ממשלת הזדון

סלוניק

New member
קיים מושג בשם "השתמדות".

אצל יהודים אדוקים (חרדים, לפחות) נהוג לשבת שבעה על משתמדים (מתנצרים).

youvall

New member
ד"א...

תקרא את הסיפור תהילה של ש"י עגנון...יש שם קטע שמדברים על זה שהבת שלה התנצרה והיא ישבה שבעה והחשיבה כמתה...זה חלק מהעונש של תהילה של כרת-כלומר שלא יהיה לה דור המשך..ילדיה כולם מתים וביתה מתנצרת-כלומר מתה! אבל יפה שאתה חושב שאתה יודע ומזיין את השכל...כשבעצם הידע שלך לא כזה גדול! וזה נאמר עם כל הכבוד...שעוד נשאר לי אלייך!

יוֹאב

New member
יובל, אל תתעצבן

אז מה אם אינך יודע דבר על הדת אליה אתה משתייך? בשביל אני פה, כדי להסביר לך, ואם צריך לעשות זאת לאט, אני אעשה זאת כי סבלנות יש לי, למזלך. על פי ההלכה היהודית, אדם יהודי נשאר יהודי כל עוד נפשו בו וגם לאחר מכן. בביקורי במאה שערים, שמעתי אפילו משל נחמד על כך, שיהודי שהתנצר בא לרב וסיפר לו שהתנצר. הזמין אותו הרב אליו לארוחת שבת ושאל אותו מהו תהליך ההתנצרות. סיפר היהודי שהתנצר כי הכומר טפח על ראשו 3 פעמים ובכל פעם אמר לו 'אתה נוצרי. אתה נוצרי. אתה נוצרי' ובזאת תם הסיפור. נתן לו הרב צלחת עם גזר ואמר לו "הנה הדג שלך". הביט המתנצר המום ואמר לרב "זהו לא דג, אלא גזר". הביט הרב בגזר, טפח עליו 3 פעמים, ואמר "אתה דג, אתה דג, אתה דג" ואיחל 'בתאבון' ליהודי המומר וההמום
ישנה תופעה בקרב מעט משפחות (אפילו לא רובן) שיקירהן חוזרים בשאלה או מתנצרים, של ישיבת שבעה לציון אבל על אותו אדם, אולם זהו לא מנהג מחוייב המציאות על פי ההלכה היהודית. היהדות תכיר באותו אדם כיהודי שחטא, עד סוף ימיו. גם מתגיירים, שמחליטים לחזור לדתם המקורית, היהדות לא מכירה בזה. זו דת ניג'סית. יש כניסה, אין יציאה. מה יש לך להגיד על זה, אימבציל חסר תקנה וידע שכמוך?

youvall

New member
משל נחמד...

אבל לצערך-לא קשור... אני מוכן לברר אצלך אצל רב מוסמך נוסף, יכול להיות שזה רק מנהג...אבל...מבחינת היהדות מי שמחליף את דתו למעשה נחשב כמת..לדוגמא אחרי שהתנצרת-אינך יכול להתגייר מחדש...אתה נחשב כמת! יואב, אל תתעצבן...אמרת שטות...קורה...אבל היהדות היא לא דת ניג'סית! אפשר לצאת מהיהדות-אבל אתה תיחשב כמת! אבל שוב...מחר ערב יום הכיפורים אני אשמח לברר לך את זה אצל רב נוסף!

EverMan

New member
זה תלוי איזה רב תשאל.

יש רבנים שיגידו שבחיים האדם לא יכול לחזור... יש אברכים שאצלם מי שרוצה לחזור מוקצה. ובכלל כל מי שלא נולד לתוך זה מוקצה. ויש כאלו שמקבלים חוזרים בתשובה ברצון ובשמחה. "אין צדיק/דייקן כחוזר בתשובה" הוא משפט שחוזר הרבה אצל החרדים.

youvall

New member
יש הבדל בין חזרה בתשובה להתגיירות..

מבחינת הרבנים-אני יהודי! אני יכול להיות חוטא(חילוני) או צדיק(חרדי) אבל בכל מקרה אני יהודי. לעומת זאת, אם אני אחליף את דתי...אתנצר או אתאסלם(חו"ח) אז אני נחשב מת....כיוון שמתים יכולים רק להצביע לכנסת אבל לא יכולים באמת לבצע כל פעולה-אין התגיירות אחרי התנצרות או התאסלמות...כלומר אם הייתי יהודי, התנצרתי-אני לא יכול לחזור להיות יהודי. ויואב- זה כבר רב שלישי שאמר לי את זה! אשכזני, תימני וטריפוליטאי...

EverMan

New member
תשאל את אותם

רבנים , אם מי שמתגייר (בלי קשר להמרת דת קודמת) נחשב יהודי.

סלוניק

New member
נחשב כמת...?

כלומר, נאסר על כהנים לראות נוצרים, מוסלמים, חילונים (גם חילונים נחשבים ליהודים שעזבו את דתם)? תשובתך לוקה בכשלים לוגיים רבים. עצם העובדה שיושבים שבעה על אדם היא סימבולית ולו יותר. יותר מכך, השתמדות אין דינה ככלל עזיבת הדת (עושה רושם שאת עיקר הידע שלך בנושא אתה שואב ממשפט או שניים בסיפורי עגנון). השתמדות איננה פרישה מן הדת כי אם התנצרות. האיסור על התנצרות הוא מחמיר יותר לנוכח העובדה שמדובר בציווי המאוזכר בתפילת שמונה עשרה.

אמממ...

אני כמעט בטוחה שיש יציאה מהיהדות, ההבדל הוא שהצאצאים עוברים תהליך גיור שונה... אבל היום ומחר אהיה לבטח מוקפת בהמון אנשים שהידע שלהם בנושא הרבה יותר גדול משלי... אבל מה זה בעצם משנה? אם אתה מחליט שאתה לא יהודי, אז אתה לא יהודי, לא משנה מה יגידו מיליון רבנים...

"יהודי" פירושו צאצא של שבט יהודה

ולא מודה בה'..יהודי מיהודה..בנימיני מבנימין..וכן הלאה

שפן...

א. על איזה חילול קברים מדובר
ב. האם אתה חושב כי אדם שלא יכול לפרנס משפחה ברוכת ילדים צריך לסמוך על המדינה כי תגדל את ילדיו ותדאג להם ללחם
ג. כיצד ישראל נלחמת נגד הדת

שפן1

New member
תשובה

1. חילולי קברים באשדוד של יהודים ע"י צוותי האריכאולוגים 2. בכל מדינה מתוקנת נותנים לילדים קצבאות עד גיל 18. 3.קודם צריך לשאול מה זה הדת היהודית? הרי כל זמן שלא הגדרנו מושג זה הוא יכול לקבל מליארד הגדרות החל מגניבה רצח וניאוף שיכול לקבל גם הגדרה דתית, ואז אחרי זה לקבוע במה המדינה נלחמת כנגד הדת, ואין לי סבלנות להאריך בכלל.

תגובה לתשובה...

1. לא מכירה את הסיפור על חילול הקברים ... אשמח אם תיתן לי לינק לידיעה... 2. מדינת ישראל מעניקה קצבאות לילדים עד גיל 18, כמובן שהקצבאות לא מספיקות לגידול הילדים, כי על ההורים האחריות לגדל את ילדיהם ולדאוג לביטחונם הכלכלי והאישי. האם בימי שלמה המלך קיבלו משפחות הקצבה לילדיהם
ישראל אינה מדינה עשירה במשאבים כמו מדינות רבות, ואין ביכולתה לפרנס משפחות שלמות, ומין הראוי כי אנשים יראו את עצמם כמסוגלים לתרום ולא רק לקבל. נכון, בחוגים החרדיים יש מנהג יפה של תרומות מזון, אך זה טיפול שטחי בבעיה, ולא בשורש שלה... 3. זה לא רציני להצהיר הצהרות באוויר ולא לפרט. פרט כדי שנוכל להגיב...

סלוניק

New member
מדוע שמדינת ישראל תממן את חוק

משפחות ברוכות ילדים? מה המטרה בקצבה אשר לא תשיג שום תרומה (מבזבזת כספים על מגזרים אנטי ציונים ולא פרודוקטיבים, ובעצם רק מנציחה את העוני והאומללות שלהם. קירחות מכאן ומכאן).

orient 999

New member
ליואב:!

לך תהיה מוסלמי!!!! גם כך בתור שמאלני אתה שווה כמו אחד מהם.... יאללה לך לך לך ...

אני הכי אוהב תגובות חכמות כאלו

תודה רבה לכם,המגיבים המטומטמים,אתם מאוד משעשעים אותי בין כל שיחות המבוגרים...תזכה למצוות רבי.

למעלה