ממ"ד פינתי או לא?

kutchu

New member
ממ"ד פינתי או לא?

שלום, שאלתי היא בנושא ממ"דים. אני מתלבט היכן רצוי למקם את הממ"ד בבית. האם יש יתרון לבניית הממח"ד בפינה (כך שהיסוד באותה הפינה מהווה חלק מהממ"ד)? במקרה כזה לממ"ד ישנם 2 קירות חיצוניים (קיר חיצוני של ממ"ד עולה יותר מקיר פנימי של ממ"ד). האם לא עדיף לבנות אותו בצד הבית, כך שיש לו רק קיר חיצוני אחד? האם ממ"ד בפינת הבית יכול לתרום לחוזק הבית? בקיצור, היכן רצוי למקם את הממ"ד ולמה?
אשמח לכל ייעוץ בנושא :)

צימעס

New member
הייתי לוקחת בחשבון רק שיקולים פונקציונליים.

יסודות - יש יסודות גם באמצע קירות, לא רק בפינות הבית (אם יש לך קונסטרוקטור טוב, הוא ממילא ייקח בחשבון את מיקום הממ"ד). ההבדל בין קיר פנימי לחיצוני - אם מדובר בקיר של 3 מ"א, זה פחות מ 10- מ"ר, 10 ס"מ, כלומר קוב אחד של בטון. לא בלי סוף כסף. אילו שיקולים? - שימוש (אם זה יהיה חדר ילדים, מקמו אותו עם שאר חדרי הילדים). - זה יהיה מקום בו ייכנסו פחות אור ורוח. - הדלת שלו נפתחת החוצה, צריך להיות לה מקום. - הדלת שלו אמורה לפנות לקיר ולא לחלון, ולכן לפעמים צריך קיר הדף. צריך להיות לזה מקום. (ערב בתכנון בשלב מוקדם את מי שעובד מטעמך מול מהנדס הג"א).

kutchu

New member
מבחינת עלויות

כן, כל הדברים הללו כמובן נלקחים בחשבון. יותר התכוונתי מבחינת עלות. בכל מקרה בקירות החיצוניים יוצקים גם חגורות למשל. השאלה היא, אם הממ"ד יהיה לא יהיה בפינה אזי בכל מקרה באותה הפינה ידרשו יציקות (יסודות, חגורות), וכן יש לקחת בחשבון שכל יציקה שכזו יש מסביבה עבודה (תבניות וכו'). האם בכלל העלויות הללו הן משמעותיות שאולי כדאי לשקול הצבת הממ"ד בפינה?

esr124

New member
דלת הממ"ד

צריך לשים לב למיקום הדלת, בבית של הורי הממ"ד בנוי במעבר בין הסלון לחדרים, ברגע שהדלת פתוחה המעבר חסום. בבית שלי תיכננתי את הממ"ד במקום שלא ניתן לראות את הדלת, ושהדלת לא מפריעה למעבר.

ברבי28

New member
לדעתי יש מגבלה על מספר הקירות החיצוניים

שיכולים להיות לממד

tacher

New member
זה גם תלוי איפה בונים

באזורים שקרובים לגבולות יש הגדרות מחמירות יותר בקשר לבניה של הממ"ד, בצפון למשל אסור שהקיר החיצוני של הממ"ד יהיה צפוני.

למעלה