מנגולד ממולא

kikona126

New member
מנגולד ממולא

זה יצא טעים אז אני אסביר איך מכינים. יש שני סוגים של מילוי: 1. אורז + גרגרי חומוס (עדיף חצואים) ומלח ופלפל (כי אני שכחתי |אופס|) 2. אורז+עגבניות+בצל ירוק+פטרוזיליה (כמו שמכינים טבולה אבל עם אורז במקום בורגול) וגם מלח ופלפל... (יש גם מילוי של אורז+בשר, אבל אני שמה דגש על אוכל בריאותו
) את האורז צריך להשרות במים במשך 3 שעות לפני (במידה ומכינים את זה עם אורז מלא... ואפשר גם יותר מזה - ללכת לעבודה ולחזור זה גם טוב... ומפחית בשעות הבישול אפשר גם לבשל קצת את האורז (במקום להשרות) אבל לא עד הסוף) לוקחים מנגולד וחותכים רק את החצי של העלה (את הלמטה לא צריך, אבל גם ממנו אפשר להכין דברים טעימים לא לזרוק!) מרתיחים מים בסיר. שמים את העלים בסיר ממש ל-2 דקות אפילו פחות (לשים ולהויציא כי אם לא הם יקרעו) ופה מתחיל החלק היצירתי... לוקחים עלה, פותחים אותו (ולכל העצבניות שביננו) לוקחים כפית הפוכה ומרביצים ומרסקים את הגבעול שלו באמצע (כי אם לא, לא נוכל לגלגל אותו..) עכשיו, לא מגלגלים את המנגולד כמו שמגלגלים סיגריות ושאר ירקות... כי אנחנו לא רוצים סיר אורז, אז גילגול ראשון כמו סיגריה, ואז סוגרים על זה את הצדדים, ואז ממשיכים כמו סיגריה... (וכמובן שלפני שמגלגלים שמים את הבלילה...) וסוחטים (מחזיקים את זה ביד ומוחצים אותו שיצאו המים של המנגולד ושל האורז) אחרי שהכנו כמה כאלו יפים לתפארת ישראל, לוקחים סיר, מניחים אותם שם אחד ליד השני (דרך אגב ההמלצה של סבתא היא להקפיא את זה אחרי שמכינים, לפני הבישול, כי ככה זה שומר על הצורה שלו ובכלל אני מכינה הרבה ומקפיאה...) טוב מפה אני כבר לא יודעת מה קורה עם זה בסיר, כי את הבישול אמא עושה והיא ישנה... (שמה מים לימון וסוכר ואפשר גם לבשל את זה עם משמיש ואז זה בכלל טעים!) אני עושה את העבודה הקשה של הממולאים... אז, המשך יבוא...

זואילי

New member
זהו, הפכנו לפורום בישול!

למה לא שירשרת קיקה? היום הזמנתי את דודים שלי לארוחת שבת ופרידה
אז הם יגיעו באלפים. מאתמול אני במטבח. תפריט על טהרת הסלטים. בערימות. חולה על מנגולד ממולא. אני עושה מתכון של חיים כהן אהובי. לוקח איזה 8 שעות הכנה אבל שווה ברמות.

kikona126

New member
פתחתי מסך של הודעה חדשה על שרשור,

ובמקום אחר פתחתי מסך להודעה חדשה ולא שמתי לב באיזה אחד מהם רשמתי... טוב שזה נשאר באותו הפורום
אחת המנהלות יכולה לשרשר אותי?

kikona126

New member
רגע!

את יודעת להכין את הסלט הזה? מישהי פעם הכינה אותו בעבודה שלי (כרובית לא כרוב) וזה ממש טעים אבל לא הצלחתי להכין בבית.... יש לי בעיה, לא אוהבת סלטים רגילים, אני צריכה סלטי גורמה!

galim29

New member
צרפתיה אמיתית את קיקונית../images/Emo24.gif

חובבת סלטי גורמה, גלידות משובחות, אלופת הקרפים... מה עוד?

kikona126

New member
ואו...

מה עוד? אני אגלה לך סוד, אבל בלי שכולם ישמעו... אין לי אלוהים כשזה מגיע לקניות (טוב יש לי אבל...) אני אעדיף בתחילת עונה לקנות כמה בגדים של פירמות ולהוציא עליהם כמה שזה ידרוש, מאשר לקנות במשך כל העונה חולצה פה חולצה שם... (זה הכי אירופאי שיש... אבל ככה גדלתי והקיץ עדיין לא עשיתי את זה... המשכורת צריכה להכנס עוד מעט) וזה גם אותו הדבר בקשר לנעלים... עדיף שלא תדעי בכמה קניתי נעליים לחורף... אבל אני אשקיע בהן כמה שיעלו כל עוד הן נוחות (אני נורא קשה בנעלים!) עדיין מחפשת את נעלי הקיץ שלי... חבל שלא מביאים פה את הנעלים היפות של קמפר... גלים אם אני אוהבת גם את זה גם את וגם את זה, לא עדיף שאני אוכל כל יום בברסרי? יש להם גם סלטי גורמה, גם גלידה טובה וקרפ סוזט מדהים! (ועוף למנה עיקרית כי בכל מקרה צריך איך שהו לשמור על האנדו)

galim29

New member
וואו. טעם טוב לא חסר לך ../images/Emo68.gif

גם אני לוקה במחלה חשוגכת המרפא הזאת ששמה טעם טוב למותגים, עברתי גדמילה, כרגע לא מתאפשר לי ליהנות ממנה אבל התאווה לדברים יפים תמיד נמצאת. וגם אני מעדיפה לקנות דבר אחד יפה ויקר שישמש לכמה עונות ואיהנה ממנו. ולא, לא טוב הברסרי... תראי את עומרי שרון יושב שם (הוא חובב של המקום) ישר יעבור לך התיאבון...

galim29

New member
אצלי לא נשאר אוכל../images/Emo7.gif

אמא עשתה לי אתמול בערב ארוחת יום הולדת מוקדמת עם המשפחה וה-
טרפו הכול בלי להשאיר כמעט כלום. השאירו לי חתיכת
שזה מה שהכי פחות צריכה. ואת כל שאר הדברים השווים בלסו כמו

kikona126

New member
../images/Emo6.gif

את יודעת שעושים מסיבה לא עושים את זה במטרה שישאר אוכל... אלא במטרה שאנשים יהנו ויאכלו. זה מה שנקרא לדבר אל הבטן שלהם... בכל מקרה אני הכנתי היום אוכל לכל השבוע את מוזמנת לבוא לאכול פה (הקפאתי את הכל... ויש גם פשטידת זואילי מגבינת עזים... מנגולד ממולא, קציצות עוף(לא בשבילי השבוע) ועוד כל מיני דברים מיוחדים...)

gui1

New member
ואפרופו אוכל ביום שישי הייתי בלויה

דוד שלי נפטר היה מסורטן כבד אבל מה ששמתי לב שכנראה לא רק אני מזדקנת אלא כל העולם מזדקן איתי ובזמן האחרון אני יותר בהלוויות מאד בלידות אז מה הקשר בין הלוויה לאוכל מאד פשוט בחצי שנה האחרונה הוא כמעט ולא אכל , כי לא היה לו תאבון ולא כוח ובחצי שנה האחרונה מטופלים שבאו אליי ואמרו שהם רוצים שאסתום להם את התאבון , אמרתי להם שלעולם לא תאבון זה בריא ןוהם צריכים לשמוח שיש ושיכולים לאכול אם הם רוצם דיאטה שיוציאו את הטלויזיה \[ לרוב אוכלים מול הטלויזיה] וינשנשו מים וחסה ואז יהפכו לדקיקים ורגועים כמו ענפח במבוק זקופים

למעלה