ממ.

Mrs big

New member
ממ.

- אילו שמנים הם שמנים נשאים? - יש לי ברגליים פצעים וצלקות כתוצאה מזה שהתעללתי בהן מעט שתלישת שיערות עם פינצטה וחיטוט בעור, שמן עץ התה או שמן לבנדר יכולים לעזור לי במקרה הזה? שימוש בסבון שמכיר שמן לבנדר גם יכול לעזור?

b i l b y

New member
מממממממממממממממממממממממממממ

הלו ביג, יש הרבה סוגים של שמנים נושאים (מעדיפה לכנות אותם נושאים ולא נשאים, בגלל הקונוטציה ...) שמן זרעי ענבים או שקדים הם קלילים נספגים במהירות ועשויים להתאים כשמן נושא בשילוב עם לבנדר. לגבי הסבון, כעיקרון אני נגד ערבוב של שמנים אתריים טהורים בתוך מרכיבים כימים. אם הסבון הוא טבעי ונטול חומרים סינטטים למינהם, ייתכן שהוא יסייע בחיטוי המקומות המגורים.

Mrs big

New member
רגע, אבל שמן עץ התה ושמן לבנדר אפשר

לשיר ישירות על העור, בלי לערבב אותם בשמן נשא (נושא), לא?

b i l b y

New member
נכון אפשר, אבל לא תמיד רצוי

שמן עץ התה עלול לצרוב ובכלל הוא מתאים יותר כעזרה ראשונה ופחות לטיפול ארוך טווח. בכל מה שקשור לגירויים ואדמומיות בעור, יש קשת שלמה של שמנים שעשויים להקל על הסימפטומים שתארת. ושוב לגבי הלבנדר, כאשר מדובר בטיפול מאוד נקודתי אפשר להניח אותו על העור נקי וללא דילול בשמן נושא כולשהו, אבל אם מדובר בשטחי עור נרחבים ובפצעים פתוחים ומדממים, יותר בטוח למהול אותו וכך גם המריחה נוחה יותר, והרווח כפול משום שהשמנים הנושאים מגמישים ומטפחים את העור. כמובן שניתן להוסיף שמן ויטמין E ללבנדר ואז בכלל אנחנו מקבלים פורמולה משודרגת.

Mrs big

New member
הפצעים לא פתוחים ולא מדממים.

זה סתם פצעים וצלקות שרובם לא דיממו לעולם.

b i l b y

New member
אוקי, אז אני מבינה שמדובר בפצעים

ישנים שהגלידו "רע" וחלקם הותירו אחריהם עור מצולק שאינו אחיד במראהו, האם זה כך?

Mrs big

New member
כשאני מערבבת שמן זרעי ענבים או שמן

שקדים עם שמן לבנדר, איזה מינון אני צריכה של כל אחד?

b i l b y

New member
בואי נתחיל עם המינון הנמוך והקלאסי

ל30cc שמן צמחי מוליך הוסיפי 12 טיפות שמן אתרי לבנדר.

למעלה