מנהגי פורים!!!!

מנהגי פורים!!!!../images/Emo48.gif

אוסף.. * חובה לנשים לשמוע את מחיים זכר עמלק בשבת שלפני פורים. *תענית אסתר נועדה לעורר אותנו שח''ו צרה זו לא תבא שוב. בעלות השחר (בבוקר התענית- יג אדר) סגולה לקום,ליטול ידיים, ולומר מזמור כב´ בתהילים. זוהי שעת רצון להתפלל על מה שרוצים!!!! · בתענית עצמה- --נותנים זכר למחצית השקל -- לומר את מזמור כב בתהילים שעל פי המסורת קראה אותו אסתר המלכה ולבקש בקשה אחת. בכח זה לחולל ישועות. *מגילת אסתר לפני קריאת המגילה לעמוד ולבקש שנהיה כלי קיבול לקבל את האורות של אסתר המלכה ומרדכי הצדיק. כשחוזרים מקריאת המגילה- פורשים מפה לבנה,מדליקים 2 נרות ללא ברכה ולובשים בגדי יום טוב. שוב קמים בארבע לפנות בוקר, נוטלים ידיים,קוראים שוב מזמור כב ומבקשים מה שרוצים. ( סגולה) להשתדל לקרא את כל ספר תהילים. זוהי שעת רצון. *ביום פורים עצמו 1. חובה לשמוע את קריאת המגילה ולכתחילה לא נוהגים לאכול לפני. 2. רצוי לכתב "עמלק" על דף ולמחוק. 3. נותנים צדקה לכל פושט יד – וכך ה´ ינהג בנו מידה כנגד מידה. ברגע שה´ רואה שאנו נותנים בלי חשבון , כך גם הוא יתן לנו. 4. מצות משלוח מנות- לתת לפחות לאדם אחד. החיוב הוא מגיל שתיים עשרה לבנות ולבקש " יהי רצון מלפנייך ה´ אלוקינו ואלוקי אבותינו שבזכות משלוח מנות זה ,תשלח לי את משלוח המנות שלי". ( ולבקש מה שרוצים ) 5. מצות מתנות לאביונים – חובה לתת מתנה לשתי אביונים ( עשרה שקלים לכל אביון) ולבקש " יהי רצון...( להמשיך לפי הנוסח למעלה)..שתשלח לי את הדברים שאני חסרה בהם" ( ולבקש מה שרוצים) 6. יש לזכות גם את הילדים במצוות מתנות לאביונים. 7. זהו יום קדוש ולכן להקדיש זמן לתפילות. גם בשעה ששולחים את המנות אפשר לבקש.זהו יום של שפע ורחמים. 8. לפני סעודת פורים אומרים מזמור כג בתהילים ומבקשים מה שרוצים. סעודת פורים- בבשר ויין, מפה לבנה, חלה מהודרת וארוכה. שולחן זה מבטל את שולחנו של אחשוורוש. ממולץ סעודה עשירה במטעמים. בתוך הסעודה לומר 120 פעמים " ברוך מרדכי" ו 24 פעמים " ברוכה אסתר בת אביחיל" כך מושכים את האורות של אסתר ומרדכי. עד דלא ידע לנשים- אישה תשתה כפול ממה שרגילה בערב שבת אך חובה להיזהר משיכרות ח''ו. הסעודה היא עד השקיעה. בעזרת ה' בהצלחה לכולנו ושה' ימלא כל משאלות ליבנו לטובה !!!שנזכה לראות את הטוב בנגלה!!! חג שמח!

למעלה