....) אני עדיין קורא לכל משתתפי הפורום, אנא השתתפו בשירשור זה כדי שיהיה כאן בסיס נכון לבנייה נכונה של פורום שהוא בשבילכם ולמענכם. תנו ליעל ומיכל לראות מה דעתכם (לא בהכרח אם אתם חושבים כמוני, אתם יכולים גם להגיד לי שאני סתם נודניק ושאעוף מכאן) כדי שהן יוכלו לדעת מה אתם חושבים.

giot35

New member
../images/Emo186.gifלצערי|

רונן! כמה שכל מילה שנכתבה בשתי התגובות שלך נכונה , ולא אתה לא "סתם נודניק"!! ורק שזה כואב ועצוב, שלמנהלות הפורום ובעיקר למיכל/Mנטה אבדו ,כנראה יכולות השיפוט הנכונות,של מהות הפורום!!! ואליכן, שתי מרפאות בעסוק מנוסות!! ,פתיחות, לדעת להקשיב ,ולהיות סובלני זה (חייב להיות) חלק מתכונות האישיות שלכן כמקצועיות! אני בכל אופן מרגישה מאד לא נעים בבית, והייתי שמחה לתפנית בגישה הרס'רית המוזרה הזו.

O T

New member
מסכימה עם כל מילה

לצערי מי שדרשה סבלנות, נימוס והבנה לא נוהגת כך בעצמה. היכן הדוגמא האישית? הטיעון שאתן לא רוצות להיות "ממלכתיות" פשוט מכסה על חוסר אמפטיה, חוסר סבלנות ויוהרה.

א רויטל

New member
גם אני עם רונן,

אהבתי את הגישה והסגנון שהיו בהנהלתה של נוגה. גם אז Mנטה הייתה אחת המשתתפות היותר בוטות. אך בתפקיד מנהלת נראה לי שצריך יותר מתינות . אפשר לחבוש שני כובעים, בלאו הכי יש לה שני כינויים.

beezi

New member
ronenb78 לצערי אתה צודק, הנה

אני אמא לילד PDD בן 5 והצגתי בפניהן בעיה, ביקשתי את עצת אחת ממנהלות הפורום הזה, לצערי לא היתה התיחסות, ולאחר שכבר מישהי התיחסה, שימו לב איך היא תיארה אותו: עם ילד מהסוג הזה..... מה זה? מי את בכלל שתתארי את הבן שלי בצורה כזו?, בושה וחרפה למי שנתן לך לנהל פורום כזה. אולי תקחי דוגמא מפורום של אוטיזם PDD , ותראי איך הוא מנוהל!, מי שמך כאן לזלזל ולתייג ילדים? ואת עוד אמורה להיות מרפאה בעיסוק....ועובדת גם עם ילדים...מיכל בן טובים וMנטה - אתן לא צריכות לעבוד עם ילדים ובכלל זה לא עם אנשים! אולי, כדאי שתבדקו קודם מה אתן כותבות ולמי. והתגובה השניה המזלזלת: זה פשוט לא נשמע לי מספיק חשוב בילד כל כך רב בעייתי. והנה הפנינים שכתבו לי שתי המרפ"ע - אני מעתיקה: • הצגת הבעיה: ילד בן 5 בגן תקשורתיו beezi וו (4) 13:57 | 12/11/04 PDD בתפקוד גבוה. אין לו בעיות מוטוריות כלל, אבל לעיתים קרובות כשיושב ליד שולחן, יש מן רפיון כזה בתנוחה שלו, או ביציבה והוא צריך לתמוך את עצמו עם היד, כשמבקשים ממנו לעבוד ליד שולחן. היום עובד ABA . מבצע פעולות ועובד יפה, אך סובל מתחושתיות יתר, מנופף דברים באויר, או מנסה לחוש אותם בפה. מה עלינו לעשות, כלומר באיזה תרגילים אפשר לשפר את היציבה או הישיבה שלו ליד שולחן. המפר"ע מתחילה לעשות לו דיאטה סנסורית בשבוע הבא בגן, שנמשיך בה בבית. מה דעתכן? beezi • האם אחת מהמרפ"ע תוכלנה לענות??ו beezi ו 13:57 | 13/11/04 מבקשת תשובה אם אפשר! beezi • לדעתי עם ילד מהסוג הזה בכללו מיכל בן טובים וו (2) 20:32 | 13/11/04 מוקד הבעיה איננו מוטורי ואין סיבה לעבוד על זה. • למיכל, אנא הסבירי למה כוונתך?!ו beezi וו (1) 08:21 | 14/11/04 אם זו לא בעיה מוטורית, אז? beezi • לשבת כפוף ליד שולחןו Mנטה ו 13:45 | 14/11/04 יכול בהחלט להיות בעיה פיזית, אבל אם זאת הבעיה היחידה שיש לו בתחום הזה (של יציבה ותנועה) היתי מחפשת לעבוד אתו על משהו אחר. זה פשוט לא נשמע לי מספיק חשוב בילד כל כך רב בעייתי.

beezi

New member
הכוונה היתה ל- ronenb75 כמובן

ושוב, אני מקפיצה כדי שיהיו לעוד נפגעי המנהלות היקרות שלנו, אפשרות להגיב, ואולי הן לא תמחקנה את ההודעות...

beezi

New member
אני כבר התלוננתי עליהן בפני הנהלת

תפוז, ונראה מה יהיה הלאה, אני מקווה מאד שידיחו את מנהלות הפורום הזה, כי הן פשוט לא ראויות לתפקיד ובכלל לא מכבדות את עבודתן כמרפאות בעיסוק. קיבלתי המון תגובות ממרפא"ע שתומכות בדברי ובדברי האחרים שסולדים מהדרך שלכן, אולי תסיקו מסקנות?

אמא לבן2

New member
BEEZI, אני המומה

ממה שנאמר לך, לשמוע ממרפא בעיסוק כזאת התיחסות לילדים שלנו המקסימים. תגובות "ילד מסוג זה", ו"זה לא נשמע לי מספיק חשוב בילד כל כך רב בעייתי" ממש לא נאה התגובות, יש צורך לענות לשאלה שנשאלה ולנסות לתת רעיונות איך היא יכולה לעזור לבנה בשיפור היציבות שלו, ומאיפה לכן לדעת שהילד כה בעייתי!!! מזל שיש בכל אופן מרפאות בעיסוק שעושות נאמנה את תפקידם ומאמינות ביכולות התקדמות של ילדינו בדרך לשילוב אמיתי בחינוך הרגיל ובחברה הרגילה. ליבי עימך

beezi

New member
את רואה? אמא לבן2 אני בעצמי החלטתי

שאנשים כמוה, לא ישארו בפורום הזה. ולחשוב, שהיא רואה בהורים כמונו, "נודניקים" - אלה שמשלמים לה למעשה.... נו, באמת. אני לא חושבת שיש עוד הרבה כמוה, ואני יודעת שיש מרפ"ע שאנחנו מכירות ועובדות איתן, שההתיחסות שלהן לילדים פגועים, היא שונה!! מזל שיש רק אחת כמוה.

גועל נפש שכך כותבים בפורום הזה

גם לי יש עם אוטזים יש איזה בעיה עם אני לא מבניה איך אתם בכלל כותבים בצורה כזאת סקנדל

אלי ו.

New member
ביזי, קראתי את התכתובת

ואם לומר לך את האמת, נראה לי שמדובר בקצר בתקשורת. קטונתי מלומר לך אם אני מסכים עם דעתה של מיכל או לא, אבל כל מה שאני הבנתי זה שאצל ילד עם פדד כפי שתארת, שבד"כ זקוק להרבה טיפולים, ואין לו בעיות מוטוריות אחרות, טיפול כזה יהיה מיותר. ממה שתיארת מדובר בסה"כ בבעיה שאינה מפריעה לתפקוד של הילד, ויש להניח שאם יש לו פדד יש בעיות אחרות שיש לתעדף את הטיפול בהן. אני לא רואה בביטוי "ילד כזה" ניסיון לזלזל בילד אלא פשוט נסיון לקצר. זכרי, מנהלי הפורום עובדים בזמנם הפנוי בהתנדבות, מן הסתם לעתים עונים תשובות כשממהרים וכשמנסים לקצר יכולים לקרות אי הבנות.

ronenb75

New member
אומנם עבר רק חצי יום....

אבל כמות התגובות שהגיעו אלי בנושא הזה מדהימה... מסתבר שהצלחתי לבוא אליכם ולפתוח קופסת פנדורה טעונה במיוחד... ת'שמעו חבר'ה, אני באמת לא מהשכונה שלכן/שלכם, אני נמצא בצד השני של הספקטרום (יותר מידי זמן עם המרפאה בעיסוק שלי
) ולכן אינני יכול לשפוט. אם בעינכן/ם יש בעיות בניהול, ברמת המקצועיות או באמירות שנאמרות כאן ע"י המנהלים - מעבר לכתיבה כאן או הצבעה ברגליים (שרק פוגעת בכולכם!), זכרו שהפורום לא שייך לאף אחד, כולל לא למנהלת או למשתמשת או לשניהם גם יחד!!! הפורומים הם מנגנון השייך לחברת תפוז לשימוש כלל הגולשים ומטרת הנהלת הפורומים שמירה על תקנון האתר ועל תרבות דיבור בכל פורום - בשום אופן לא לאופי או משתתפי הדיון בכל פורום! כדי לעגן את זכותכם לשימוש בפורום ובכלים הניתנים בו, אתם יכולים להגיש תלונה להנהלה המרכזית של הפורמים במייל בלבד: [email protected]. אין לראות בדברי המלצה לבצע דבר זה או אחר, אלא רק הצגת כלי נוסף שיש בידי כל המשתתפים הפעילים. לילה טוב, נעים וחמים מתחת לשמיכות

OK

שמעתי ואני מבקשת להפסיק את מחול השדים כאן ועכשיו. שמעתי את התלונות, אני מבינה שיש מי שהתגובות לא מוצאות חן בעיניהם - ואני רוצה לחשוב שגם אתם מבינים שאפשר להתקדם הלאה. כדי להיות יותר ברורות - נשכתב מחדש את הודעת המנהלת. זה יקח קצת זמן מכיוון שאנו שתיים - ועד אז תתאזרו בסבלנות. מעבר לכך, לטעמי באמת דשנו בכך מספיק. אפשר בבקשה לחזור לעבודה? יום ראשון הגיע!

giot35

New member
כן המפקדת!!!!!!!!!!!

יוצא מכך שכלל לא הבנתן את המסרים שכולם כאן ניסו/ הישתדלו די בעדינות ..להעביר אליכן. ותוקפנות היא המלה המדויקת אני באופן אישי פורשת לי למקומות מעט יותר קשובים ומתורבתים חבל חבל על המוניטין של הרפוי בעסוק|

fez1

New member
טוב , עד עכשיו ניסיתי

להתעלם מהשרשורים בנושא זה ולהיכנס רק לאלה שהיה לי עניין בהם , אבל קצת הוגזם העניין וחייבים להחזיר את הפורום לדרכי הנועם בו התנהל עד עתה . יתכן שמקרה X נופח מעל ומעבר ( שאלות מסטודנטים לא תמיד היו נחלת הפורום ופתאום צצות להן בהמונן , יחד עם זאת אני לא מאלה שפוסלת את אפשרות שאילת השאלות , זו בדיוק דמוקרטיית האינטרנט ! מי שרוצה - יענה . האקדמיה היא שצריכה להתאים את עצמה לכך באם היא שולחת סטודנטים ללימוד עצמי ! ) . בכל מקרה ולא משנה מי לקח על עצמו את הניהול (ובודאי עושה זאת על חשבון זמן יקר ) בואו נשיב את הפורום לשיחות והתייעצויות רוגעות , מעניינות , מקצועיות והכי חשוב - מכבדות !

xxxxx11

New member
המשך

אני מקווה שהשרשור הזה אכן יביא לתחושה נעימה יותר בשיטוט בפורום. אני לרוב מאזינה שקטה למעט מקרים בודדים בהם אני מגיבה אבל לאחרונה לא נעים להאזין. (מה עם מילה טובה לאמא מתמודדת או לרעיון מוצלח?) יש תחושה שהפורום הופך פחות מקצועי וגם פחות נעים לי.

למעלה