מנגולד ממולא
זה יצא טעים אז אני אסביר איך מכינים. יש שני סוגים של מילוי: 1. אורז + גרגרי חומוס (עדיף חצואים) ומלח ופלפל (כי אני שכחתי |אופס|) 2. אורז+עגבניות+בצל ירוק+פטרוזיליה (כמו שמכינים טבולה אבל עם אורז במקום בורגול) וגם מלח ופלפל... (יש גם מילוי של אורז+בשר, אבל אני שמה דגש על אוכל בריאותו
) את האורז צריך להשרות במים במשך 3 שעות לפני (במידה ומכינים את זה עם אורז מלא... ואפשר גם יותר מזה - ללכת לעבודה ולחזור זה גם טוב... ומפחית בשעות הבישול אפשר גם לבשל קצת את האורז (במקום להשרות) אבל לא עד הסוף) לוקחים מנגולד וחותכים רק את החצי של העלה (את הלמטה לא צריך, אבל גם ממנו אפשר להכין דברים טעימים לא לזרוק!) מרתיחים מים בסיר. שמים את העלים בסיר ממש ל-2 דקות אפילו פחות (לשים ולהויציא כי אם לא הם יקרעו) ופה מתחיל החלק היצירתי... לוקחים עלה, פותחים אותו (ולכל העצבניות שביננו) לוקחים כפית הפוכה ומרביצים ומרסקים את הגבעול שלו באמצע (כי אם לא, לא נוכל לגלגל אותו..) עכשיו, לא מגלגלים את המנגולד כמו שמגלגלים סיגריות ושאר ירקות... כי אנחנו לא רוצים סיר אורז, אז גילגול ראשון כמו סיגריה, ואז סוגרים על זה את הצדדים, ואז ממשיכים כמו סיגריה... (וכמובן שלפני שמגלגלים שמים את הבלילה...) וסוחטים (מחזיקים את זה ביד ומוחצים אותו שיצאו המים של המנגולד ושל האורז) אחרי שהכנו כמה כאלו יפים לתפארת ישראל, לוקחים סיר, מניחים אותם שם אחד ליד השני (דרך אגב ההמלצה של סבתא היא להקפיא את זה אחרי שמכינים, לפני הבישול, כי ככה זה שומר על הצורה שלו ובכלל אני מכינה הרבה ומקפיאה...) טוב מפה אני כבר לא יודעת מה קורה עם זה בסיר, כי את הבישול אמא עושה והיא ישנה... (שמה מים לימון וסוכר ואפשר גם לבשל את זה עם משמיש ואז זה בכלל טעים!) אני עושה את העבודה הקשה של הממולאים... אז, המשך יבוא...
זה יצא טעים אז אני אסביר איך מכינים. יש שני סוגים של מילוי: 1. אורז + גרגרי חומוס (עדיף חצואים) ומלח ופלפל (כי אני שכחתי |אופס|) 2. אורז+עגבניות+בצל ירוק+פטרוזיליה (כמו שמכינים טבולה אבל עם אורז במקום בורגול) וגם מלח ופלפל... (יש גם מילוי של אורז+בשר, אבל אני שמה דגש על אוכל בריאותו