ממשקים גרפיים

אי.טי

New member
ממשקים גרפיים

שלום לכולם אני כותב client לאיזה עבודה באוניברסיטה,ורוצה לתכנן ממשק גרפי שמכיל את התכונות הבאות:בתוך חלון קטן אני מציג מידע ש"רץ" מצד לצד (כמו marquee) ,גרפים (שאני מחשב)ואופציה ל-alert מסויים,למשל הבהוב או משהו כזה. בנוסף לחלון יהיה תפריט או כפתורים שיפעילו תכונות נוספות. המידע שמוצג בחלון אמור להגיב למעבר של העכבר עליו,ולהקלקות. (זה דומה למשל ל-client של אודיגו) כרגע אני מתכנן להשתמש בג´אווה,העניין הוא שאין לי מושג מה היא נותנת בתחום ה-gui (כמו שהבנתי swing ו-awt לא מספקות לי מספיק תכונות) - האם צריך לכתוב את הכל מרמת הנקודה או שיש כבר כלים מוכנים שיקצרו לי את הדרך?או אולי לרדת ל-v.b ולוותר על היומרה? (אני לא מבקש קוד אלא מידע/נסיון על ממשקים גרפיים בג´אווה,הפנייה לספרות וכו´) בתודה מראש.

voguemaster

New member
המממ

תראה, SWING ו-AWT נועדו כדי לספק פקדים, כלומר כפתורים, COMBOBOX ושטויות אחרות כאלו. אם אתה רוצה לבצע MARQEE וגרפים אתה צריך לצייר ע"י פונטים ופונקציות של המחלקה Graphics. אופציה נוספת היא להשתמש ב-Java2D, סט מחלקות שנועד לגרפיקה דו מימדית.. אין שום בעיה ליישם כל ממשק גרפי בג´אווה (רק במקרה יש ממשקים שקל יותר ליישם בשפות אחרות..) אלי

למעלה