תודה על האיחולים. לגבי דעתך בנוגע לפירוט
כמו שהפורום הזה (להבנתי) דוגל בגיוון ובשונות וב"זכות" (ו"זכות" זו מילה חלשה מידי) להראות כך או אחרת ואין בעצם דבר אחד שהוא בהכרח "יפה" או "נכון" (ע"ע רזון, דוגמניות וכד') -כך- לדעתי, צריך להכיר (כפוף למגבלות החוק, המוסר וכד') בכך שלאנשים שונים גישות שונות לגבי איך הם בוחרים בן/ת-זוג. גם כאן אין משהו שהוא בהכרח "נכון"/"מתאים" לכולם/ן (ואולי זה מה שטוב ויפה בטבע: יחד עם האחידות יש מידה של שונות). תחילה אזכיר שברמה האישית, אני מחפש בת-זוג לזוגיות מלאה (תרתי משמע... ז"א קשר רציני שיוביל ב"ה ובעזרתנו (ואם אני וזוגתי נתאים ונסכים) להקמת משפחה, ילדים וכו') כלומר *לא* רק למיטה, אלא אדם (אישה, במקרה שלי) עם אישיות מסויימת שאוהב ולא פחות חשוב: שהיא תאהב אותי. לגבי מה שכינית "מיטה" (ואני קורא משיכה חיצונית), יש גם חלק חשוב בזה, כך שעל-פניו לא חייבת להיות סיבה שלא אמצא גם את החיצוניות וגם הפנימיות שאני שואף להן (בתנאי שזה מציאותי). דווקא אדם נאמן (ההיפך ממתירני מינית) יהיה בררן יותר וישאף למקסם את התאמה הזוגית, מתוך כוונה להישאר בקשר ולא לפרקו. מי שכוונותיו פחות רציניות, לדעתי, עלול להיות גם פחות בררן. הזכרת השכלה. למרות שIQ והשכלה לא חד הם (אבל אני מעריך שיש איזה מיתאם סטטיסטי ביניהם), אני יכול לומר שIQ גבוה (כמו גם השכלה גבוהה) הם לא דברים שמנחים אותי בבחירת בת-זוג (ראי גם
מחקר בנושא IQ והעדפות גברים). מבחינתי, צריך שתהיה אינטליגנציה סבירה, כזו שתאפשר להתנהל עם אתגרי היום-יום. ברמה היותר כללית, אציין שהנושא מעניין אותי (מעבר למקרה הפרטי שלי), קראתי עליו במשך השנים, לא מעט. אם הנושא מעניין גם אותך, אני ממליץ לקרא את הספר "
התאהבות" שדן בדיוק בדברים שכאלה. סטטיסטית, גברים מייחסים יותר חשיבות למראה החיצוני של בת-זוג מאשר נשים למראה החיצוני של בן-זוג (ולא חסרים מחקרים/סקרים וכו' שמראים זאת שוב ושוב), כך שנקודת מבט של אישה (מייצגת סטטיסטית) לא בהכרח זהה לנקודת מבט של גבר (כנ"ל). ואם האמרות "לכל סיר יש מכסה משלו", "היופי הוא בעיני המתבונן" וכד' נכונות, אני לא רואה בעיה עם זה, אפשר גם וגם. יש גם את ההקשר. ב"מציאות" (לא באינטרנט) כשאני רואה/מכיר מישהי, אני משקלל כמות גדולה מאד של פרטי מידע, לכל פריט מידע כזה יש משקל שעשוי להיות שונה, גם צירופים שונים יכולים לשנות את המשקולות הנ"ל. כאן אני צריך "לסנן" מראש, אני לא זקוק להרבה פניות, רק של המתאימות ביותר *לי*. ההגדרות החיצוניות הן תוצאה של מודעות (ניסיון) של מה מושך אותי ומה לא. את מכנה את זה אובססיביות, אני קורא לזה ניסיון לדייק. אחרי ההתאמה הראשונית, מתחיל תהליך בירור התאמה (תהליך שהוא דו-צדדי) ברבדים אחרים.