ממשיכים בתנופה !!!!!

נצר1

New member
הרווחת מההפקר..

קודם כל המרשם החוזר הוא לא חד פעמי, וכשתקבלי אותו הוא יבוא ישר שוב עם מרשם חוזר. אצלי התוקף על המוצרים נ"ג במרשם הוא חצי שנה ורק אז צריך להוציא מרשם חדש. לגבי התשלום על המרשם, אחרי שהבעתי הלם רב על תגובתך, בעלי אמר לי שכשהוא אוסף לי את ההזמנה מהבית מרקחת לא מבקשים ממנו לראות את הכרטיס PRE PAY . אני חושבת שכנראה הבית מרקחת שלך סובר שיש לך גם כרטיס כזה..... בכל מקרה, הרווחת!! וסחתיין עלייך
אם תרצי, את יכולה במרשם האחרון שאת לוקחת לפני החזרה לארץ, לשאול שאלת קידבק ולראות מה יענו לך (אני מתכוונת שתגידי להם במפורש שאין לך PRE PAY)...

shlomlondon

New member
אופס...

אני מרגישה רע עם זה, לא נעים לי שהם חושבים על זה שיש לי הסדר תשלומים ולמעשה אין לי. מוזר שבNHS לא עלו על זה, אבל עם כל הבירוקרטיה אצלם זה לא מפתיע... בכל מקרה אם יעצרו אותי אני מבטיחה לא להפליל אותך!

daniela21

New member
"מה צריך עוד מעבר לזה?"

אני לא חושבת שצריכים לסבסבד עבורי גלידה עם עוגיות נטולות גלוטן, אבל יש מוצרים בסיסיים שכן - פסטות, לחמים, לחמניות וכן, אפילו סוג אחד של עוגיות זה לא יהיה מוגזם. בכל אופן, אומנם אנחנו לא חולים במחלה קשה, אבל אנשים חולים במחלה יקרה! לשלם עשרות שקלים על 4 לחמניות פצפוניות, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו ולא כולנו יודעים לאפות לבד. לי או לך אולי זה יותר קל, אבל יש גם אנשים עם מחסור כלכלי שממש לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש קמחים יקרים (כי חוץ מהמרמולייט, הכל יקר), או לרכוש אופה לחם ולהכין בעצמם. אם באירופה יכולים לדאוג לאזרחים הצליאקים והלא - אין סיבה שאצלנו יסבסדו רק קמח (שבנינו, גם הוא לא גליק גדול).

danieliod

New member
סבסוד

במדינות אחרות (לפחות בעולם המנערבי) סבסוד ניתן גם כקצבה חודשית שמשלימה עבור חולי ליאק את ההוצאה הגבוהה עבור מוצרי היסוד נ"ג. העמותה הזאת כן רוצה לעזור למשפחות שבגלל הוצאות על אוכל נ"ג לעיתים לא מצילחות לספק לילדיהן מוצרי יסוד, שלעיתים עליהם להימנע מלקנותם. וידוע לך מהו הנזק הבריאותי המצטבר אצל צליאקים שאוכלים גלוטן.. הבן שלי מסתפק רק בלם נ"ג וגם זו הוצאה לא קטנה בהשוואה ללחם לבן רגיל לטוסט פעמיים ביום. זכותך לא לקנות אצלהם ולאפשר למי שצריך לקנות שם.

הוא לא אמר לאף אחד לא לקנות שם

ואני אגב די עם ליאור בקטע הזה. מחלה יקרה? אורז, תירס ותפוחי אדמה ממש לא יקרים. אורז בעיקר. קמח מרמולייט מסובסד. אטריות אורז זולות מאוד. היה נחמד לסבסד איזה לחם, אבל לא חושבת שחייבים לנו מעבר לזה. יש מחלות יקרות הרבה, הרבה יותר, וגם יותר "יקרות" פסיכולוגית (תרופות, טיפולים תכופים וכו'). אני חושבת שיש הרבה תרופות שצריך להכניס לסל התרופות כדי להקל על מחלות יקרות באמת, לפני שצריך להתחשב בפסטה ולחמניות לחולי צליאק.

נועית7

New member
לא חייבים דווקא סבסוד

בעלי חנויות הטבע הרי עושים קופה על חשבוננו. עובדה שביום כיף בלונה פארק מכרו פסטות "שר" בעשרה שקלים במקום 33... ואני בטוחה שלא נוצר להם הפסד. פתרון אחר לדעתי הוא פשוט פיקוח על מכירים. וכן, אם יש פיקוח על מחיר לחם רגיל, אז צריך להיות גם על לחם נ"ג. חוץ מזה שנורא קל להתייפייף, אבל לילד קרקר זה מוצר בסיסי, ועבורי פסטה היא בסיסית. אנחנו לא עוסקים בהשוואות למחלות אחרות, ברור שתמיד יהיה מישהו מסכן יותר.

daniela21

New member
בדיוק

ברור שאם אני אשווה את הצליאקים לחולי סרטן שלא מאשרים חלק מהתרופות שלהם, אני אחוש שלא רק שאיננו מסכנים, אלא שגם צריך להגיד תודה. אבל יחד עם זאת, אני חושבת שהמוצרים שאנחנו קונים מאד יקרים, לא נמכרים בכל מקום ועושים קופה על חשבונינו. אף אחד לא מצפה שיסבסדו לנו עוגיות קרמל עם צוות של אותיות, אבל יש מקום להוזלה משמעותית של המחירים וסבסוד.

../images/Emo45.gif

פיקוח על מחירים זה רעיון טוב. אולי זה ימנע מבעלי חנויות הטבע לעשוק אותנו.

ליאורט1

New member
פיקוח על מחירים

אי אפשר להתערב בשוק כל כך הרבה, זה לא נורמלי למה שלא יפקחו על ג'ינסים ועל נעלי טיולים(עולות בערך פי שתיים מחו"ל)? ככה עובד שוק חופשי, המוכר מוכר בכמה שהוא יכול למכור, אם פסטה שווה לי 30 שקל אני אקנה אותה אם היא שווה לי רק 3 שקלים אז או שאני לא אוכל פסטה או שאני אוכל אטריות אורז. אנחנו קונים מוצרים ביוקר ובוכים על המחיר, צריך פשוט לא לקנות ואל תגזימי, פסטה זה לא מוצר מזון בסיסי.

ליאורט1

New member
ותוספת קטנה

אם בנר דוד מוכרים הרבה יותר בזול אז אנחנו פשוט צריכים לקנות רק שם... מרד צרכנים

נועית7

New member
אם פסטה זה לא בסיסי

אז גם מעדני חלב לא, וירקות קפואים לא, וכל דבר שהוא לא ישר מהגינה למטבח. אני לא מתכוונת לבסיסי במובן של חיים ומוות. חוץ מזה כשיש מונופול מסויים הממשלה חייבת להתערב. על מוצרים נ"ג זה סוג של מונופול,בעיקר באזורי פריפריה בניגוד לג'ינסים שיש בכל מקום. למה אם כתוב נ"ג זו סיבה להקפצת מחירים?! אתה יודע שקמח אורנים שנחשב משובח כ"כ לעוגות הוא בסה"כ קמח תירס עם טיפה שיפורים? זה לא מצדיק 20 ש"ח לקילו.

ליאורט1

New member
צודקת

א. מעדני חלב וירקות קפואים זה לא מוצרי בסיס ולכן המחירים שלהם לא מפוקחים(לפחות לא שאני יודע), צריך לפקח על כמה שפחות מוצרים ולא כמה שיותר. ב. זה ממש לא מונופול, יש הרבה סוגים של מוצרים נ"ג והרבה חנויות שמוכרות אותו, או שאנחנו צרכנים לא "נבונים" מספיק שלא גורמים ליבואן/משווק להוריד את המחיר או שאנחנו פשוט בוחרים לשלם יותר במקום לנסוע לנר דוד למשל בשביל לשלם פחות(זה חלק משיקולי הקניה והמחיר). ואם קמח אורנים(אני לא מכיר אותו) הוא סתם קמח תירס אז אל תשלמי עליו 20 שקל תקני קמח תירס כדי שיורידו את המחיר שלו.

leale1

New member
תגובה

לדעתי צריך רק להלל ולשבח יוזמה ברוכה לפתיחה של מכירת מוצרים ללא גלוטן (ועוד מסובסדים) בכל מקום בארץ. לא משנה איזו אגודה או מוסד פותח אפשרות כזו - זוהי יוזמה ברוכה. חשוב שתהייה נגישות לקניית מוצרים ללא גלוטן בכל אזור בדיוק כפי שקונים מוצרים רגילים. לכן אני חושבת שרק צריך לחזק ולהודות לכל מי שיש לו כזו יוזמה. אני אישית הייתי בנר דוד, ואני אשקלונית שעד כה נסעה כל הזמן לגן שמואל או למקומות אחרים במרכז. אין לך מושג כמה קל לקנות מוצרים אלה כאן, ליד הבית ועוד במחיר כה זול. כל הכבוד לנר דוד !!!!!!!! ויוזמה ברוכה נוספת על המאמצים להפגיש בין החברים !!!!!!!!

ליאורט1

New member
חס וחלילה חס ושלום

רק שיהיה ברור אין לי אף תלונה או בעיה או כל דבר רע אחר עם נר דוד, הלוואי ויהיו עוד מקומות כאלה שמוכרים מוצרים נ"ג בזול(בשום מקום אבל לא דיברו על סבסוד) אם הם מוכרים בזול אז פשוט צריך לקנות רק שם כדי שבמקומות אחרים יורידו את המחירים בהתאם.

Hannyle

New member
ממליצה להתקשר

אני ממליצה להתקשר ולבדוק, אני אישית מנסה כל אפשרות ומשווה מחירים. הבת שלי דיי חדשה בתזונה הנ"ל בסך הכל 4 חודשים והייתי בהרבה מאד מקומות. אני לומדת את השוק ובסוף אקנה כמובן איפה שהכי זול. לכן, אני ממליצה להתקשר ולבדוק מחירים, לבדוק איזה מוצרים יש, לא בכל מקום יש את אותם המוצרים....... לדעתי ככל שיפתחו יותר מקומות כאלה - התחרות תגבר והמחירים ירדו.

למעלה