יובל, אל תתעצבן
אז מה אם אינך יודע דבר על הדת אליה אתה משתייך? בשביל אני פה, כדי להסביר לך, ואם צריך לעשות זאת לאט, אני אעשה זאת כי סבלנות יש לי, למזלך. על פי ההלכה היהודית, אדם יהודי נשאר יהודי כל עוד נפשו בו וגם לאחר מכן. בביקורי במאה שערים, שמעתי אפילו משל נחמד על כך, שיהודי שהתנצר בא לרב וסיפר לו שהתנצר. הזמין אותו הרב אליו לארוחת שבת ושאל אותו מהו תהליך ההתנצרות. סיפר היהודי שהתנצר כי הכומר טפח על ראשו 3 פעמים ובכל פעם אמר לו 'אתה נוצרי. אתה נוצרי. אתה נוצרי' ובזאת תם הסיפור. נתן לו הרב צלחת עם גזר ואמר לו "הנה הדג שלך". הביט המתנצר המום ואמר לרב "זהו לא דג, אלא גזר". הביט הרב בגזר, טפח עליו 3 פעמים, ואמר "אתה דג, אתה דג, אתה דג" ואיחל 'בתאבון' ליהודי המומר וההמום
ישנה תופעה בקרב מעט משפחות (אפילו לא רובן) שיקירהן חוזרים בשאלה או מתנצרים, של ישיבת שבעה לציון אבל על אותו אדם, אולם זהו לא מנהג מחוייב המציאות על פי ההלכה היהודית. היהדות תכיר באותו אדם כיהודי שחטא, עד סוף ימיו. גם מתגיירים, שמחליטים לחזור לדתם המקורית, היהדות לא מכירה בזה. זו דת ניג'סית. יש כניסה, אין יציאה. מה יש לך להגיד על זה, אימבציל חסר תקנה וידע שכמוך?