ממשבר לצמיחה.

meshi4

New member
ממשבר לצמיחה.

לפני 5 וחצי שנים השתנו לי החיים לגמרי.התגלתה המחלה אצל בעלי .ההלם היה נורא.שבר במשפחה,חרדות וחששות מהעתיד.שאלות מה יהיה?איך אסתדר לבד?העתיד נראה מפחיד מאוד ומעורפל.אבל בנתיים המון "ריצות "לבית חולים טיפולים,התאוששות ואופטימיות שהכל יהיה בסדר.[למרות הידיעה הראשונית שזה בעצם אבוד]בתקופת ההתאוששות שלו.רציתי להגשים לו חלום.נסיעה לחול'.אבל הוא רצה שאני אסע ואהנה.כי חשש שלא יעמוד בטיול.לאחר התעקשות ושכנועים משפחתיים הסכים.אחרי הטיול החלה הדרדרות נוספת .התפקוד הדרדר לאט לאט.....עד הסוף העצוב. וכאן התחילה ההתמודדות האמיתית שלי.איך החיים נראו חסרי טעם.תחושה שאין לי למה לחיות יותר.תחושה מפחידה ונוראית.התמיכה של הילדים ,התמיכה של המשפחות המורחבות היתה נוגעת ללב. נתתי לעצמי לבכות,לכאוב..........במשך חודשים ארוכים לא יכולתי לשמוע מוסיקה שמחה.רק עצובה.עד שהבת הצעירה נכנסה לחדרי וכעסה עלי."תכבי את המוסיקה הזאת ,היא מדכאת". אחרי שנה של הסתגרות טוטאלית.החלטתי שכל העזרה מסביב לא תועיל לי. זה תלוי אך ורק בי ואני בחרתי להמשיך הלאה.בחרתי בחיים מלאי שמחה. לבחור זה עדיין לא משפר את ההרגשה.אבל ברגע שבחרתי לא לשקוע.התחילה צמיחה.התמודדות יומיומית עם תחושות העצב,המועקה הכבדה.כלפי חוץ הכל היה כרגיל.אבל הלב כבוי. השנה החלטתי שאני נלחמת בכאב.לא רוצה אותו שוכן קבע בלב.לא יכולה עם המועקה והמחנק בגרון.לא מוכנה לרחם על עצמי .בשום אופן.אבל מרגישה קשיים על אף ההתקדמות הגדולה שחלה אצלי. החוג לריקודי עם,השירה והריקודים שיפרו את מצב הרוח לאין ערוך.הילדים התחילו לראות אמא שמחה באמת. מרגישה חזקה ומחושלת.שהצלחתי להתמודד לא רע עם כל מיני קשיים.שהצלחתי ליצור לי מעמד איתן כאם המשפחה.לנהל את הבית מכל הבחינות בצורה נכונה. החלטתי שזה הזמן לאפשר לי להתקדם ולממש חלומות אישיים. השבוע החלטתי להעזר במאמנת אישית-שמדריכה אותי על פי שיטה אינדיבידואלית.ומניעה אותי למוטיבציה והתלהבות למימוש החלומות שלי.להעצמה וצמיחה אישית. ואיך זה אצלכם?

nypx

New member
את יודעת?אני שמח שאני

מכיר אותך

מיר11

New member
ממשבר לצמיחה

שלום לך מה שאת מתארת זה בדיוק מה שעובר עלי רק שאצלי עברה רק שנה וחצי הבעיה שלי כך אני חושבת היא שכאשר בעלי חלה הייתי צריכהלהיות כל הזמן בשליטה לא להתפרק, וגם לאחר שהוא נפטר כך פעלתי ועד היום אני לא מרשה לעצמי להתפרק וזה מה שכנראה גורם לכך שאני לא מתאוששת, אני משתדלת להמשיך את חיי יוצאת להצגות או קונצרטים ממשיכה ללכת לחדר קושר הבעיה הקשה היא שבתות, הערבים של לבד אנני יודעת בני כמה ילדייך ילדי נשואים והקשה ביותר הם לא חיים בארץ לכן אני חושבת שהתמודדות שלי קשה מאוד. יש לי שאלה האם החברים המשותפים שלכם בקשר איתך הם מזמנים אותך לצאת איתם או ממשכים לבקר חשוב לי לשמוע. מיר11

041

New member
חברים משותפים

המון דברים משתנים. אצלי רוב החברים המשותפים שומרים על קשר ,מתקשרים, קופצים ומזמינים לפגישות של כולם, ימי הולדת, סתם טיולים של שבת..הבעייה היא אצלי. קונפליקט תמידי, מצד אחד אני אוהבת אותם כל כך מצד שני להיות עם כולם בלעדיו מעצים את האין ,את הלבד...כך שאני בדילמה , כמובן קיימת גם הקנאה בכולם שממשיכים, כל הזוגות המאושרים שחייהם ממשיכים כמנהגם, אז זה קשה. מה קורה אצלך בנושא הזה? האם היית רוצה שיהיה אחרת?

מיר11

New member
חברים משותפים

האמת שהחברים מזמינם אבל לא לטיולים אלה למפגשים של כל החברה אני מרגישה בדיוק כמוך הם ממשיכים בחיים שלהם, האמת שטוב ביחד איתם, אבל הבעייה היא למעשה שלי, כי היום אני נמצאת במקום אחר בחיים מה שחשוב להם לא חשוב לי, אני מסתכלת היום על החיים אחרת, לא מצחיק אותי מה שמצחיק אותם בכלל קשה מאוד להעלות חיוך על פני, או מה שחשוב להם וזה עובמד מעל לכל למעשה לא חשוב לי. צדק מי שאמר שלחברה קשה לקבל אנשים שהמות נגע בהם, ושצריך למצוא חברה חדשה שנימצאת או הייתה באותו מצב ההבנה היא אחרת ושונה, לשאלה אם הייתי רוצה שיהיה אחרת התשובה כן, אני רוצה חברים חדשים שיקירו רק אותי כאדם לבד ולא כמי שהייתי 35 שנים זוג

meshi4

New member
מיר .גם אני הייתי

חייבת להיות בשליטה מלאה בזמן שבעלי היה חולה.התלות שלו בי היתה מוחלטת והייתי חייבת להיות חזקה בשבילו.אחכ' התחילה ההתמודדות וההסתגלות ללבד. אני מתארת לי שהקושי שלך גדול .בגלל שהילדים שלך בחו'ל. אצלי הם גרים באיזור שלי.ובשנה הראשונה הבן הנשוי הקפיד להגיע ערב ערב אחרי העבודה בכדי לשוחח.היינו מתפרקים מעלים זכרונות וכו'.יחד עם זה היה חשוב לי שהם ימשיכו בחייהם.ועודדתי את זה.ארוחות ערב שבת מתקיימות כרגיל.בנתיים נולדו נכדים.וזה מילא את הלב בשמחה שהיתה מהולה בעצב.אבל עזר לי לחשוב שהוא מלווה אותנו מלמעלה .

מיר11

New member
כפי שכתבי

גם אני הייתי חייבת להיות בשליטה מלאה ההתפרקות שלי באה מאוחר יותר את יכולהלתאר לך איך זה להיות ממש לבד חודש אחרי שבעלי ניפטר ליוותי את הבת שלי לשדה התעופה וחזרתי לבד הבייתה לבית ריק עד היום אני לא מצליחה להבין איך חזרתי הבייתה כל הדרך רק בכיתי, גם לע=י נולדו נכדים אחד 9 חודשים אחרי שהוא נפטר שזה ממש מתנה ואחד לפני שבועיים מתנה נוספת אבל הם לא כאן וזו הבעייה הקשה אני לכל הזמן בדרכים פעם לקצה הזה של העולם ופעם קצה שני אבל אין לי ברירה כפי שאת כתבת לא רצית להפריע להם בחיים גם אני כך הם בפרוש אמרו אמא אם את רוצה שנחזור אנחנו עוזבים הכל וחוזרים ואז מה אם לא יסתדר להם כאן אני לא רוצה להיות גורם מפריע חשוב לי שיסיימו את הלימודים לא זורקים 6 שנים כי אמא לבד בארץ זה מחיר גבוהה מידי לדעתי. חוץ מזה המוטו שלנו תמיד היה ויהיה היכם שטוב לילדים טוב לנו.

meshi4

New member
מיר.../images/Emo24.gif ../images/Emo49.gifלהולדת הנכד.

אז את בדרכים מקצה העולם לקצה השני.הנסיעה ודאי מתישה אותך אבל כל רגע שווה. חוץ מזה , התקשורת דרך האינטרנט מקלה.אפשר לשוחח ולראות את הילדים שלך על המסך ,לראות את הנכדים גדלים.מרגיע את הגעגועים.לא? האם הילדים בחו'ל לצורך לימודים בלבד?

מיר11

New member
תודה

רק עכשיו ראתי את ברכתך תודה,לשאלתך אני אכן כל הזמן בדרכים פעם לכאן ופעם לשם הבת הגדולה בחול לצורך לימודים והשניה סתם ברחה מכאן. פשוט טוב לה יותר במקום בו היא נימצאת האמת שזה היה חלום חייה

041

New member
שמחה בשבילך

אני מלאת התפעלות.וכיף לך שאת במקום הזה. אחד הדברים החזקים שאני חשה הוא אני לא רוצה יותר בחיים האלו, בסבל הזה. שמיציתי וחוויתי ואהבתי, אני לא מרגישה מאותגרת, ולא חושבת איך אעמוד בניסיון הזה, הבנת זילות החיים לא הדביקה בי את תאוות החיים, את הרצון לאחוז בכל שבריר שלהם אלא להפך. וזה מפחיד, מפחיד להתנהל כך, לחשוב כך ולהאמין כך, מפחיד שהדברים שמחזיקים אותי הם אנשים אחרים, משפחה קרובה בעיקר. שאני לא מסוגלת לומר אני רוצה לחיות בשביל עצמי. אולי זה עניין של תהליך בעיקר של בחירה, העניין הבעייתי עם הבחירה הוא שאני לא חשה שבאמת יש בידי בחירה...שהדרך הקשה הזו היא בעצם ללא מוצא,שאת הדבר שהכי הייתי רוצה כבר לא אוכל לקבל.

meshi4

New member
041 זה ענין של תהליך וגם

ענין של בחירה.אני מאוד מתחברת לפחד שלך להתנהל כך.בלי אתגרים,בלי תאווה לחיים.זאת היתה ההרגשה שלי בהתחלה.ונורא דאגתי וחששתי שמא כך יראו חיי.זה באמת דורש המון כוחות נפש לבחור להמשיך הלאה.אפילו שההרגשה שלך עכשיו היא לא כזאת."את הדבר שהכי היית רוצה כבר לא אוכל לקבל" מאוד מזדהה עם המשפט שלך.לגביי נותר לי רק להשלים עם זה.שזאת המציאות.אני מעדיפה לראות איזה דברים חיוביים יש לי. מה שחיזק אותי בהתמודדות שלי .זאת ההכרות העמוקה עם בעלי.דיעותיו על החיים .הידיעה שהיה רוצה שיהיה לי טוב ושאהיה מאושרת.[הוא שנא שמקדשים את המתים וחשב שתמיד צריך להמשיך הלאה] תהיי חזקה

yola11

New member
ממשבר לצמיחה

דברייך מעודדים. התאלמנתי לפני כארבעה וחצי חדשים. היינו נשואים 24 שנים. והמחלה שהתגלתה באחור היתה קצרה מדי... חמישה חדשים. קצרה ואינטנסיבית. הייתי כלכך בטוחה שביחד נצליח להתגבר. כרגע הדברים נראים לי קשים מדי. אני עובדת ומתפקדת, אך לא יכולה לשמוע מוסיקה, לא רוצה לראות טלויזיה, לא מבקרת בסופר השכונתי. לא שמחה. האם גם אצלך היה כך בהתחלה?

meshi4

New member
yola .../images/Emo24.gif משתתפת בצערך.

לי היה חשוב לכתוב את כל השתלשלות העניינים.כדי לתעד ולהנציח .לא הלכתי לאירועים במשך שנה.הייתי זקוקה לשמוע מוסיקה עצובה .הבעיה היתה שכל שיר הזכיר משהו .וזה היה קשה.גם כשהתחלתי ללכת לאירועים.לא יכולתי לשמוע מוסיקה עליזה.עד שהתגברתי על הענין. לסופר וקניות-לא היתה ברירה.אוייי זה היה קשה כי את הקניות עשינו יחד והכל הזכיר.חודש וחצי אחרי שבעלי נפטר היה חג שבועות.הבן הנשוי בא ואמר:"הולכים לסופר".זוכרת שהרגשתי נורא.והלכתי איתו.הכל היה טרי. בודאי שמרגישים חוסר שמחה.אחכ' זאת עבודה עצמית מתמדת כדי לצאת מזה. תהיי חזקה.

למעלה