מנדל ליוש - חזן

צביקה ה

New member
מנדל ליוש - חזן

שלום לכולם,

בזכרונות של סבתי וסבי עלה שם של חזן בשם Mandel Lajos שאמור כנראה להיות קרוב משפחה שלנו.
סבתא שלי כותבת "בודפשט שוחררה כבר בחודש ינואר 1945 ואנו הגענו לשם באפריל 1945, הJoint- פעל בכל המרץ, הגיש עזרה לפליטים. בין העסקנים היה החזן Mandel Lajos, קרוב משפחה שלך מצד אביך. לילה אחד ישנו אצלו ולמחרת היום נסענו ברכבת לקרצג."

אני מנסה לחשוב איך אפשר לאתר אותו (הוא בוודאי כבר לא בין החיים אבל בטח יש מידע עליו).
למייטב זיכרוני היה מומחה אחד לחזנים בחיפה שסיפר לי שהוא היה חזן בבית כנסת משלו בפלורידה. אני לא מצליח למצוא על כך מידע באינטרנט.

אשמח אם למישהו כאן יש רעיונות איך להתקדם.

תודה

צבי

evike

Well-known member
מנהל
כתבתי את השם בגוגל, וקיבלתי כמה קישורים

לא נכנסתי אליהם, גם לא בטוח שהכוונה לאותו MANDEL LAJOS, כנס ובדוק, אולי תמצא שם כמה פרטים. בין הקישורים יש גם קישור למשפחת מנדל.
https://www.google.co.il/?gws_rd=ssl#q=Mandel+Lajos
בהצלחה.

evike

Well-known member
מנהל
מזכיר לי מקרה דומה שקרה לי, ולכן, אולי מהשאלה שלך בפורום

תקבל עזרה בעקיפין.

מידי פעם שאלתי כאן בפורום אם מישהו שמע על החזן יוסף פיש ז"ל. לא קיבלתי תגובה, עד שלפני כ 4 שנים, אני מקבלת מסר ממישהו לא מוכר, שיש לו מידע על החזן.
התחלנו להתכתב במיילים, וכך הגעתי, יותר נכון הגיע אלי, הנכד של יוסף פיש ז"ל. (עלינו יחד לארץ, והתגוררנו שנים בשכנות. כך שהכרתי היטב את המשפחה, לא את הנכד)
ואיך הגיע אלי? מידי פעם הוא היה כותב בגוגל את השם יוסף פיש, בתקווה לקבל מידע נוסף על סבו.
באחד מהחיפשים שלו בגוגל, הוא הגיע לשאלה שלי בפורום הזה, וכך נודע לו שיש עוד מחפשים את סבו.
הוא שלח לי חומר כתוב ממה שאסף על סבו, בנוסף שלח לי קישור לקטע חזנות, כנראה היחיד שנשאר.

לפני כמה שבועות, (מסיבות שלא קשורות למשפחה או לפורום) העליתי את הקטע ליוטיוב..
אולי, גם לך יהיה מזל שמישהו שיש לו מידע יתקל בשאלה שלך וייצור איתך קשר.

https://www.youtube.com/watch?v=OI0oR55OfkU&feature=em-upload_owner
(הקטע נקטע בסוף, ככה זה במקור)

יוליקה

Member
מנהל
האם הוא היה חזן אורטודקסי??

משפחתו של בעלי היא ממשפחת חזנים מפורסמת
שאלתי אותו...והוא לא שמע את שם החזן הזה...
משפחתו היתה משפחת חזנים מבתי הכנסת קזינצי ורומבאך...

evike

Well-known member
מנהל
יולי, נדמה לי, שפעם כתבת שיוסף פיש ז"ל היה מכר או חבר המשפחה

יוליקה

Member
מנהל
יכול להיות...אבל הוא שאל

על מנדל ליוש...

אביו של חמי היה החזן דוד הרטמן ע"ה וגם חמי הרטמן מיקלוש ז"ל היה חזן.
כמו כן משפחת חמותי פולק היו חזנים...

evike

Well-known member
מנהל
אני יודעת שהוא שאל על מנדל ליוש

זה הזכיר לי חזן אחר, וסתם נזכרתי שנדמה לי שכתבת על הכרות משפחתית איתו.

יוליקה

Member
מנהל
אכן יוסף פיש היה חבר של משפחת בעלי

יוסף פיש היה חזן עם קול אופראי, שלא אהבו פה בארץ.
הם עלו ארצה ב-1957 כמו משפחת בעלי, אבל לא הצליח להשתלב
בתחום החזנות בארץ ושם קץ לחייו.

צביקה ה

New member
מצאתי! תודה לכולם

אז הוא לא ליוש כי זה שמו ההונגרי, הוא יהודה מנדל ולא בפלורידה כמו שכתבתי אלה בפילדלפיה. קראתי עדות שלו משנת 82 שתואמת אחד לאחד את מה שקראתי עליו ועל משפחתו מזכרונותיו של סבי.
הוא כבר לא בחיים אבל יש לו בן ואפילו ראיתי שלפני חודש בערך הוא נתן הרצאה ליום השואה בבית כנסת במרילנד. אני מעריך שבקרוב אצליח להגיע אליו...

שוב תודה

צבי

evike

Well-known member
מנהל

למעלה