ממש מתחיל

katann

New member
ממש מתחיל

אין לי מושג בתכנות . לפני 7 שנים קניתי ספר "תכנות מבני בשפת פסקל" של האוניברסטה הפתוחה כי אמרה לי מרצה לתכנות שזה יביא אותי לקבל מושג כללי לשפות תכנות אחרות שארצה ללמוד בעתיד. אז אנ יודע שבשפת פסקל קודם מצהירים על משתנים על ידי VAR אחר כך מכניסים ערכים למשתנים... האם יש מקבילות דומות בשפת JAVA למשל או אסמבלר או כל שפה אחרת להצהרת משתנים כלומר מקבילה ל VAR איזה עוד פקודות (בשפות אחרות)מקבילות לפקודות של פסקל ? והאם יש אתרים או מדריכים באינטרנט בשפת JAVA לאנשים ממש מתחילים ?

vinney

Well-known member
זה לא מדויק מה שאתה שואל

הרעיון בספר הזה הוא להראות לך, דרך פסקל, את דרכי תכנות נכונה וכלים לתכנות פונקציונלי שיש בכל שפה. בכל שפה זה נראה אחרת כי התחבירים של השפות שונים, אבל הרעיון הוא אותו רעיון. לגבי VAR - הרעיון הוא שצריך להצהיר על משתנה לפני השימוש בו. איך עושים את זה בפסקל, JAVA, C או אסמבלר או כל שפה אחרת - זה משהו שאתה צריך ללמוד כשאתה לומד את השפה, וזה לא אותו דבר בכל השפות. אבל בכל השפות אתה צריך להצהיר על המשתנים לפני השימוש בהם, וזה הרעיון שעומד מאחורי מה שאמרה לך המורה. לגבי אתרים - יש הרבה, ולכל שפה. נסה בגוגל. רצ"ב לינק לדוגמא עם הרבה מדריכים.

למעלה