ממש בדיכאון

באמת חוויה לא נעימה ומצערת

ןבכל זאת נראה לי שיש טעם ליצור קשר, להסביר בנחת ולא בלחץ של הבוקר כשהוא בעצמו עוד היה במתח טרום-טיול. וגם אם הוא לא יסכים- אולי מדריך אחר יסכים, ובפעם הבאה תדאגי שיהיה לך הטלפון שלו, ואולי שיהיה לך ספר או משהו להעסיק את עצמך בהמתנה כדי שזה לא יקשה עליך. חבל לצמצם לעצמך עוד מרחב מחייה בגלל חויה אחת לא נעימה.

נכון. תודה. ואמנם הקשבתי לעצה, והתקשרתי

יצא שהשארתי הודעה. הוא לא "משך" אותה, רק התקשר חזרה למספר. כשהזכרתי לו את המקרה הוא אמר שהוא כועס מאד מאד. נתתי לו להשתפך, ואח"כ הסברתי לו מה קרה באמת, כולל למה לא התקשרתי אליו מהמקום(הוא כעס על ענין זה). התנצלתי מאד על הכל, למרות שהסברתי שהדבר לא היה לגמרי באשמתי. ולבסוף הוא נשמע מפויס, אמנם אמר שנכנס לאיזור של אי קליטה או משהו כזה, ויחזור אח"כ. (עד עתה הוא לא חזר, אבל מילא. אולי מחר, ואולי לא יחזור). איני יודעת - לדעתי כעסו יחזור, וכמוכן לעולם לא יסכים להביא את האוטובוס לשכונתי אם אירשם לטיול. גם איני רוצה במיוחד לראות את פניו בטיול חדש.....
טוב, ננסה עם אחרים.

מישהי177

New member
יש אנשים שקשה לדבר איתם

והם מתנהגים כמו חרא. זה ידוע. זה החלק הקשה בלדבר. אני הייתי מזה יוצאת על המדריך הזה ומעמידה במקום על מה שעשה. למה שאת תחכי שעה לאוטובוס והוא עוד יכעס עלייך שהלכת משם? הוא לא מתבייש, זה ממש חוצפה מצידו.
שלא יעשה טובות ובאמת עדיף אצל אחד כזה לא להתקרב לטיולים. תמצא לך מדריך טיולים אחר ( או איש שירות טיולים, מה שזה לא יהיה ) לא חסר.

התמודדות עם נותני שרות

שלום לך פנתרית סגולה
אני מבינה לגמרי שאינך רוצה לראות את פניו של האיש שמצאת כלא מתחשב וכעסן בלשון המעטה,גם אני לא הייתי רוצה לבלות יום טיול שלם עם איך שהוא מצטייר. אבל-
איך את חשה לגבי עצמך, עם כל ההישגים האלה: שיכולת להתקשר, הצלחת להתאפק ולתת לו לשפוך את כעסו בלי לתקוף בחזרה, הצלחת לקחת אחריות על חלקך, והצלחת להסביר את עצמך היטב ולהגיע למצב שבו הוא נשמע מפוייס ?
רשימה מכובדת של הישגים בניהול אינטראקציות בין-אישיות!! בלי קשר למה שיהיה בהמשך עם המדריך הזה, נראה לי שעשית דרכו אימון מצויין בניהול יחסי אנוש...

אני מרגישה שהכעסתי אותו, והיחסים בינינו מתוחים, בלשון המעטה.

זו הסיבה שאני בורחת מאפשרות של טיולים, של פגישה עמו.

אגב, התקשרתי משום שעודדתם אותי לכך. הלכתי אחרי עצתכם. נכון שהתוצאה היתה "אימון טוב ביחסי אנוש" אבל א. הוא לא חזר, למרות שהבטיח. ב. אני מרגישה בלבי שהוא כנראה חזר לכעוס, שההדורים לא יושרו. ולכן אני בורחת מאפשרות של טיול בניהולו. כמוכן, די ברור לי, בלבי, שהוא כבר לא יסכים להבאת האוטובוס לשכונתי. (וזה תנאי לכך שאוכל להשתתף. אין לי אפשרות להגיע למקום המפגש, ברכבת מרכז, אלא ע"י הוצאה גדולה עבור מונית, שאין לי שום חשק לעשות).

"אני מרגישה בלבי" , "ברור לי בלבי"

שלום לך פנתרית סגולה
המלים בהן תיארת משקפות שאת עוברת למציאות הפנימית, שהיא תמיד צבועה באופן המיוחד לאדם, ולא בהכרח דומה למציאות החיצונית.
למה הוא היה אמור לחזור? האם היה משהו עקרוני שלא ביררתם עדיין?
בין האפשרויות אפשר גם להניח ששכח או שלא נראה לו חשוב אבל זה לא בהכרח נגדך, כנ"ל לגבי מציאותיות הסיכוי לתיאום הגעת האוטובוס. לחברה המארגנת, וגם למדריך,יש אינטרס שיבואו כמה שיותר מטיילים, ולכן יש סיכוי שילכו לקראתך.
דווקא משום שזה לא אישי.
עניין נוסף שעשוי לצבוע את עוצמת התגובה הרגשית: המדריך מטבע עיסוקו מן הסתם מקיים אינטראקציות עם עשרות ולעתים מאות אנשים ביום, ועבורך הוא אולי כמעט האדם היחיד איתו את דיברת באותו יום. ברור שזה מטעין את האינטראקציה עבורך בדחיסות רבה יותר, (ולכן יש טעם בחשיפה חוזרת ונשנית להתנסויות, גם אם חלקן לא יהיה רק נעים, בכל אופן- זה יהפוך אפשרות לשיחה כלשהי לעניין פחות טעון ודרמטי) .

אני אעשה פסק זמן ארוך להתקשרויות ביני לבין יזם הטיולים הזה

כדי שלא יגיב "מהבטן" על בקשה שלי בזמן הקרוב להבאת האוטובוס לשכונתי. אתן לזמן די רב לעבור, ובעתיד אתקשר אליו ושוב אבקש את האוטובוס באופן זה. למרות האינטרס שלו, כפי שאת מציינת בצדק, אני די חוששת שהאיש יגיב רגשית - החוויה היתה מאד מתסכלת בשבילו. כי הוא בהחלט חרג ממנהגו בשבילי. אני מקווה שאם יעבור זמן רב עד לפניה הבאה שלי, "טעם" התסכול יתפוגג, ואולי נוכל להגיע לעמק השווה.
כל זאת, אם טיולים שלו באמת ימצאו חן בעיניי.

מישהי177

New member
עצה ממני

הוא לא שווה את זה. תחפשי מדריך טיולים יותר נחמד ושלא יעשה לך קטעים כמו שהוא עשה. ככה לא מתנהגים ללקוח שרוצה לבוא לטיול. את סוג של לקוחה במקרה הזה, זה בדיוק כמו שלמשל תעמדי בתור לקופה בסופר והקופאית תצא עלייך ותהיה לא נחמדה, או שתתקשרי לאיזשהו מוקד שירות של משהו ונציג השירות לא ייתן שירות טוב. אין הבדל בין המקרים. אז לפי דעתי, חפשי לך מדריך טיולים אחר, את לא צריכה את הטובות של האידיוט הזה.

כנראה שבאמת לא אתקשר אליו יותר. לא הייתי מכנה אותו אידיוט -

הוא איש אמוציונאלי, גם לטוב וגם לרע. (לטוב - הסכים להביא את האוטובוס לשכונתי).
ולא, הוא לא מתלהם, לא גס, כמו אנשים מסוימים, נחותים, שהאמוציות שלהם בלתי נסבלות.

מישהי177

New member
סבבה

זה רק את יודעת, את מכירה אותו לא אני. אני רק לפי מה שסיפרת נתתי עצה, את לא חייבת לקבל כמובן.

מישהי163

New member
פנתרית, אכן חוויה לא נעימה, אבל יש עוד מדריכים

את יכולה לשוחח עם האחראי על המדריך, בצורה נעימה. לומר שאת נהנית מאד מהטיולים שלהם ורוצה להמשיך להשתתף בהם, ואיך ניתן לתאם פגישה לטיול באופן הנוח והמתאים ביותר לשני הצדדים. למיטב ידיעתי, בדרך כלל אין איסוף מכול בית. נסי להגיע לנקודת המפגש במונית.
קרה לבעלי ולי שפספסנו מפגש עם החברה להגנת הטבע. באנו ברכב, אבל לא מצאנו את המקום והמדריכה לא ענתה לנייד, למרות שהיה לי המספר שלה מראש.
הציעו לנו טיול אחר כפיצוי ולא חייבו על הטיול שהפסדנו.

למעלה