ממשיכה לחפש

mipkin

New member
ממשיכה לחפש

בתוך חיפושי אחרי קרובי משפחה וענפים ונצרים הגעתי, לששוני, לכך שקבלתי לפני שלושה ימים תצלום של תעודת הלידה של אב סבי...וכמובן שהסקרנות רק גואה. אבל כידוע ישנם עוד צדדים ועוד ענפים אליהם אין אני מצליחה להגיע,בנתיים! משפחת גולדשפינר, אשר גרה ברחוב מילה 4 בוורשה, עוד לפני מלחמת העולם השניה. נודע לי כי הייתה למשפחה בת אשר שמה היה MASHA, אשר נישאה למר ספקטור והם עברו לארה"ב, כנראה ניו יורק. נכון לעכשיו לא הצלחתי לאתר איש שם, אולי פה יש מי שמכיר או יודע? אותה משה הייתה אחותה של סבתי.. תודה

שאלה והצעה

היי! קודם כל, אני מאוד מסוקרן לדעת איך הצלחת לפתע לקבל את תעודת הלידה של אב-סבך
בקשר לאותה Masha אשר נישאה למר ספקטור וערו לארה"ב, אם הם עברו ב - Ellis Island בין 1892-1924, תוכלי, כנראה, למצוא אותם באתר הזה, אשר מהווה ארכיון ממוחשב מדהים לרישומי הכניסה לארה"ב דרך אותו אי קטנטן. נסי ותיהני! ארנון

zazaza

New member
שאלה לי

למה התקופה שמופיעה היא 1892 - 1924, ויותר חשוב, איך אני מוצא רישומים מאוחרים יותר (כמו תקופת המלחמה והשואה) ?

לגבי השנים

האי Ellis Island פעל כשער הכניסה לארה"ב למיליונים רבים בין השנים 1892-1954. למה האתר מכיל רק נוסעים עד 1924? שאלה טובה... כיוון שבארכיון הלאומי של ארה"ב, אפשר למצוא את כל הרשומות עד 1957! צריך גם לחדד את הנקודה שאי זה היווה את שער הכניסה לניו יורק, וייתכן והיו נמלי כניסה נוספים (?). לגבי השאלה איפה לחפש רשומות מאוחרות יותר: שאלה טובה. מי יודע את התשובה
ארנון

עוד הסברים לגבי חיפוש באי

היי! בדיוק מצאתי אתר המסביר בצורה מצוינת את אופן השימוש באתר Ellis Island. כדאי לקרוא לפני שמחפשים, וללכת להפנייה לאתר של סטפן מורס, לגבי חיפוש פשוט בכל מיני מאגרים. ארנון

mipkin

New member
תודה ו...תשובה

אני נכדתו של אברהם קרנץ שהיה נינו של רבי יעקב בן וולף קרנץ, "המגיד מדובנו". לא מזמן כתבתי כאן בקשה לסיוע באיתור קרובי משפחה שונים, כמו קרובי משפחת קרנץ מצד סבי וקרובי משפחת יוניצ´מן מצד סבתי (דר´ שמשון יוניצ´מן, לדוגמא, היה בן דודה)הפנה אותי "חבר 9" לגב´ ננה בליק אותה איתר דרך ג´וישגן. שלחתי לה אי מיילים ששבו אלי כי הכתובת אינה קיימת יותר. אז פניתי לאתר אחר, עליו המלצתי לכם כאן:-http://www.genealogy.com/index_r.html ושם, לששוני, גיליתי שישנו פורום של משפחת קרנץ. עברתי הודעה אחרי הודעה, ושלחתי אי מיילים למוסרי ההודעות אשר נראו לי רלוונטיות. והם האנשים הנפלאים ההם העבירו בינם לבין עצמם אי מיילים עד ש....ביום חמישי האחרון הגיע אלי אי מייל מקרובת משפחה רחוקה מאד, שמתגוררת באנגליה. היא, מסתבר תרה אחר השורשים כבר שנים, והיא שיגרה אלי במסמך מצורף את התצלום של רישום הולדתו של יוסף אלתר קרנץ, אב סבי. ולמה ספרתי לך על ננה בלייק??? כי מסתבר שננה בלייק היא אחייניתה של אותה שילה אשר שיגרה אלי את המסמך המופלא ההוא. אז זה בקיצור תולדות לילות נטולי שינה ועמוסי סקרנות הסיפור. ועכשיו תור משפחת אבי.....עליהם יש עוד פחות מידע. אבל, כידוע לך, מן הסתם, כל הצלחה רק מגרה עוד יותר את הסקרנות...לפחות אצלי. תודה על ההפניה לאתר אני אכנס אליו ואגשש דרכי, כי האמת היא שאין אני יודעת כלל ועיקר מתי עזבו הם את פולין ואיך....אבל, גישושים הם גישושים. ואני מבטיחה לידע על כל פרור. בשמחות מיפקין

../images/Emo98.gif../images/Emo13.gif../images/Emo24.gif../images/Emo8.gif

איזה כיף
ככה דברים צריכים לעבוד: המון המון זמן של חיפוש טורדני ומעיק, בעבור רגע אחד של גילוי מרגש
בהצלחה בהמשך, ארנון

ספרן

New member
ספקטור

כדאי לדעת שהרב יצחק אלחנן ספקטור מקובנה, היה מחשובי הרבנים במאה ה-19. הוא כונה "רבן של כל בני הגולה". ידוע לי שצאצאיו הנושאים את השם ספקטור חיים בארץ. ואולי יש קשר ... ?

למעלה