ממש בושה , מה עושים ??????

נשר 77

New member
ממש בושה , מה עושים ??????

מבקש דחוף את עזרת מומחי הפורום....אבל עם הרבה סבלנות בבקשה ! התקנתי במחשב דיסק חדש , בצעתי כבר Partition ועל גבי צד אחד היתקנתי כבר את ה- וונדוס ME . עכשיו רציתי להתקין תוכנת הפעלה עיברית בצד השני, ולצורך כך אני פועל בהתאם : מכבה את המחשב , מכניס דיסק איתחול לכונן הפלופי ומפעיל את המחשב מחדש בכדי שה-Boot יבוצע על ידי דיסק האתחול . המחשב מתחיל לעלות ואני מקבל את טבלת ה- Parition וכאן אני בוחר כמובן את הצד המוסתר ומחכה ש Dos יעלה על המסך בכדי שאוכל לתת לו את ההוראה של fdisk אבל לא קורה כלום . הקורסר מהבהב בצד שמאל למעלה בפינת המסך וזהו......! כלום לא זז ולא עולה ???????? מי יכול בבקשה להנחות אותי בסבלנות ? מה אני עושה כאן לא נכון ? למה אני לא מצליח לאתחל עם דיסק האיתחול ????? ניסיתי כבר גם עם דיסק אתחול אחר וקורה אותו הדבר ! איפה כאן הבעיה ??? תודה רבה מראש לכל מי שיכול לתת עצה והדרכה טובה בכדי לעזור לי לצאת מהפלונטר המטופש הזה , וסוף שבוע נעים ונחמד לכולכם !

נשר 77

New member
לא שיניתי ......אבל ...?

תודה על התגובה המהירה , יתכן שזו אמנם הבעיה, לכן השאלה שלי היא היכן בביוס יש לבדוק את זה (תחת איזה ראש פרק) ובמידה ויש צורך לשנות לאיזה מצב בדיוק לשנות , מה צריך להיות כתוב שם , על מה ללחוץ ומה ואיך לאשר , בקיצור בכמה שורות קצרות הסבר של התהליך .......! וממש ממש תודה רבה ! אני כמובן אבדוק ואנסה ואדווח לגבי התוצאה !

בוא נעשה קצת סדר

ההודעה שלך למעלה קצת מבולבלת ולא ניתן להבין מה אתה רוצה לעשות. עד כמה שהבנתי עשית שתי מחיצות בכונן שלך. על אחת התקנת את ME. מה אתה מתכנן לעשות בשניה? עוד מערכת? ואיזו? בקשר לביוס. כשאתה פותח את המחשב לחץ על לחצן Delete. בכל מחשב זה שונה אבל בד"כ בתפריט השני תמצא את סדר האיתחול. במקום C תחליף ל A ואז שמור זאת. ואז המערכת תאותחל מהפלופי.

נשר 77

New member
למען הסדר הטוב !

אכן כן במחיצה הראשונה התקנתי ME ובמחיצה השניה ברצוני להתקין גם כן ME אבל את הגירסה בעיברית . וכפי שכתבתי כאשר אני מאתחל דרך דיסק האתחול ומגיע לשלב שבו אני צריך לבחור באיזה משני המחיצות להמשיך את האתחול אני בוחר כמובן בצד המוסתר שבו אני רוצה להתקין את תוכנת ההפעלה החדשה ואז בשלב זה המסך משחיר והקורסר מהבהב למעלה בצד שמאל אבל לא ממשיך לרוץ יותר כלום ואני כמובן לא יכול גם להקליד כלום וחייב לצאת עם קונטרול אלט דליט וחוזר חלילה !כלומר לא יכול מנקודה זו להמשיך בדוס את המהלך לכוון ההתקנה של המערכת . העניין עם הביוס שהיצעת עדיין לא בדקתי אבדוק ואדווח לך אם זה פתר את הבעיה ! בינתיים ממש תודה , מקווה שההסבר הנוכחי יותר מפורט ובמידה ויש לך עוד רעיון שיכול לעזור לי אודה לך מאוד !

Ancient

New member
תגובה.

איך אתה רוצה לבצע איתחול, ממחיצה לא תקינה ?! המחיצה הריקה, אין עליה קבצי מערכת - ברור שלא תוכל לבצע ממנה אתחול.

נשר 77

New member
לא מדוייק !

את האיתחול אני מבצע מדיסק האיתחול ולא מהמחיצה ! ובשלב של ה- fdisk אני קובע בתפריט באיזו מחיצה אני רוצה להמשיך באיתחול !

Ancient

New member
עד כמה שזה ישמע טיפשי...

קרה לי כבר מקרה, כזה, והבעיה היחידה, היתה דיסקט דפוק. וכן, הדיסקט יעשה איתחול כמו שצריך, אבל בחלק של ה FDISK, הוא פשוט פגום. קורה.

נשר 77

New member
משהו מתחיל לזוז !

או קיי ! ההשערה שלך בעניין הביוס היתה במקום ונכונה בהחלט , שיניתי את ברירת המחדל וכעת זה מאתחל מהפלופי!!! אבל.......! לאחר שעשיתי את כל הבחירות הנכונות בשלב ה- fdisk תוך בחירת המחיצה שבה אני רוצה להתקין את מערכת ההפעלה החדשה , יצאתי ואיתחלתי מחדש ! עכשיו אישרתי בתפריט הדוס באיתחול שאני רוצה תמיכה של ה- CD ROM הקלדתי בהמשך את כונן ה- CD ROM שלי שבמקרה שלי זה :F ולאחר שזה עבר ל- <\:F הקלדתי setup ו- enter אבל שום דבר לא קורה ניסיתי setup exe וגם כאן לא קורה כלום , ניסיתי עם dir ו- *.*s לבדוק עם הוא מזהה שהדיסק בכונן ואכן כן הוא מזהה ובכל זאת לא מתחיל בהתקנה , וכאן בשלב זה אני שוב תקוע !

כמה הערות...

מוזר שאתה רוצה להתקין את אותה מערכת (למרות שהאחת ME מקורית והשניה ME עם תמיכה בעברית). תחסוך מקום אם תתקין רק את ה ENABLED. בד"כ מתקינים WIN98/ME ובשניה WIN2000 ואז מנצלים את היתרונות של כל אחד. לגופו של דבר אם הכנסת את הדיסק של ה ME ולחצת על SETUP ולא קרה שום דבר אז לידיעתך לא צריך לקרות שום דבר!!! זה אחד הבגים של מיקרוסופט אך לא אכנס עכשיו לנושא. תעשה את הדבר הבא: הכנס בדיסק לספריה Enabled ושם לחץ על SETUP. עכשיו העסק יעבוד. שים לב כי תצטרך תפריט איתחול שיאפשר בחירה בין המערכות. ל WIN2000 יש אופציה כזו אך לא ל ME. תחפש תוכנה בשם BOOT MAGIC שהיא חלק מ PARTITION MAGIC בהצלחה.

Ancient

New member
ועוד הערה קטנה...

אם לא תצליח למצוא תפריט אתחול, תצטרך לשנות כל פעם את האקטיב פרטישן...

נשר 77

New member
הבהרה ל- Ancient

תודה קודם כל על הרצון הטוב לעזור בפתרון הבעיה ! תעיין בהודעות הקודמות בנושא ומתוכן תבין שדיסקט האיתחול תקין. את תפריט האיתחול אני גם מוצא כבר לאחר שעשיתי שינוי קל בביוס כפי שיעץ לי רעם כחול , ואת האקטיב פרטישן במידה ואני מבין למה אתה מתכוון אני גם כן משנה בשלב האיתחול בכדי להתקין את התוכנה החדשה במחיצה הנכונה ! ובכל זאת בשלב הממש סופי לאחר ההוראה ל- Setup לא קורה כלום ! וזו הבעיה !!!!!!!!!!

נשר 77

New member
לרעם כחול ,הסבר נוסף !

לנושא המערכות , המערכת הפעילה שמורכבת ופועלת ללא דופי זו מערכת בשפה הגרמנית ! המערכת הנוספת שאני רוצה ומנסה להתקין זו אכן מערכת של Windows ME Hebrew Enablde . לעניין הפתרון שהיצעת , אני לא כל כך מבין או לא ברור לי לאיזה דיסק להיכנס לספריה Enabled ... לדיסק האיתחול או לדיסק ה- CD שאותו אני רוצה להתקין , וכיצד אני יכול להיכנס לסיפריה הזו ???אודה לך מאוד אם תוכל לפרט קצת יותר את הנושא הזה ! (מה שניקרא בצעדים ושלבים ) בעניין התוכנה אני היתקנתי תוכנה (חופשית) שניקראת Boot Us זה פועל בעצם לא רע אבל אין לי נסיון אולי זה לא טוב מספיק ? האם את ה-Boot Magic ניתן להוריד מהאתר של Powerquest בחינם ??? במידה ואתה מכיר במיקרה את שתי התוכנות האם יש הבדל שיכול להשפיע על הבעיה שלי בהקשר הזה ! שוב ....הרבה הרבה תודה !

ayakov

New member
עזרה נוספת

כדי להיכנס לסיפריה ENABLED אתה צריך להיכנס לכונן ה סידי שלך ושם לכתוב cd enabled ואז לכתוב setup בקשר לשאלתך השנייה יש תוכנה אחרת שנותנת לך לבחור מערכת הפעלה כאשר עולה המחשב והיא נקרא System Commander

הסבר נוסף

אני מבין שאינך מתמצא בדוס. שים את הדיסק בכונן רשום :F ואנטר. וליד הסימן :F רשום cd\enabled ואז setup ואז תתחיל ההתקנה האוטומטית. כפי שכבר ציינתי תהיה צריך להתקין תפריט איתחול אותו ניתן לבנות ע"י Boot Magic או כפי שצויין כאן System Commander ע"י שידוע לי תוכנות אלו אינן חינם אך אפשר למצוא אותן באתרי ווארז.

למעלה