מנגנוני הרס עצמי

מנגנוני הרס עצמי

זה הולך להיות קצת כבד: ידוע שתהליך ההתבגרות כרוך בקשיים רבים, אבל מתי הם נגמרים? אפשר להגיד שמזה 4 שנים אני בחבלי התבגרות קשים מאוד. כל פעם עוברת תהליכי הרס עצמי, ואז יש משהו שנותן לי תקווה להמשיך זמן מה, ושוב ושוב.. למה זה קורה? ניתחתי את עצמי כל כך הרבה עד שאני כבר לא יודעת כלום. הגעתי למסקנה שחייבים יעדים בחיים, בלי יעדים אנחנו אבודים, אבל אני מוצאת את עצמי מתקשה להביא דברים לידי ביצוע, להחליט מה היעדים ומה אני רוצה מעצמי. אני לא מצליחה להציב יעדים, נופלת שוב ושוב לייאוש, כי השאיפות גבוהות ואי אפשר להגיע אליהן, או שלא ברורה לי הדרך, משתעממת ולא מוצאת טעם לחיות, פשוט כי אני לא באמת מצליחה לשנות בעצמי את הדברים שאני שונאת, לא מצליחה להשתפר. לכולם יש ביקורת עצמית כ"כ גבוהה? ניסיתי למצוא סדר בבלאגן וסיבה לעצבות שנופלת עליי, לייאוש הזה, אבל זה קורה פשוט מעצמו בלי להודיע לי מראש. זה כימיה במוח? זה בעייה שרק אני מתמודדת איתה? איך באמת אפשר לשנות בעצמנו דברים, הרגלים לא טובים, לשפר את עצמנו, לבנות ולא להרוס כל הזמן, להאמין שיש משהו טוב בעולם הזה. פעם הייתי שמחה ואופטימית, אולי הייתי נאיבית, אבל איך אפשר להתמודד עם העולם הזה בלי ליפול כל הזמן ולהרגיש חסרי אונים? איפה אפשר למצוא את הכלים האלה ולמה אין לי אותם? אפשר להיות מוכנים להכל מראש? מה הבעיות שלי, למה הכל נראה לי כ"כ קשה..? אם יש מישהו שמזדהה, או יש לו עצות טובות, משהו חכם להגיד, אני אשמח ויותר מאשמח לשמוע.. דיברתי על זה כ"כ הרבה, אולי אנשים אחרים ימצאו עבורי את הפיתרון, או יכוונו אותי אליו..

מוסינקה

New member
אני מרגישה כמוך.

הבוקר פתחתי את המחשב בניסיון למצוא מקום שאוכל לברוח אליו,מצאתי כל מיני דברים מענינים לקרוא - תעשי כמוני כל פעם שאת מרגישה יאוש תלמדי משהוא חדש ,תחקרי נושא שיכול לעניין אותך,חשוב ללמוד בחיים ולהתעניין בהכל (גם לי יש ביקורת עצמית גבוה ואני כל תקופה מסוימת נכנסת ליאוש -לא נורא זה עובר מהר פשוט אל תחשבי על זה.)

hilabarak

New member
זו בכלל לא בעייה רק שלך, זו בעייה

עם הסבר יחסית פשוט, אך פתרון מורכב. תחשבי על היכולת הרגשית כע "כושר רגשי". אדם עם "כושר רגשי גבוה", מסוגל להתמיד בלימודים. הוא מסוגל גם לשמוע עלבון בלי שיאבד את "האוויר לנשימה", לכן הוא גם מסוגל לשמור על עבודתו ולהתקדם בה. הוא לפעמים נלעב או כועס או דואג, אבל יש לו "כושר רגשי" המיכשולים הללו לא הורגים אותו, הוא מסוגל להמשיך הלאה למרות המיכשולים. ולכן לאורך השנים רואים שהוא "התקדם המון", הוא בנה מקצוע וקריירה ומשפחה. הכל נבנה על סמך ה"כושר הרגשי". "כושר רגשי" - זו מילה אחרת ל"לא לברוח בכל פעם שיש תקלה". עכשיו תשאלי עצמך "מה קורה לי כשאני נתקלת בתקלות ? האם אני מתמודדת או תמיד מנסה לברוח ? האם יצר ההרס העצמי הוא סתם מילה אחרת למנגנון של בריחה בכל פעם שיש קושי ? האם הדברים נהרסים כי אני מנסה להרוס או פשוט כי אני מפחדת להתמודד ? האם לא עדיף להתמודד ולהיכשל במקום לחיות תמיד במנוסה ? ".

למעלה