ממתיקים מלאכותיים

marli1

New member
ממתיקים מלאכותיים

פעם בכמה שבועות נזכרים העיתונאים לספר עד כמה ממתיקים מלאכותיים מסוכנים לבריאות. כתבה שצצה אתמול באתר YNET (הכתבה מ"מנטה"). טוענת בין השאר "בשנים האחרונות ממליצה האגודה האמריקאית לסוכרת במפורש להעדיף צריכת סוכר (בכמויות מתונות, כמובן) כממתיק על פני שימוש קבוע בממתיקים מלאכותיים.". 1. האם זה נראה ישים? לי אישית אין בעיה ממשית לאכול קצת סוכר, אבל הכמות הכי קטנה שנצרכת על ידי בתוך נוזל מקפיצה את ערכי הסוכר עד לשמיים. 2. נתקלתי כבר כמה פעמים בהודעות שניתן לרכוש סטיביה בחנויות. האם מישהו יודע היכן או איך נקרא הממתיק? הכוונה אינה לצמח הטרי אלא לאבקה/עלים מיבשים.

מצאתי נוזל, שמבוסס על סיביה בחנות

למוצרי טבע בר"ג. אני מניח, שיש את זה בחנויות נוספות. אני נאלץ להודות, שאני צריך להתרגל לסטיביה. אני עדיין רגיל לטעם הלואי של sweet and low

האבקה כמו גם הנוזל נקראים

סטיביה וניתן לרכוש אותם בכל החניות הטבע. לא כול-כך הבנתי איזה נוזל מקפיץ לך את הסוכר ואשמח לפרוט. בעיקרון ניתן לצרוך סוכר ולא תחליף או במקום משהו אחר או בכיסוי אינסוליני מספיק.

marli1

New member
סוכר בנוזל - פרוט

"מוצקים" שכוללים סוכר - כמו שוקולד, וופלים, לחם או סלטים מוכנים - לא מפריעים לי לשמור על איזון. לגימה בודדת ממשקה שמכיל סוכר (תה, משקאות קלים) או כפית ממוצר נוזלי אחר שמכיל סוכר (קטשופ, רוטב לסלט, דייסה) גורמים לקפיצה מיידית וחדה ברמת הסוכר (שעתיים אח"כ רמת הסוכר היא לפחות 120 ממה שהייתה לפני כן). אני TYPE 2 והפירוק של הכדורים איטי מכדי להתגבר על הסוכר שנכנס מיידית לזרם הדם.

עד כמה שאני מבינה

ושוב אנני מומחית בנושא ותנקו אותי אם אני טועה. במוצקים שהזכרת יש שומנים המעכבים את הספיגה של הגלוקוז ולכן מעלים את רמות הסוכר לאט יותר מאפשרים לכדורים לפעול. סוכר המוסף לשתיה או לנזול לא שומני אחר נספג בקלות ומקפיץ את רמות הסוכר. כדאי לך גם להתיחס לאינדקס הגליקמי של המזון במיוחד לאור המצב שהזכרת

למעלה