ממ"ד - שלב ההוכחות

ממ"ד - שלב ההוכחות

אני טענתי כל הזמן שממ"ד לא מספק הגנה מפני קטיושות ומעלה . כל עם ישראל נוכח לדעת וראה באשקלון , שתקרת בטון בעובי של 20 ס"מ עם רשת עליונה הוכרעה בקלות ע"י קטיושה מסוג ישן . לאחר בירור נאמר לי שיש צורך בתקרת בטון בעובי 40 ס"מ בכדי למנוע חדירת קטיושות . ושתמנע בנוסף העפת ריקושטים של בטון העלולים להרוג גם אם הטיל לא חודר את התקרה .

fireman

New member
אני לא זוכר שאי פעם כתבתי לך שאתה טועה

בסוגיה הזאת.... אני כבר מזמן טוען שהממ"ד הוא עוד דרך לקיים ולממן את מפעלי הביטחון הקשורים בנלווי הממ"ד ואת פיקוד העורף ובעצם להצדיק בצורה כזו או אחרת את קיומו. במקרה של פגיעה ישירה שום ממ"ד לא יעזור לך....במקרה של פגיעה ליד....גם קיר בלוקים יעשה את העבודה בצורה סבירה.

אתה מותק ! אלו אחרים שפקפקו בכוונה שלי

למגן את הממ"ד אם וכאשר יהיה איום ממשי ,

avi5199

New member
ממ"ד בהגדרה לא אמור להגן מפגיעה ישירה

על מה הויכוח ?

הדבר דומה לתקנה להדליק אורות ברכב בחורף

כאשר השנה למשל היו אולי 4 ימים שבאמת היה צריך להדליק אורות ביום. זה כסת"ח או נוחיות ניהולית , אני אולי יכול להבין למה ברבי קומות הממ"ד הוקטן מהרצוי אבל בבתי קרקע הדבר לא מובן כלל , למה להקטין את עובי הקירות ל 20 או 25 ? רק במקרה של 3 קירות ממ"ד הפונים לחוץ נדרש עובי 30 . אבל בכל מקרה התקרה היא 20 ס"מ ,שזה יותר מדאיג במקרה של נשק תלול מסלול ( שאני גר ואגור בטווח שלו )

avi5199

New member
ממד מיועד להגן מהדף, מרסיסים, ומגאזים וכ"ד

והם תוכננו להגן נגד הסקאדים ממלחמת המפרץ. (1 טון טנט תיקני) אפשר לתכנן ממדים נגד פגיעה ישירה של קאסם וקטיושה אבל מחר יהיה לפלסטינאים פאג'ר, וזילזל, וסקאד... ואין לזה סוף. להגנה מפגיעה ישירה של נשק כמו סקאד צריך בונקר שעל הגג שלו יש פירמידה של כמה מטרים של אבני שחפץ כמו הבונקרים שיש במוצבים, ובלתי אפשרי לבנות דבר כזה בבית פרטי. הממד תוכנן במחשבה שהסיכוי להפגע בפגיעה ישירה על גג הממד הוא קטן ביותר, הסיכוי הגדול יותר הוא להפגע מהדף, רסיסים, או חומרים כימיים מטיל שנופל בסביבה, ונגד זה תיכננו את הממדים. את הממדים מנסים ע"י פיצוץ של טון חנמ תיקני במרחק די קטן מהקירות שלהם , מה שמדמה טיל סקאד שמתפוצץ בסמוך לממד.אבל לא בפגיעה ישירה או פיצוץ ממש צמוד לקיר. אם מדאיגה אותך פגיעה ישירה, אתה אולי יכול להוסיף מיגון לתקרה ,למשל רלצים מברזל שעליהם ערמת שקי חול או חצץ ( כמו שהיו עושים פעם במוצבים מאולתרים ). רק תבדוק את העומסים עם הקונסטרוקטור שלך .

משה פרל

New member
תקרת בטו של ממ"ד ?

יש איזשהו הבדל בין תקרת ממ"ד לתקרת בטון. מצדי תהרוס את הממ"ד שלך, אבל דווקא לבנון II הביאה די הרבה הוכחות שדווקא עדיף ממ"ד על סתם חדר.

למעלה