מנהג הכפרות

giingiit

New member
יותר מוסרי לרצוח מלכפר עם תרנגולת?

לתרנגולת זה לא מכאיב יותר מאשר כשזורקים אותה ודוחפים אותה בגסות לארגז ביחד עם עוד כמה תרנגולות ומעמיסים אותה על משאית למשחטה.

tkhri

New member
אפשר לעשות עם כסף לא?

לי בחיים לא עשו עם תרנגולת....אנחנו מוצאים את זה אכזרי מידי. יש מעטפות מיוחדות בשביל זה. --->איציק<---

זה בדיוק העניין!!!!!!!!!!!!

לעודד את מנהג הכפרות עם כסף, ולא תרנגולות! אנא מכם- אם אתם מכירים מישהו שעדיין משתמש בתרנגולות ככפרה, נסו לשכנע אותו להשתמש בכסף! ככל שיהיה יותר כסף, נוכל לתת יותר צדקה ליותר משפחות, וגם נציל חיים! אנא מכם, עשו זאת!

א77

New member
Sory

אצלנו לא משנים ממנהג ישראל המסור ומקובל לנו מור דור. מי שסובר לתת צדקה יתן צדקה. ויש ה'מתאכזרים' על דגים ועושים כפרות עליהם. וכל זאת לא על חשבון הצדקה. בין כך אנחנו נותנים צדקה ללא קשר למנהג הכפרות, שהרי תשובה תפילה ו'צדקה' מעבירין את רוע הגזרה. קצת מפריע לי כשמנהלים תעמולה אצל אדם הנוהג כך מדורי דורות, בכדי שישנה מנהגו זה, שיסודותיו גם הם בהררי קודש. צדיקים גדולים עשו כפרה על תרנגול ועושים גם היום. לאחר מנהג הכפרות, יש להם שוחט במקום ש'מתאכזר' לתרנגול ושוחטהו כדת וכדין. הצדיק בעל הכפרה מקיים מצוות כיסוי הדם בברכה עם שם ומלכות. והתרנגול נמלח ונכשר כדבעי. וזוכה לעלות על שולחן החג. מה שבטוח שאם יש באותו תרנגול משהו הנזקק לתיקון, וודאי הוא זוכה לתיקונו המושלם כשעובר את המסלול הנ"ל. סדר הכפרות במחזור 'זה התרנגול' וכו' לא נכתב ע"י אורחי פרחי סתם. שאובן נכונה: אין לי עניין בהבעת עמדה. פרט לכך שאי אפשר לשלול מנהג ישראל תורה היא. מנהג מקובל וידוע, ונהוג גם אצל גדולים, צדיקים וקדושי עליון. שנה טובה ומבורכת.

tkhri

New member
לא מדובר על לשלול מנהג מסויים

אלא להציע דרך חלופית. "כפרות" עם כסף זה דבר "חוקי" ומותר לפי הדת כך גם "כפרות" עם תרנגול... הכל חוקי ומותר לפי הדת וזוהי מסורת שעוברת מדור לדור וצדיקים וחכמים רבים הלכו בדרך זו,כפי שאמרת. השאלה היא אם יש לךאפשרות לקיים את אותה מצווה(זאת הרי מצווה לא?) בדרך נקיה יותר(מדם הכוונה)שאינה גורמת סבל לחיות מדוע לא לבחור בדרך זו? --->איציק<---

א77

New member
איני חושב שבכוחך לשכנעני

כי יש 'דרך נקיה' יותר מלעשות כפרה כמנהג ישראל, ולא חשוב אם המנהג הוא כזה או אחר. ובמקרה הנוכחי כוונתך למנהג כפרות בתרנגולות. מתגובתך הקודמת השתמע בין השאר שהמטרה היא להרבות צדקה. והנה כאן אני מבין שהמטרה היא למצוא תחליף 'נקי' יותר. כפרות בתרנגולות מאז ומקדם היו גם להרבות צדקה. את העוף היו תורמים לעניים או למוסדות צדקה שנזקקים להם. מעניין מה תגיבי לעת תחיית המתים ובנין בית המקדש, עת נזכה לעבודת המקדש מחדש עם הקרבת הקרבנות. לימוד ביהדות שונה מלימוד בדברים אחרים, עפ"י עדויות אלו שניסו כבר כמה תורות ולימודים וביניהם את תורתנו הקדושה. ביהדות כמה שמשכילים מבינים יותר כמה קטני דעת אנו. ז"א כמה יש עוד ללמוד ולא נסיים. איני חושב שהרגש של 'תנו לחיות לחיות' יגרום לי לא לעשות מנהג כפרות. באנגליה נאסרה השחיטה. הם רחמנים והורגים בדרכים שונות לפי מושגיהם. היהודים שנהגו במסורת אבותיהם במנהג הכפרות עם התרנגולות, נוהגים להסתתר במרתף בית, שם הם עושים את מנהג הכפרות. ובהדגשה: צער בעלי חיים, הוא איסור חמור עפ"י דין תורתנו הקדושה. אלא שמושגי הצער נקבעים לא עפ"י רגשות של אנשים אלה ואחרים. ומבלי להתייחס אלייך חלילה, יש מהאנשים שמנגנים על רגשות של צער בעלי חיים ותנו לחיות לחיות אותם אנשים הם מלאי רגש, אבל לא תמיד. לא בכל תרי"ג מצוות התורה הם רגשיים. ובלימוד זכות עליהם: כי אינם מודעים והרי הם כתינוקות שנשבו. אבל גם כאן בצער בעלי חיים ושחיטת בהמות ועופות כדת וכדין, לא נראה שהינם מודעים למה שאנו למדנו מחכמינו שנה טובה ומבורכת.

א77

New member
סליחה, עשיתי סלט וקבל התנצלותי.

עירבתי בינך ובין פותחת השרשור. בטעות לא הבחנתי כי מדובר בשני אנשים שונים. חשבתי שזה אותו כותב. צר לי. מתנצל. אבל מבין השיטין, ודאי תבין את דעתי העניה.

למעלה