ממשיכה לחפש..

לקשמי

New member
ממשיכה לחפש..

אני ממשיכה בחיפושי עבודה ובין היתר בחיפוש עצמי. לפני יומיים עבדתי בשמירה באיזה סופר (בודקת בטחונית) ואיכשהו ממש לא הרגשתי טוב שם. אני בודקת לאנשים את התיקים וכו', אבל בתכל'ס כשחשבתי על זה, מה אני בעצם תורמת שם? זה לא שאם חס וחלילה יבוא לשם מחבל אני אדע מה לעשות. נכון שבתיאוריה אני יודעת, אבל... אני עדינה מדי בשביל להתעסק עם דברים כאלה. במהלך המשמרת חשבתי על כך שמה שאני רוצה זה פשוט לעשות טוב. והכוונה היא לתת מעצמי, לעזור לאנשים. אתמול היה לי תור בקופת חולים ולצורך איזשהי הפניה הייתי צריכה ללכת למזכירות הרפואית ואז חשבתי על כך שאולי היה יכול להתאים לי לעבוד בתור מזכירה רפואית. (כלומר קודם ללמוד את המקצוע כמובן) כי זאת למשל עבודה שגם מתאימה לכישורים שלי וגם דרכה אני יכולה לעזור לאנשים. אבל אני לא שוכחת את המטרה העיקרית שלי: לחסוך כסף לקורס מורים ליוגה ולכן אני לא יודעת אם זה יהיה נכון להוציא את הכסף הזה על קורס מקצועי כלשהו. היום היו לי שני ראיונות עבודה. אחד מהם היה בטלפון בעצם. שניהם היו למשרת קלדנות ושניהם במשרד עורכי דין. בראיונות אני מדברת מאוד בבטחון שמגיעה השאלה, שעליה כבר התלבטתי כאן לא מזמן והיא: למה עזבת? בהתתחלה חשבתי להגיד שהרגשתי שאני לא תורמת מספיק שם ושאני רוצה לתרום יותר. אבל אז אם ישאלו אותי: ולמה את חושבת שבעבודה הזאת תתרמי יותר? אז לא אדע מה להגיד. אז כשמגיעה השאלה הזאת, אני מתחילה לגמגם או לדבר בחוסר בטחון בולט. ברור לי שככה אני לא יכולה להתקבל לעבודה. אתמול היו לי הרבה מחשבות על העבודה שבה ניסיתי לעבוד ובסוף עזבתי. איכשהו התחרטתי על זה שעזבתי את זה כי בכל זאת אני בלי הכנסה עכשיו, יש לי שכר דירה לשלם ומטרה להגשים. אבל כמובן שזה כבר היה מאוחר מדי להתחרט. אז הלכתי עכשיו ללשכת עבודה. אמרתי לפקידה שם שתיתן לי כל עבודה, למרות שבעקרון באגף שאני רשומה בו אני עוד לא חייבת לעבוד בכל עבודה, אבל הפרנסה מחייבת. בהתחלה היא אמרה לי: אין לי מה עוד לתת לך, יש לי רק בנקיון. אמרתי שאני מוכנה לעבוד גם בנקיון והיא, קצת המומה מהנחישות שלי לעבוד בנקיון, נתנה לי בסוף את ההפניה. הראיון לעבודה הנ"ל יהיה בעוד כמעט שבוע. אם עד אז לא אמצא עבודה אחרת, באמת אעבוד בנקיון. פשוט כי אסור לי לחזור לגור עם ההורים.

המסע שלך

זה ברור שאת עושה דרך שקודם כל עוברת בשערי המודעות. את משתדלת להעביר כל מה שאת יכולה דרך משקפיים של משמעות. וזה המון. כל התבוננות וכל תובנה לוקחים אותך קדימה למקום חדש שלך עם עצמך. אני מרגיש שהנחישות הזאת שאת מגלה יש בה עוצמה שהולכת וצומחת. אני יודע שמתוך המחוייבות הזאת לעצמך, הרבה מקומות עוד יעברו תיקון, עוד יתפתחו, יגלו לך את הכוחות העמוקים שלך. חשבתי להציע לך להמשיך ולהסתכל על משמעות המושג לתרום עבורך. אם זה נראה לך . . . המשיכי לשתף כי יש לך שותפים למסע. בהצלחה ושבת של מנוחה טובה. אמיר

לקשמי

New member
זה נכון...

יש לי נטיה לדמות את החיים בכלל למסע. אני כותבת את זה כשאני נזכרת בדברים שכתבתי בעבר, גם בלי קשר לעבודה. אבל למסע צריכה להיות מטרה ברורה. כרגע נראה שיש מטרה והיא לעשות קורס מורים ליוגה ולהמשיך את דרכי בדרך היוגה. זאת השאיפה שלי נכון לעכשיו. אך מעבר לכך, נכון להיום יש לי גם שכר דירה לשלם. מפחידה אותי המחשבה שלא תהיה לי שום הכנסה בסוף החודש הזה. אך יש גם קולות אחרים שאומרים לי, שלא משנה מה יקרה, הכל יהיה לטובה. לגבי מודעות - אני גם מודעת לעובדה שאני חזקה. כבר התגברתי על קשיים בעבר והם תמיד הובילו אותי למשהו יותר טוב. בהודעה הקודמת שלי כתבתי על כך שמרוב פחד אני מוכנה לעבוד גם בנקיון. אבל איכשהו, יש בי איזה צד שלא מוכן להכנע. היום שלחתי עוד כמה פקסים של קורות חיים לכמה הצעות עבודה בכתבנות/קלדנות. זה תחום שאני יודעת שאני טובה בו ואני יכולה לתרום בו. היום, בסתם שיחה בצ'ט מישהו שאל אותי אם אני במקרה גרפיקאית. אז אני לא, אבל השאלה הזאת הזכירה לי שפעם, כשהייתי ילדה אהבתי מאוד לצייר ואנשים היו מתפעלים מהציורים שלי. אני יודעת שיש בי את הכשרון אבל כבר המון זמן לא ציירתי. הפעם האחרונה היתה בתקופה לפני שנה, כשהייתי מציירת לעצמי, בתור תחביב אבל זנחתי גם את התחביב הזה. בעבר הרחוק יותר, לפני כמה שנים אני זוכרת שרציתי ללכת לחוג ציור אבל עזבתי אותו אחרי שיעור אחד כי ממש לא התחברתי. בהתחלה אמנם התרשמתי מהציורים המדהימים שחברי החוג מציירים אבל תמיד באיזשהו שלב ראיתי באיזשהו מקום את הפסל שניצב מולם ושהם מציירים, או תמונה שהם "מעתיקים" ומציירים בווריאציה אחרת. אני לא רציתי לצייר משהו שקיים באופן חיצוני, רציתי שהציור יהיה ביטוי אישי שלי. התחלתי פעם קורס בגרפיקה ממוחשבת אבל עזבתי אותו באמצע כי שוב, לא התחברתי. רציתי לצייר עם מכחול, על דף ולא דרך מחשב. גם כאן זה נראה לי מכאני, לא יצירתי וחסר את הביטוי האישי שיכול להיות בציור. זה מה שעלה לי כרגע...

מטרה מול כיוון כללי

ההיגיון המקובל במסע שנדרשת מטרה, בבחינת לאן רוצים להגיע. בתהליך הזה, במסע שמתבהר מתוך עצמו, יש הגיון ניווט אחר. ההיגיון מורכב מכמה עקרונות אותם ניסחתי במאמר המצורף. נראה לי שהוא מדבר בדיוק על המקום בו את נמצאת. תקיעות היא רק תחילת הסיפור - אסטרטגיית שינוי קריירה למאמר בהצלחה, אמיר דרור

למעלה