ממש בושה וחרפה...

fireman

New member
אכן מדובר בחוצפה

משטרת ישראל שעשתה פאדיחה בהעברת מידע על תרגיל יזום ומתוכנן לגורם כמו מד"א גרמה להזנקת כוחות מיותרת והזנקת אנשים מבתיהם. היות והמשטרה עשתה פאדיחה, זו בהחלט פאדיחה ולא "רצון לבדוק את מוכנות שרותי החירום" כפי שתירצה זאת המשטרה. אותה הזנקת שווא מעבר לכך שגרמה למהומה ולפאניקה בעיקר בציבור גרמה לאנשי מד"א להסב את מלוא תשומת ליבם לאירוע פח"ע ולא לשאר האירועים, זה לגיטימי ביותר, גם בכיבוי אש כאשר מתקבלת הודעה על שריפה בדירה עם לכודים למשל אירוע כמו שריפת מכולת אשפה הופך לאירוע בסדר עדיפות שונה בעיקר בגלל מצוקת כוח אדם במד"א לעומת זאת רוב הכוחות מוזנקים למקום האירוע ומפריעים לפעולתם השוטפת. לגעתי מדובר במחדל חמור מאוד של המשטרה ולדעתי יש למצות את הדין עם האחראים למחדל

ofirgaon

New member
אל תתחילו לצעוק עליי, אבל

מה הטעם בתרגיל אם מיידעים מראש את הכוחות המעורבים? זה כמו התרגילי ירידה למקלטים בבתי הספר.. הרי יודעים עליהם כמה שבועות לפני אז כבר מתכוננים, מפנים מקום במקלטים, מסדרים הכל לקראת הירידה למקלטים.. מה הטעם בזה?? זה מאוד לא יעיל.. מה שכן יעיל זה לעשות תרגילי פתע כאלה. למשל אני יודע על תרגיל שיהיה באיזור שלי ביום שני הקרוב.. מה הטעם בזה? עכשיו אני מוכן ומפנה לעצמי את הזמן, יחד עם כל כוחות הביטחון באיזור שלי שבד"כ בכלל לא מסתובבים פה... הקטע בתרגיל זה לראות עד כמה מוכנים.. ואם יודעים על התרגיל מראש אז מתכוננים מראש! אופיר

homer jay

New member
ומה היה קורה אם מישהו היה נפגע?

אחרי הכול כל כוחות מד"א מכל האיזור שזה רדיוס ענק הוקפצו למקום. לא היו אמבולנסים פנויים כמעט. מה היה קורה אם היה איזה אירוע אחר במקביל מספיק אפילו תאונת דרכים אחת עם 3 פצועים וכבר יש בלאגן. אם מישהו היה נהרג למי היו באים בטענות? יש תקנון וצריך לעבוד לפי איך שכתוב בתקנון. מישהו צריך לתת את הדעת על אירוע כזה, ואם צריך שיעיפו את מנהל האיזור.

or_k

New member
צודק אופיר!

אם יודעים מתכוננים מראש לתרגיל וזה בעצם כמו לא לעשות כלום! זה כמו שבא איזה מפקד בכיר לעשות ביקורת מתוכננת מראש ומתכוננים אליה כמו שצריך, וברגע האמת אין את הכלים הכי טובים לעבוד!

אני מסכים איתך

אצלנו בהרצליה בזמן האחרון יש כמה תרגילי פתע היה כבר תרגיל של שריפה בקומה ה-12 ותרגיל חילוץ מבור

למעלה