ממ... מנסיונכם...

באלאGUN

New member
ממ... מנסיונכם...

איך מסבירים לילד בן 9 <אוטוטו> שמקלל את אחותו בת ה-6 "בת זונה" <סביר להניח ששמע בבי"ס או משו ולא מבין מה הפירוש> מה זה זונה? באילו מילים משתמשים...? ותודה מראש על עזרתכם:)

פלגיה

New member
לא תמיד חייבים להסביר

בגלל שאפשר לומר שיש מילים שאסור לומר אותן, גם אם הפירוש האמיתי שלהן לא מובן לו.

באלאGUN

New member
הוא לא יסתפק ב"אסור לומר"...

ואני רוצה לספק לו הסבר... כדי שיבין... למה אסור. אחרי שיבין את המשמעות... לא ישתמש בזה:) <אני מקווה>

למה אסור? כי זו מילה שלא מתאימה

לנו לתיאור שום מצב שמתרחש בבית. ממש לא חייבים להסביר לו שזונה זו אישה שמוכרת את גופה למען כסף לגברים זרים.זה עלול כמובן לעורר עוד שאלות - למה היא עושה את זה? מה הגברים עושים בגוף של אותה אישה וכו....

אביבקיץ

New member
הוא לא יסתפק?

הוא בהחלט צריך להסתפק בזה שזו מילה שאמא לא רוצה לשמוע, בפרט לא שמכנים כך אותה. מעבר לזה, אני דווקא כן בעד להסביר לילד את משמעות המילה. אבל אני קודם כל בעד שילד צריך לכבד את הרגשות של אמא, גם כשזה בא בלי הסבר.

פלגיה

New member
לא כדאי לך בכלל

להתנות עשייה שלו, בהבנה. יש דברים שעושים כי אימא אמרה, גם אם לא הבנו את האיסור עד הסוף. אחרי שהוא כבר מתנהג בהתאם, ולא מדבר ככה, אפשר לספק הסברים (אגב "בת זונה" לדעתי זו קללה חריפה יותר, ואינה קשורה בכלל למה שעושה או לא עושה זונה לפרנסתה) את צריכה להגיד שאמירה כזאת על אחותו פוגעת גם בו, כי האימא משותפת, ובעיקר פוגעת בך.

Jen74

New member
אני תמיד אומרת לילדות שלי

לא כל מה ששומעים בחוץ צריך לחזור על זה בבית. אצלנו בבית לא מדברים ככה ואני לא מוכנה שתדברי ככה בבית לאף אחד. אני משתדלת שידברו יפה אחת לשנייה גם ברגעי כעס. לא תמיד עובד, אבל משתדלים.

אם אסור זה לא מספק :

קחי אותו לאיזור הבורסה ברמת גן, משם תמשיכו לתחנה המרכזית הישנה תכירי לו את הפועלות את הסוחרים ואת הלקוחות ומשם למיון הקרוב ותנסו להסביר לו מה קורה למי שעובד בחוץ חצי ערום בחורף..... <ואם חשבת ולו לרגע אחד לעשות את זה....משהו אצלך מופרע עוד יותר ממני>

תרשי לי לפרגן לך...

היות ויש אמהות המענישות בלי להבין כי הילד/ה משתמש "בביטוי" שאינו מבין את פירושו- וכועסים עליו, והוא אפילו לא מבין מדוע. אני אם אחת מבנותיי שייתה בגיל 8,9 אמרה לי יום בהיר זונה, למרות שהזדעזעתי לקחתי אותה ברכב לאזור שעומדות שם זונות, וצפיתי איתה לזמן קצר, על אחת מהן שעמדה שם,היא הסתכלה על הלבוש הסברתי לה שהיא מוכרת את גופה למען כסף.-זו זונה! ושאלתי אותה האם אנחנו זהות וכו'.. הילדה הבינה כמו כן המילה הוצאה מהלכסיכון מתוך הבנה ולא אילוץ באהבה אסנת

למעלה