מנגנון הסתגלות

ריטה ב

New member
מנגנון הסתגלות

אחת החברות בפורום שלי, רופאה מרוסיה, כתבה, שבמצב של הפרעת קשב וריכוז נפגע "מנגנון ההסתגלות". לפי דבריה, המנגנון הזה כולל את מצב מערכת העצבים המרכזית, המערכת החיסונית, מצב כלי הדם ועוד ועוד. האם הטענה הזאת נכונה?

חובת ההוכחה היא על הטוען. אם הגברת

רופאה, היא יכולה להביא בעצמה מאמר מדעי שמצדיק את דעתה.

ריטה ב

New member
לי אישית זה לא מספיק.

אני לא אוהבת להיכנס לויכוח אם אינני מכירה את הנושא. הטענה הנ"ל לא נשמעת לי כנכונה. אבל אני רוצה הסבר מקצועי. אם בכלל לדבר על מנגנון הסתגלות פגום, הייתי אומרת, שאכן ל-ADHD-ים יש קושי הסתגלות חברתי. כך שאני מצפה לקבל דעה עניינית בנדון.

זו בעיה.

אנשים מנפנפים במחקרים שבאמת היו, שבערך היו או שלא היו וקשה לשפוט את דבריהם לפי תחושת בטן כי למחקר מדעי אמיתי יש הרבה פעמים תוצאות מפתיעות.

zivadina

New member
אף פעם לא ראיתי את המונח הסתגלות

בהקשר של ADHD, לא במחקרים ולא במאמרים. באמת כדאי לבקש ממנה להביא מאמר. כמובן שניתן לשאול את ד"ר מנור בשבוע הבא.

zivadina

New member
אולי הרופאה שלך בילבלה עם....

התאוריות שטוענות ש-ADHD היא הפרעה הסתגלותית, היות שבמשך השנים ציפו מכל בני האדם לאבד את תכונות האימפולסיביות שלהם (שמתאימות לציידים) לטובת יותר שליטה בהתנהגות:

zivadina

New member
ועוד הסתגלות במהלך ההסטוריה

היא לעבור מקשב מפוצל לקשב ממוקד, שמתאים יותר ללימוד הממוסד שלנו.

דליה.ד

New member
ד"ר בארקלי טוען

כי רוב החוקרים היום בעולם סבורים כי זו בעיה של ויסות עצמי וניהול בראיה של זמן עתיד. דרך אגב יצא הספר "לשלוט בadhd" במהדורה מחודשת - פשוט מ ע ו ל ה !!

zivadina

New member
האם אפשר לשייך ויסות להסתגלות?

במיוחד לפי תאורי הרופאה?

למעלה