ממצאי MRI כתף

י ע ל ד

New member
ממצאי MRI כתף

שלום רב, בני בן ה17 נפצע בכתף במהלך אימון ג'ודו. ממצאי רנטגן מלפני 4 חודשים היו אפיפיזיוליזם בקצה הדיסטלי של הקלביקולה הימנית. כיוון שלא הצליח לחזור לג'ודו בגלל כאבים בכתף נשלח לבדיקת MRI. תוצאות הבדיקה - מודגמת הרחבה ניכרת של המפרק האקרומיו - קלביקולרי ברוחב 1.2 ס"מ עם סימנים ליצירת קאלוס סביב שבר בקצה עצם הבריח. כל השאר הודגם תקין. סיכום הממצא היה שינויים טראומתיים במפרק הנ"ל. ברצוני לדעת אם הממצא הנ"ל מחייב טיפול או שהבן יכול לחזור לאימונים. יעל

ננו9

New member
הי יעל,

נמתין לתשובה של ד"ר קרסין ואז אני אתן את המלצותיי בנודע לטיפול ושיקום ייעודי טרם חזרה לפעילות הג'ודו.. חנן

ממצא

לממצא בצילום או MRI אין משמעות ללא בדיקה של רופא מומחה. פציעה מסוג זה לרוב מחלימה היטב וניתן לחזור לספורט.

י ע ל ד

New member
רצועות כתף

תודה על תשובתך הייתי רוצה לדעת אם הממצא: "מודגמת הרחבה ניכרת של המפרק האקרומיו - קלביקולרי ברוחב 1.2 ס"מ" אומר קריעת רצועות כתף יעל

י ע ל ד

New member
האם הן מתאחות ללא טיפול?

תודה על האינפורמציה אנחנו צריכים לקבל אבחון מדר' מוזס - מומחה כתפיים לאחר שיבדוק את צילום הMRI. זה יקח כנראה הרבה זמן ולכן בינתיים אוספת כל שביב של אינפורמציה. לא הבנתי מהמאמר אם מצב של קריעה חלקית לדוגמא של רצועה אחת או שתיים מתוך ה 4 יכול להרפא מעצמו. אין לו היום כבר שום מגבלה של תנועה. יכול גם לעבוד בחדר כושר עם כל המכשירים. לעומת זאת יש לו עדיין רגישות בכתף מה שמביא אותי להנחה שלפחות רצועה אחת נקרעה. יעל

למעלה