מנגו ואבוקדו

מנגו ואבוקדו

שלום, 1) אני רוצה לשאול אם אפשר לזרוע את החרצנים של המנגו והאבוקדו? ותוך כמה זמן הם יוציאו פרי? למה חבל לי על הכסל אבוקדו עולה 100 שקל ומנגו עולה 50 שקל. 2) מה ההבדל בין כרוב לכרוב נוי?,היום קניתי זרעי כרוב וכמעט קניתי כרוב נוי ואמא שלי אמרה לי שזה לא לאכילה, מה יקרה אם אוכלים אותם?

כן, אפשר.

וכרגיל- בלי הרכבה לא תקבל הרבה פרי, ובנוסף שניהם עצים דו ביתיים. פרי מועט תקבל לדעתי החל מהשנה השניה או השלישית לנטיעה. בקשר לכרוב נוי- לא רעיל, אם תאכל ולא תפתח חלונות זה יסריח את הבית.

זה בסדר כי

אני יכול לעשות כמה עצים כי אני רוצה למכור אותם (אבל זה לא משנה). 3) אני רוצה לשאול לגבי העצים האלה: קרמבולה אנונה אפרסק שזיף זית נקטרינה שסק אם אפשר לקחת את החרצנים שלהם ולזרוע. וכמו האבוקדו והמנגו אין לי בעיה שיצאו אפילו כמה יחידות של פירות לא אכפת לי. אבל אני לא הבנתי בדיוק על מה ולמה עושים הרכבה בנשירים? תודה רבה ושבת שלום מהחקלאי הצעיר.

עוד שאלה אחת בנוגע ל

פירות הדר, עץ ללא הרכבה שנוצר מזרעים, לא מוציא פירות בכלל או שהוא מוציא כמו כל עץ הדר שהפרות יהיה להם טעם שונה? ואם נגיד יצא לי מהעץ שיצא מהזרעים פירות טעימים למשל, אז אני יוכל לקחת את הגלעינים שלהם ולזרוע וזה יצא אותו דבר? ככה הבנתי לפני כמה זמן תודה רבה,

אנחנו דשים בזה שוב ושוב...

אז ככה: איני יודע לגבי הקרמבולה, את כל השאר אפשר לזרוע. השאלה מה יצא לך מזה. שסק לא נהוג להרכיב, אז ממנו יצאו לך עצים טובים. לגבי למה לא לרבות מזרעים: 1) כאשר מטפחים (האנשים שיוצרים זנים חדשים) בוררים את הצמח ממנו ירבו את הזן החדש, לא מעניינת אותם מערכת השורשים שלו- הם הרכיבו אותו על כנה חזקה אחרי שנבט. לכן מערכת השורשים של זני התרבות חלשה, וכדי לקבל צימוח מהיר וחזק צריך להרכיב אותם על כנה. 2) את הזנים השונים יצרו על ידי הכלאות, כלומר בהרבה מקומות בגנום של הצמח יש אללים שונים- מה שנקרא הטרוזיגוטיות. הפרי שאתה קונה בא ממטע, בו כל העצים הגיעו מאותו צמח אם. לכן, הפריה בין עצים שונים היא בעצם הפריה עצמית וחלק ניכר מההטרוזיגוטיות אובד- כלומר העף שקיבלת בזריעה אינו זהה גנטית לעץ ההורה. אם אתה רוצה למכור שתילים, נא ללמוד את הנושא קודם. אחרת אתה פשוט תרמה את לקוחותיך.

למעלה