מן הפח אל הפחת

מן הפח אל הפחת

חבר שלי השתחרר לפני שנה (..וקצת). לאחר השחרור מצא עבודה באבטחה קרוב לאזור מגוריו. לאחר כמה חודשי עבודה, זכתה חברה חדשה באמצעות מכרז והתחלפו הבעלים. החבר שלי שלקח יוזמה ושלח מכתב למעסיקיו החדשים על ליקויי בטיחות בארגון, ברצון טוב ושיפור, הם קראו התעניינו אבל משום מה פיטרו אותו לאחר זמן קצר
וזה לאחר עבודה של 8 חודשים. הוא היה ממורמר ישב כמה חודשים בבית וחיפש עבודה, לקח זמן והגיע לחברת אבטחה נוספת מתקדמת יותר (אי אפשר להזכיר את שמה, סורי), תנאים טובים אבל שעות העבודה היו לא אנושיות בכלל..... קיצור - קרה דבר מצער, תקלה שיכלה לעלות בחיי אדם, אבל לא קרה בנס! החברה לא רצתה לאבד אותו אבל החליטה גם לפטר אותו...
שוב פעם, ישב בבית תקופה קצרה ואז הגיעה אליו הצעה לעבוד בשב"ס..... הוא לא התלהב אמר היה זקוק לעבודה!!! ניגש לבחינות, עבר את כולם בהצלחה וניגש לחפיפה. עברו 3 ימים בעבודה החדשה, ועיניו הזדעזעו, הוא הרגיש לחוץ וחשש מתקיפות האסירים
הוא החליט לעזוב. אני מצטערת אם חשבתם שיש פה איזה סוף טוב, אני בעצמי מחפשת בשבילו. עברה עליו שנה קשה מאוד. בבית יש מצוקה כלכלית והוא חייב לעזור למשפחתו. חוץ מאבטחה, המשק לא מציע כלום (לבנים) לחיילים משוחררים. מישהו יכול לתת לי עצה או להפנות אותי על מנת שאוכל לעזור לו? סליחה, יצא קצת ארוך! תודה מראש!

כלב קר

New member
דווקא לגברים יש יותר עבודות

אולי חברת כח אדם תעזור פה?? מישהו סיפר לי שהוא עבד בחברת כח אדם בלהעמיס משהו על משאיות וקיבל 27 ש"ח לשעה זה בטוח קורע את הגב...אבל אני בתור גבר הייתי הולכת לעשות את זה, הייתי מעדיפה שתוחלת החיים שלי תרד בכמה שנים טובות, הרי העולם הזה לא מציע הרבה דברים טובים!! אני יודעת שיש לי נטיות אובדניות, אז לא כדאי לקחת ממני דוגמא

../images/Emo11.gif

הוא שלח את קורות החיים שלו להרבה חברות כ"א, ואף אחת לא הציע לו משהו שמתאים לו. כן, הציעו לו עבודות סבלות ועבודות במחסן, אבל זה בעיה כי יש לו בעית גב חמורה.

ifatkd

New member
עצה קטנה אבל חשובה לכל העובדים

הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות במקום העבודה: "לקח יוזמה ושלח מכתב למעסיקיו החדשים על ליקויי בטיחות בארגון". בחיים, אבל בחיים, בכל עבודה שהיא אסור להיות ראש גדול בנושאים כאלו ודומים להם (ליקויי אבטחה, מידע, פרצות וכו'). תשחק אותה ראש גדול, ופשוט יעיפו אותך לכל הרוחות. מה? אתם באמת חושבים שאף אחד לפניכם לא עלה על הבעייה? אתם באמת חושבים שהמנהלים הם כאלו מטומטמים שלא יודעים על קיומה? צר לי לאכזב אתכם. הם יודעים! פשוט, פיננסית עדיף להם להתעלם מהבעיה ואם מישהו יתריע עליה כדאי להעיף אותו שלא יגרום צרות!

אממ....

אני חושבת שעדיף להתריע על בעיה בטחונית ולמנוע אסון מאשר לסתום את הפה ולחכות שיקרה משהו!!! לדעתי, הוא עשה דבר חשוב, הוא עשה את שלו. לפעמים מומלץ, לא להיות כאלה אטומים להקשיב, לנסות ולתרום. ותאמין לי שיש מנהלים שהם מאוד אהבלים, שכן מתעלמים מהבעיה וזה יעלה להם אח"כ ביוקר, וחבל! מנהל שלא מוצא דרך לייעל ולשפר את החברה שלו, לא מגיע לו להיות מנהל. נקודה! עובד שמעלה יוזמה ומנסה לשפר, לא עשה כל רע ורק מנסה להטיב, אז בלי להאשים בבקשה.

לדעתי העצה מאד גרועה

בכל מקום עבודה, שהייתי בו, תמיד הרגשתי חופשי, להעלות להנהלה את כל מה שנראה לי שגוי. במיוחד נושאים של אבטחת מידע, אבל גם בנושאים אחרים. כל פעם, שראיתי משהו שנראה לי לא נכון, לא מקצועי, לא מתאים פניתי לגורמים המתאימים. בכל מקום נחשבתי לראש גדול. נכון, שבאחד המקומות פוטרתי, אבל זה היה בגלל קיצוצים. היום המקום כבר אחרי סגירה. בשאר המקומות איש לא חשב להעיף אותי. ההיפך זה הנכון. משני המקומות האחרונים התפטרתי ועשו מאמצים אדירים לשכנע אותי להישאר.

orom

New member
גם לדעתי-

אם עולים על מחדל כדאי להרים דגל. בכל מקרה, בקשר לחברך- מה עם להיות מורה לנהיגה? או נהג אוטובוס או נהג מונית? מה עם ללמוד משהו? מה השאיפות שלו כש"יהיה גדול"?

ifatkd

New member
צר לי שאתם חיים בעולם האשליות

אולי, יש מקרים בודדים שכאלה, אבל ברובם זה מתנהל בדיוק כמו שאמרתי. אתם מוזמנים לשאול את האנשים מסביבחם ובמיוחד כאלו שהם ותיקים בשוק העבודה ויותר בכירים והם יגידו לכם. אם תדברו על שיפור שלא עולה כסף אז כמובן ש"יצדיעו" לכם, אבל אם תציעו שיפור או תצביעו על מחדל שיעלה כסף לתקנו (ולא יעלה ערך מוסף לחברה), אז כן, מצטרת להגיד, אתם תעופו!

orom

New member
נכון, זה קורא לעיתים

ויש על זה בעיתונים לא מעט כתבות- על עובדים שגילו מחדלים ועפו. אבל עדיין לדעתי יש להתריע ולהרים דגל.

אני ממש לא מסכים איתך

כאיש הי-טק יצא לי לעבור מספר מקומות עבודה (יותר מידי אפילו). בכל מקום ללא יוצא מהכלל, מה שנראה לי לא נכון ולא מקצועי, ישר טופל (לפעמים אני אישית טיפלתי בזה, לפעמים הודעתי על כך לעובדים אחרים ולפעמים הודעתי להנהלה). נכון, שהיו מקרים, שלא הסכימו איתי, אבל בכל מקום הקשיבו לי, וכפי שכבר כתבתי קודם, אחד הדברים האחרונים, שרצו, זה היה להעיף אותי. תתפלאי לשמוע, אבל בכל המקומות, שהייתי בהם, היחס לעובדים איכפתים עם ראש גדול היה מצוין. דרך אגב, זה כולל מקומות גדולים ו"הסתדרותיים". נכון, שבעיתונות יש תמיד סיפורים על יחס הפוך, אבל בסופו של דבר הסיפורים, שבהם אין התנכלות לעובד לא מגיעים לעיתונות, ולפחות לפי הנסיון האישי שלי, הם הרוב. חלק מהדרך לטפל בדברים האלו, היא להבהיר מראש, שהמטרה היא לפתור בעיה מסוימת ולא לחפש אשמים. במקרים מסוימים הייתי מתחיל ישיבות ואומר, שהטיפול שלנו במשהו מסויים היה גרוע, אלה היו הטעויות, שאני ביצעתי, ושואל את האחרים מה היו הטעויות שלהם. תתפלאי לשמוע, אבל שרואים שהענין הוא מקצועי ולא האשמת אחרים, ההיענות לנסות ולבצע שינויים גדלה. היום אני עובד יחסית חדש במקום העבודה שלי (החלפתי עבודה לפני כ4 חודשים). לפני כחודש, בשיחה עם המנהל שלי, דיברתי על ההתרשמות הראשונית שלי. דברים, שנראו לי מאד לא נכונים, הועלו בשיחה (השיחה כללה כמובן גם דברים, שהתרשמתי מהם לחיוב). חלק מהדברים השליליים היו באחריותו. השיחה היתה מאד מקצועית ללא היתלהמות. כל דבר שהעלתי גובה בהסבר מקצועי על הבעיות, שזה יוצר (וחלק מהדברים יצרו בעיות מאד רציניות). המנהל שלי מאד העריך את הכנות והיושר המקצועי, וסוכם, שנבצע שינויים. לסיכום אני יכול להגיד לך, שאני אישית, לא ארצה לעבוד במקום, שלא מקשיב לי או לכל עובד אחר, שמצביע על ליקויים או מנסה לייעל את העבודה. מקום כזה פשוט נראה לי מקום עבודה נוראי

למעלה