מנגוסטין - יש כזה בארץ?

reuven4u

New member
מנגוסטין - יש כזה בארץ?

סופשבוע אכלתי מנגוסטין שקיבלתי מסרי לנקה, והיה מאוד טעים. שמרתי לי את הזרעים - השאלה האם יש סיכוי לגדל את העץ הזה בארץ? (מה שקראתי באינטרנט - זה עץ טרופי כנראה, ואני אף פעם לא שמעתי אליו גדל כאן)

Rוני

New member
זה מזכיר לי משהו שאכלתי בתאילנד

אבל לא זוכרת את השם אזכר בהמשך

Lizards Master

New member
עד כמה שאני יודע - לא

בזמנו וולך אמר לי שמנגוסטין לא יכול לגדול/לתת פרי בארץ. אני גם מאמין שאם זה היה אפשרי אז היה ניתן להשיג אצלו את העץ, מפני שהפרי הזה באמת נחשב למעדן. מצד שני, אם כבר יש לך זרעים אז מה אתה יכול להפסיד? תנסה לגדל מהם עץ. נ.ב - יש גם מנגוסטין צהוב שאמור להיות פחות טעים אבל עם דרישות פחות "מחמירות" לגידול.

reuven4u

New member
תודה על העזרה, אנסה לזרוע

למרות שאני לא חושב ישיהיה הרבה סיכוי, מה שקראתי שהוא דורש תנאים טרופיים, מזג אוויר יציב מבלי שינויים. טוב, נראה....

Lizards Master

New member
ואם אני לא טועה כדאי לך למהר...

לפי מה שאני זוכר מחיפושי באינטרנט אחר מידע על העץ הזה לפני כשנתיים אני זוכר שהזרעים "טובים" רק במשך פרק זמן קצר יחסית אחרי הוצאתם מהפרי.

Rוני

New member
רומבוטן - אומר לכם משהו?

זה השם של הצמח מתאילנד

reuven4u

New member
רומבוטן זה לא ליצ'י?

לפחות ככה זה על הקופסאות שימורים. אזרע את הזרעים כבר מחר בבוקר, מבטיח :) אם יצא מזה משהו אנסה לדבר עם המאקלמים, תודה רבה

raya

Well-known member
רמבוטן זה לא ליצ'י! אם כי הוא מאוד דומה לו, אבל הפרי גדול יותר. בתאילנד אכלנו רמבוטן, ומנגוסטין- שזה ממש פרי אלוהי. ניסיתי לזרוע- לא יצא כלום. בכל זאת מקווה שאתה תצליח. שנה טובה רעיה

למעלה