ממשיכים בתנופה !!!!!

lugasishi

New member
ממשיכים בתנופה !!!!!

אגודת "נר דוד אבי " - המרכז למזור ולסיעוד , אנו ממשיכים ביוזמה לסייע לחולי הצליאק ולהביא ממגוון המוצרים האפשריים לחולי הצליאק ! ביממה האחרונה הגיעו מוצרים רבים נוספים אל המדפים הרבים וכיום ניתן להתרשם ממוצרים רבים , אתם מוזמנים לבקר במקום ! שעות הפתיחה בכל ימי השבוע מהשעה 8.00 ועד 20.00 ברציפות בימי שישי בין השעות 8.00 עד 13.00 טלפון רב קווי - 08-6780477 נ.ב. במהלך התקופה הקרובה נפרסם על מועד ערב טעימות מיוחד שיהיה לחולי הצליאק בכדי לתת אפשרות ומגוון לחולי הצליאק באזור לטעום מהמוצרים, לקבל רעיונות ולהכיר את החברים. ערב זה יהיה מגוון ופרטים ימסרו בקרוב !!!!

ליאורט1

New member
קשור ולא קשור

אתם רואים את עצמכם זקוקים למזור ולסיעוד? בסך הכל אנחנו לא יכולים לאכול גלוטן, שמעתי על דברים גרועים יותר בכל מקרה תודה רבה

danieliod

New member
התייחסות לליאור

הי ליאור, הפנייה של העמותה מכוונת גם לאלו שהוצאות על מזון נ"ג גבוהה עבורם, וכן אולי גם מתוך מודעות שהמחיר גבוה גם לאלו שאין להם בעייה כלכלית. אני מוכנה להוציא עבור בני כל סכום אבל תסכים איתי שאם היו מסבסדים מוצרים אלו, כמו בהרבה מדינות נאורות היתה בכך אפליה מתקנת עבור אנשים שמוגבלים באכילת מוצרים בסיסייפ כמו לחם, וופלות ועוגות פשוטות. אני חושבת שכל יוזמה שבאה לקראתנו צריכה להתקבל בברכה.

ליאורט1

New member
מה הגבול לסבסוד?

א. ברור שאין לי שום תלונה לכל מי שמביא מוצרים נ"ג מסיבה כזאת או אחרת, לא תקפתי אותם ולא שום דבר כזה, סתם מוזר בעיני שעמותה לנזקקים מביאה מוצרים נ"ג הרי לא מדובר בנתינה למי שאין לו אלה על מכירה כמו כל מכירה אחרת. ב. ובקשר להודעה שלך מה צריך לסבסד ומה לא? הקמח הוא מסובסד, מעבר לזה מה עוד צריך? פסטה, לחמים מתוחכמים, עוגות לא פשוטות וכו וכו למה את חושבת שהמדינה צריכה לסבסד לנו כל מיני מוצרים שהם לא הכרחיים? אני גם בספק אם במדינה כלשהי המדינה מסבסדת עוגיות ללא גלוטן או עוגות.

shlomlondon

New member
באנגליה מסבסדים

לחם, לחמניות, פסטה, וופלים ועוגיות. ואני חושבת שזה לא מוגזם. בשאלה אינה האם המדינה צריכה לסבסד לנו מוצרים ללא גלוטן, אלא, אתה בתור משלם מיסים מסבסד לחם וקמח רגיל,ף נכון? מדוע שהמדינה תא תתגמל אותך בחזרה על כל שתה משלם מס ולא נהנה ממנו??

ליאורט1

New member
בתור משלם מיסים

אני מסבסד הרבה מאוד דברים שאני לא מסכים איתם או נהנה מהם, אלה החיים... בכל מקרה לדעתי זה מיותר, לא צריך לסבסד פסטות עוגות וכו, הם לא הכרח.

לפי חברתנו נצר

באנגליה מסבסדים מוצרי בסיס מורחבים, תקני אותי אם אני טועה: עוגיות לתה מסבסדים אבל עוגיות שוקולד לא... אם באנגליה מסבסדים את כל הנ"ל, כולל עלים ללזניה ובסיסים לפיצה אני חושבת שבארץ יכולים ללכת קצת לקראתנו ולסבסד לפחות פסטה ולחמים.כמו שאמרת, אנחנו משלמים מיסים ודווקא בגלל שאנחנו חלק קטן באוכלוסיה סבסוד עבורנו לא יהיה נטל כל כך גדול (אם כי באותה הזדמנות בוודאי גם חולי הסוכרת ידרשו סבסוד). הקטע הוא שעלות המוצרים שלנו לא כזאת יקרה, פסטה עולה לנו כמו שעולה כי בעלי חנויות הטבע מנצלים את המצב לעשות עלינו שוק. למה אטריות אורז ארוכות עולות כלום ופסטה פוזילי מאורז עולה 16 ש"ח לחבילה?

ליאורט1

New member
מה קורה לכם

למה שיסבסדו לנו פסטות, בסיסים לפיצה, עוגות, עוגיות וכל שאר הדברים, צריך לסבסד מוצרי יסוד, לחם, גבינה, חלב ולא בסיס לפיצה למה שלנו יסבסדו בסיס לפיצה ולאחרים לא? למה שלנו יסבסדו עוגה ולאחרים לא? רוצה פסטה פוזילי ולא אטריות אורז תשלמי כמה שזה עולה, זה שוק חופשי אי אפשר שהמדינה תתערב בכל דבר אין לדברים האלה סוף. מסבסדים קמח וזה מספיק, אין כסף ללחם או לאופה לחם אז אפשר לאפות לחם או לחמניות לבד בחייכם אל תגזימו

מסכימה שבסיס לפיצה זה מוגזם

ובכל זה באנגליה מסבסדים את זה וגם קרקרים ועוגיות לתה (והכל טעים מאוד מאוד). אנחנו חולים במחלה יקרה, אמנם לא נדרשות לנו תרופות אבל האוכל שלנו יקר. לחולים במחלות אחרות מסבסדים תרופות, לנו לא מסבסדים כלום והעלות המקורית של חלק מהמוצרים היא די בסיסית כאמור ובעלי חנויות הטבע עושים עלינו קופה. חוץ מזה, שאם מסבסדים לחם לכל האוכלוסיה למה לנו לא מסבסדים? המדינה לא תפשוט רגל מזה, העלות לא כזאת היסטרית.

נצר1

New member
לא בדיוק סבסוד....

אם יבחר חולה צליאק לקנות מוצרים נטולי גלוטן בחנויות, הוא יגלה שזוג מאפינים עולים כ-3 פאונד, זוג בסיסי פיצה כ-2 פאונד וכן הלאה (קחו בחשבון ש 1 פאונד= 8.4 ש"ח!! ). ההבדל בין אנגליה לישראל הוא בכך שחולי צליאק יכולים לקבל מוצרים מסויימים במרשם מהרופא ואז לשלם על כל שורה במרשם כ-6.5 פאונד. המוצרים שניתן לקבל הם גם כן מוגדרים ולא הכל אפשרי כפי שציינו פה. לדוגמא: אני מקבלת 3 כיכרות לחם פרוס ב-6.5 פאונד, 6 בסיסים לפיצה ב-6.5 פאונד, 2 חבילות פסטה ב-6.5 פאונד ועוד כמה דברים.... אפשרות נוספת שקיימת לכל חולה בכל מחלה כרונית שהיא שדורשמת מרשמים רבים ותכופים) זה לעשות משהו שנקרא PRE PAY, ואז ניתן לקבל כמה מרשמים שרוצים, ללא הגבלה, בתשלום מראש של 100 פאונד לשנה. וזה מה שאני עושה.... אני חייבת לציין, שאני לא רואה מקום להשוות את אנגליה (על גודל האוכלוסיה שלה ולפיכך כמות האנשים באוכלוסיה שחולים בה) שמבוססת הרבה יותר כלכלית, לישראל..... באיזשהו אופן, אני דווקא מאד מסכימה עם ליאור, אך נקודה אחרת למחשבה היא שאולי בכסף שהעמותה הזו תרוויח ממכירת מוצרים נ"ג (שגם לחולים כדאי לקנות כי הם יהיו יותר זולים מבכל מקום אחר), היא תוכל לתת מזון רגיל לחלוטין בחינם לנזקקים אמיתיים. ואם זאת הסיבה שגרמה להם להכנס לנישה הזו, אז אני חושבת שאנחנו גם נרוויח בגדול וגם נדע שהכסף ישמש הלאה לדברים טובים ולא סתם לחמדנותו של בעל חנות טבע שעושה קופה על הדרך
.

נצר1

New member
ועוד משהו רק לשם השוואה..

מאפינים רגילים יכולים לעלות פה גם שישיית מאפינס ב-1 פאונד!! בסיסי הפיצה הרגילים שבעלי קונה לעצמו (והם בכלל לא בסיסים אלא באים עם רוטב עגבניות וגבינה עליהם כו פיצה מקפיצה), עולים 30p לאחד (100p פני = 1 פאונד). רק שתבינו שהמוצרים הנ"ג יחסית יקרים מאד למוצרים רגילים.

shlomlondon

New member
אני לא משלמת בכלל

אני מקבלת מרשם מהרופאה פעם בחודש , ניגשת לבית מרקחת וכעבור יומיים ממתינה לי שם שקית עם הפסטות . אני לחלוטין מסכימה שישראל עדיין לא נמצאת במצב כלכלי שהיא יכולה לאפשר את זה. כשקוראים על התרופות שלא נכנסו לסל התרופות, אזי ברור שאנחנו באמת לא ממש מסכנים, וכמו שנאמר אורז ותפוחי אדמה זה זול. אבל, עדיין אני חושבת שאפשר למצוא דרך לסבסד דרך קופות החולים אולי , (מי שיש לו מאוחדת פלוס או מכבי עדיף וכו,)הרי טיפולים אלטרניטיבים כלולים בתוכניות המורחבות, מדוע שלא יכללו הנחות למוצרים ללא גלוטן דרך התוכניות הנ"ל???

leale1

New member
שאלה ל- shlomlondon

האם אפשר לקבל פרוט כיצב ניתן לקבל מרשם לפסטות וממי ? האם מרופא משפחה או מרופא גסטרו. האם את/ה מוכן להסביר לי את התהליך ? זה אחלה לקבל כל חודש שקית עם פסטות בחינם ........

התנאי הראשוני עד כמה שידוע לי

הוא להיות בעל אזרחות בריטית. אתן חושבות שיתחשבו בצליאק במסגרת בקשת האזרוח שלי?

shlomlondon

New member
לי אין אזרחות בריטית.

רק אשרת עבודה, בשביל רופא צריך רק כתובת. (בשביל כתובת צריך חשבון בנק, בשביל חשבון בנק צריך כתובת.. מעגל קסמים)

מה זאת אומרת?

נגיד שאני פותחת חשבון בנק בבנק באנגליה ורושמת את הכתובת של דודה שלי, זה מספק לי את האפשרות להגיע לרופא? נשמע לי קל מדי.

shlomlondon

New member
איך זה עובד באנגליה:

אני קודם כל חייבת תודות לנצר שגילתה לי את השיטה.
הולכים לרופא משפחה GP, ןמבקשים מרשם למוצרים ללא גלוטן - הרופאה ביררה איתי מה אני רוצה ( שזה פסטות כי אני מדיפה לאפות עם קמחים אחרים, ואני מעדיפה לדעת שאני משלמת הרבה כסף על העוגיות אחרת בכלל הייתי זוללת אותן)..... הרופאה רושמת מרשם, אותו אני לקוחת לבית מרקחת ותוך יומיים חוזרת לשם לקחת את הפסטות. אני עוד חושיים חוזרת לארץ, והקלות הזו תחסר לי...

נצר1

New member
למה את הולכת כל חודש לרופאה?

אין לך מרשם חוזר עם כל מרשם שאת מקבלת? וקצת מוזר לי שאת לא משלמת בכלל על הפסטות... או שהתשלום עבורן יורד לך אוטומטית עם תשלום הNHS החודשי, או שיש לך מזל גדול ונפלת על בית מרקחת שלא גובה כסף עבור מרשמיו...

shlomlondon

New member
לקבל מירשם.....

אין מרשם חוזר, זה חד פעמי, זה קצת ניגו'ס כי יש להם שעות קבלה בשעות העבודה שלי. אני לא משלמת דרך הNHS על זה.... אני פשוט מסמנת על המירשם שיש לי מחלה כרונית והמוצרים הם בחינם.

למעלה