ממציא את הגלגל..

אפס ואחד מייצגים שני דברים

מאד ספציפיים - קיום ואי קיום. אתה לא יכול להוסיף ככה סתם 2. אני לא מדברת על ממה מורכב החומר, אלא על ממה מורכב העולם כולו, או אם להיות יותר מובן, כל העולמות. ובלי קשר, אם כבר ללכת בדרך שלך, אז זה שהיום אומרים שיש יותר משני סוגי חלקיקים שמרכיבים את החומר לא אומר שזה סוף הדרך - פעם גם חשבו שהאטום זה החלק הכי בסיסי.

שתורת הקוואנטים זה לא שחור על לבן,

והיא בעצם אומרת שאתה לא יכול "לחשב" מה יקרה.

מה פתאום?

"כל העולם כולו מתבסס על אפס ואחד" - בדיוק להפך. העולם, בניגוד למחשב, הוא מאד לא דיגיטלי. הכל בו אנלוגי. צריך להתאמץ מאד כדי לתאר תופעות טבעיות באופן דיגיטלי, וגם זה נעשה בקירוב בלבד.

shabaz

New member
מחשבים הם חיקוי

לפעולות הלוגיות שמתרחשות במחשבתו של בן האדם. אולי יש הבדל בין מהירות עיבוד המידע, הוצאת הפלט וכו', אבל המחשב עדיין פועל על פי עיבוד מידע, וזה חיקוי מאיתנו.

Lu Tze

New member
כל המצאה היא שילוב מחדש של

חומרים. אין ממש בריאה של יש מאין. אבל הרעיונות שבהם משתמשים לא לקוחים מהטבע. רוב ההמצאות נועדו לשרת צורך של האדם. למשל טלפון, מכוניות בתים טלוויזיות וכו'. מכיוון שהאדם בא מהטבע, חלק מהצרכים שלו יהיו צרכים טבעיים, לכן הפיתרון יהיה דומה לפיתרון שיש בטבע.

hmmmmm

New member
סיפור קטן להמחשה

בתחילת המאה העשרים, לא זוכרת בדיוק מתי, ראש משרד הפטנטים בלונדון החליט לסגור אותו בטענה ש"כבר לא נשאר מה להמציא". המוח האנושי הסטנדרטי מוגבל מאוד ולרוב אינו רואה מעבר למה שהוא כבר מכיר. ישנם, מאידך, מוחות המסוגלים לחשיבה יצירתית אמיתית, ואלה הם הממציאים הגדולים (שים לב ש"ממציא" הוא תואר, כלומר בן אדם שממציא משהו אחד לרוב ימשיך להמציא כיוון שכך בנויה צורת החשיבה שלו ואינו "נתקל" ביכולת ההמצאה במקרה.) ככה שאל דאגה, כל מה שאתה לא יכול לחשוב עליו עוד יומצא.

Lu Tze

New member
גם ב"שמיים" יש היגיון,

העיברים בתקופה העתיקה האמינו שהשמיים עשויים ממים (עךל סמך הפסוק בבראשית). רק שהם טעו. אני רק אומר שמה שאמרת על משמעות המילה יכול להיות נחמד בתור חיזוק להוכחה, אבל לא הוכחה בזכות עצמה.

נו, ברור

פשוט את שאר מה שיש לי להגיד כבר כתבתי למעלה בשרשור ואין לי כח לחזור שוב.

erezsh

New member
בראשית פרק א' פסוקים ו'-ח'.

וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים, יְהִי רָקִיעַ בְּתוֹךְ הַמָּיִם, וִיהִי מַבְדִּיל, בֵּין מַיִם לָמָיִם. ז וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-הָרָקִיעַ, וַיַּבְדֵּל בֵּין הַמַּיִם אֲשֶׁר מִתַּחַת לָרָקִיעַ, וּבֵין הַמַּיִם אֲשֶׁר מֵעַל לָרָקִיעַ; וַיְהִי-כֵן. ח וַיִּקְרָא אֱלֹהִים לָרָקִיעַ, שָׁמָיִם; וַיְהִי-עֶרֶב וַיְהִי-בֹקֶר, יוֹם שֵׁנִי.

shabaz

New member
והמילה שחור באה מהמילה שח-חור

והמילה רטוב באה מהמילה רע-טוב. נכון שאני פשוט שנון?!

למעלה