"מנהג הזהב" בחינה....

twyti

New member
"מנהג הזהב" בחינה....

ההורים שלי החליטו לעשות לנו חינה.. משהו בומבסטי באולם עם מלבישה , אוהל וכל הבלאגן מסביב... זה הולך לעלות להם הרבה כסף , וכידוע חינה לא מכסים כי מקבלים מתנות. בכל אופן ההורים שלי הם אלה שהולכים לשלם על כל זה. ולמה אני מספרת לכם את זה? כי אצלנו המרוקאים נהוג שהורי הכלה קונים משהו מזהב לחתן והורי החתן קונים זהב לכלה. ההורים של החצי לא ממש מכירים את הדברים האלה אז אתמול החצי עדכן את אבא שלו (כדי למנוע אי נעימות) שהוא צריך לקנות לי תכשיט זהב לחינה... לא תאמינו מה הוא אמר לו.. וזה לא היה בצחוק בכלל!! "מי המציא את המנהג הזה?!?!?" כ"כ התרגזתי שהוא בכלל העז לשאול את השאלה הזאת, אם אני הייתי שם הייתי מפרטת לו כמה ההורים שלי הולכים לשלם לבד על החינה הזאת!!! ותכשיט זהב אפשר לקנות גם ב 500 שקל! בקיצור סתם שיתפתי אתכם במה שהרגיז אותי!

היי טוויטי...

קודם כל מזל טוב על החינה... צ'מעי.. לא רוצה להיות מניאקית אבל כשההורים שלך החליטו לעשות תחינה הם לקחו את זה על עצמם ואני לא חושבת שיש לך זכות להתעצבן על אבא שלו. נכון, אצל המרוקאים נהוג שהורי הכלה משלמים על החינה אבל עם כל הכבוד גם 500 שקל זה כסף.. ואם אין לו? מה אשמים ההורים שלו שאצל המרוקאים יש כל מיני מנהיגים? ומה אשמים ההורים שלו שאמא שלך החליטה להרים הפקה בומבסטית? כי לא מספיק שהם יצטרכו לקנות לך זהב הם בטח יקנו גם מתנה אחרת... וצ'מעי משהו... חברה שלי עשתה חינה ובמקום שהמשפחה של בעלה יוציאו עוד כסף על זהב (שבנינו אחר כך סתם נזרק באיזה מגירה) הם העניקו לה את הטבעת שהוא קנה לה לאירוסין... אני שמחה בשבילך על החינה (אני גם מרוקאית יודעת מה זה) אבל יחד עם זאת צריך לקחת הכל בפרופורציות נכונות... תחשבי גם על האורחים שלך שצריכים גם להוציא כסף על מתנה ואחר כך גם כסף מתנה לחתונה...

סיוי 24

New member
צ'טערת חנה'לה אני דווקא תומכת

בדבריה של טוויטי ויכולה להבין את הכעס. זה מנהג להביא זהב בחינה, וגם החצי מקבל משהו (איזה שעון לא?? הייתי החינה שהחתן קיבל אופניים חח....) אני לא חושבת שמטילים עליהם כזה תיק כבד, אחרי הכל כל החינה נופלת על ההורים שלה, ונכון שזה מבחירה, אבל בעיני הרבה יותר יפה ונעים אם ההורים שלו "ישתפו פעולה"... זאת דעתי. נ.ב. אני דווקא לא מרוקאית והחצי דווקא כן-ואימא שלי החליטה לעשות לי חינה בהחלט הולך להיות מעניין שם... |אייקון של יד עם חינה עליה|

סיוי 24

New member
../images/Emo8.gif לא... כנראה שזה לא כל כך מקורי

האופניים. אבל רעיון מגניב לא? לבקש מה שרוצים, אני אישית בכלל לא הולכת עם תכשיטים...

ליתלת

New member
האמת - צודקת

לא יודעת מה מצבם הכלכלי של הורי החתן, אבל אם הורי הכלה משקיעים ככה, המעט שהם יכולים לעשות זה לשתף פעולה ולקנות לכלה משהו כמיטב המסורת. אז שזה לא יהיה מטיל זהב של 2 קילו, אבל זוג עגילים לא הרג עוד אף אחד.

ליתלת

New member
אבל - - -

מה שכן, לא שווה להתעצבן על זה. כל אחד והמנהגים שלו.אם נראה להם מוזר והם לא רוצים - שלא יעשו לך טובות... העיקר לא להתפוצץ ולא להתכסח - זה לא שווה את זה. תני להם קצת זמן לעכל - הם בטח יקנו לך משהו עד החינה.

ו י ט ל

New member
אל תתעצבני

גם אני עושה חינה מרוקאית ואני בכלל לא מרוקאית. הודעתי מפורשות לצד השני שאינני מעוניינת בזהב למרות המנהג אל תקחי קשה גם אני חושבת שזה מנהג לא משהו בעיקר אם הוא נדרש מהצד שאלו כלל לא מנהגיו.

אבל זו לא בעיה שלו

זה שההורים שלך הולכים להוציא על הדבר הזה 50,000 ש"ח זה בעיה שלהם. ואני אישית לא מאמין בצריך. ליתר דיוק, לא קיים אצלי המושג צריך. אין צריך - יש רוצה. אז אולי הוא לא רוצה ? ... או אולי הוא רוצה אבל לא אוהב שמחייבים אותו ? אולי הוא מאמין שמתנה צריך לתת מהלב, ולא כי "צריך". והמממ... אולי הוא מתכנן לקנות לך SLK חדשה ? ... אבל אם את מוותרת על SLK בשביל שרשרת זהב. וואלה - מגניב !

../images/Emo124.gifמר שמעון האיום,

להזכירך, אתה נמצא בפורום שמורכב רובו מבנות
what the fuck is SLK
כי נראה לי שגם אני רוצה כזה

Indie62

New member
לא בטוח שהוא אמר את זה מקמצנות

יכול להיות שהוא לא אוהב שכופים עליו דברים. יכול להיות שהוא מעדיף לא לקנות זהב אלא משהו אחר. אולי הוא חושב שמתאים לך תכשיט אחר שהוא לא זהב. אולי הוא חושש שבנוף למנהג הזה יש עוד כמה מנהגים שהוא לא מכיר וכל הזמן מסתכלים עליו בציפיה שהוא יתאים את עצמו לחוברת הוראות שאף פעם לא נתנו לו לקרוא... גם אני, בלי שום קשר לכסף, הייתי עלולה להגיב רע אם היו אומרים לי שמישהו החליט שאני *צריכה* לעשות משהו כי זה המנהג *שלו*. לא בגלל שיש בעיה במנהג עצמו אלא כי יש לי אלרגיה לזה ש"מכריחים אותי".

meri10

New member
בלי להעליב אף אחד או לעצבן

ההורים שלך החליטו שהם עושים חינה ומוציאים הרבה כסף, זו לא החלטה משותפת ואין זה אומר שהוריו צריכים להשתתף בהוצאות המנהג מסביב אם אינם רוצים. אני יודעת שבעדה המרוקאית זה ניראה רע וזה בגדר חובה לקנות תכשיטים לכלה. אבל תחשבו על זה, "נופלים" על הורים מעדה אחרת, מספרים שיש חינה ומבקשים שיקנו לכלה זהב ועוד. זה לא המנהג שלהם, הם לא מכירים אותו וזה כמו לבקש מתנה כשמתנה מקבלים ולא מבקשים בעיקר כשאין כסף (שוב למי שלא מתחבר למנהג ולא קשור לעדה). שורה תחתונה- אנחנו באמת צריכות את כל הזהב הזה שגם ככה לא נענוד? צריכות שיקנו לנו תמרוקים שברובם גם ככה לא נשתמש? החינה היא החגיגה בעיניי והשמחה בשביל החתן והכלה ולא הזהב או התמרוקים. אם ההורים שלך בחרו לעשות חינה והפרטים הללו חשובים להם שהם ימלאו את החסר.

אני אגיד את זה מאוד בזהירות כדי

לא לעורר שדים עדתיים. אני מבינה שההורים של החצי שלך הם אשכנזים. וקודם כל - זה לא במסורת האשכנזית. ואנשים לא תמיד מבינים שמה שמקובל אצלם, לא מקובל במקומות אחרים. ויותר מזה, ומהצד האשכנזי, הראוותנות שבה חוגגים חינה נראית מוגזמת. לא מספיק שיש חתונה, אז גם עושים עוד אירוע שעולה כמו חתונה? גם מי שמכבד מסורות של אחרים, לא תמיד מרגיש בנוח עם ההוצאה וההשקעה הזאת. ולא מרגיש בנוח כשמשתפים אותו במנהגים שאין לו קשר אליהם.

למעלה