יפעתוש.... שמחה בשבילך שאוטוטו הניתוח
עם כל הלחץ והחששות המובנות בהחלט, תזכרי שאת עומדת בפני חלון הזדמנויות להיטיב עם מצבך....
את יכולה לעשות חיפוש לגבי טיפים- מה לקחת לניתוח....
לגבי הרגעה עצמית, יכולה להמליץ לחשוב הרבה מחשבות חיוביות.
תזכרי שאנו במאה ה- 21 עם המון חידושים בתחום הרפואה בכלל, ובתחום הניטור והטיפול בחולה, במיוחד בתחום של כאב, בפרט.
ממליצה להתייעץ מבעוד מועד עם הרופא המנתח והמרדים לגבי כדור הרגעה בערב שלפני ובבוקר הניתוח, בהתאם כמובן למה שמותר לך....
בכלל, תעשי לעצמך רשימת שאלות שאת רוצה לשאול מראש את המנתח / מרדים ותשאלי. אל תתביישי, אל תשאירי קצוות פתוחים.
כמה שיודעים מראש ככה יותר מרגיע.....
כעקרון ההליך די דומה ברוב המרכזים:
קבלה יום לפני, בדיקה על ידי רופא מנתח ומרדים, בדיקות דם אם צריך,
הרבה הסברים, קבלת חומר מרוקן מעי / חוקן, החתמות על טפסים למניהם אם טרם החתימו אותך (הסכמה לניתוח /הרדמה).
הרכבת עירוי- זה תלוי. לפעמים יום לפני, לפעמים רק כשנכנסים לניתוח.
צום מחצות לרוב.
בבוקר הניתוח- תלוי אם את מנותחת ראשונה או לא.
בנוסף אם יש סכנה לקרישי דם סביר שתקבלי זריקה לדילול הדם יום לפני או לפני הניתוח, וכנראה שגם אחרי. זה לא נעים, אבל לא נורא...
לפעמים בבוקר הניתוח נותנים לפני אנטיביוטיקה ונוזלים- לפעמים רק בניתוח עצמו.
יתנו לך בבוקר הניתוח ללבוש חלוק חדר ניתוח (כמובן שמורידים ה-כ-ל)
וקרוב לוודאי יתנו לך כובע "סקסי" לשים על הראש....
ואז סניטר ייקח אותך לחדר ניתוח וגם ישכיב אותך שם על המיטה.
קרוב לוודאי שזו תהיה מיטה ייעודית לניתוח גניקולוגי- כלומר כמו כיסא גניקולוגי. אז תתכונני מראש לתנוחה ה"כיפית"
יקשרו לך את יד ימין / שמאל, היד בה מרכיבים עירוי ונותנים נוזלים, כדי שלא תזוז בניתוח....
יחברו אותך למוניטור, המרדים יגיע, יתן לך חומר הרדמה ו...... לילה טוב
כשתתעוררי- סביר שיהיו לך כאבים. תבקשי מייד משככי כאבים ותקבלי. אחחחחחחחחחחח יחי המורפיום!!
כמובן שמשככי כאבים משתנים מבית חולים אחד לאחר וממטופל למטופל בהתאם למה שמותר.....
לא להתבייש לבקש משככי כאבים כשכואב, זה לא הזמן להיות גיבורה!!!!
את תהיי מחוברת לנוזלים וקטטר שתן (שיוכנס בעודך רדומה, לא לדאוג)
מספר שעות / ימים אחרי, הכל בהתאם להיקף ההתערבות.
כנ"ל לגבי חזרה לשתייה / אכילה- מאוד אינדווידואלי....
ביממה הראשונה יבדקו לעיתים קרובות יחסים חום, לחץ דם, מתן שתן וכו'.
בהמשך תדירות תפחת בהתאם לצורך.
מספר טיפים כלליים:
לא להביא תכשיטים, הרבה כסף, כרטיסי אשראי וחפצים יקרי ערך. יש גניבות!!!!
להביא מנעול ומפתח למקרה שניתן לנעול מגירה לחפצים אישיים (בתל השומר אפשר)
מבקרים? נפלאאאאא. לא ביום הראשון!!!!
מה שכן- תדאגי שיהיה מישהו בכוננות שיכול להגיב בזמן קצר למקרה שתצטרכי לרדת מהמיטה ואחיות יהיו מאוד עסוקות......(מה שלא קורה לרוב, אבל על כל פנים)...
אם יש לך אלרגיות - לדאוג שכ-ו-ל-ם יודעים מזה..... (הכוונה לתרופות כמובן).
לא לשכוח להצטייד בכפכפים למקלחת, נעלי בית, חלוק (אם יש. אם לא- לא הייתי רצה לקנות). משחה לטוסיק (למקרה ששותים חומר משלשל). נייר טואלט (למקרה שבדיוק נגמר בשירותים).
אם את מאוד איסטניסטית - אפשר להביא אסלניות. אבל קחי בחשבון שאם משלשלים, לא תמיד מספיקים לשים...חחחח
מי פה רצוי לשעות אחרי הניתוח (אחרי שעות רבות של צום..... לי אישית מאוד הפריע לי המחשבה על הריח שיש לי מהפה
)
וכמובן שאר כלי רחצה ושאר ירקות
זהו. אם שרדת עד כאן- כל הכבוד. אני יודעת שזה היה מתיש
אם אזכר בעוד משהו. אוסיף מחר
בינתיים- בהצלחה!!