ממסד אטום

noali

New member
ממסד אטום

שלום רב , אשמח לעזרתכם ולעצה טובה . אני גרושה פלוס ילד כארבעה חודשים . לגרושי יש עסק עצמאי שפתח לפני כשלוש שנים הרשום על שמו ולי אין כל קשר (ולא היה גם בתקופת הנישואין ) לניהולו .כאשר נפתח העסק הוא פתח חשבון בנק ולווה סכום כסף נכבד מהבנק בכדי לרכוש רכבים שישמשו את העסק .הבנק התנה את מתן ההלוואה בכך שחשבון הבנק יהיה רשום על שם שני אנשים שיהיו ערבים לחשבון וכך יצא שאני שותפה לחשבון .כיום אני מבקשת לצאת מהחשבון הנוכחי אך לצערי הרב הבנק מסרב לעשות כך על אף שהוסבר לו כי אני גרושה (!) ואין לי כל קשר לעסק ולהחלטות הכלכליות . העסק אינו מצליח כלכלית (בלשון המעטה )ואני חוששת מאוד לגבי המשך התנהלותו בעקבות נסיון העבר כאשר העסק נקלע לחובות קשיים.הנהלת הבנק טוענת כי יש להם הזכות החוקית להשאיר אותי כשותפה בחשבון . פניתי לגרושי (שאגב חשבונו בבנק אחר מוגבל חריג)בבקשה שימצא אדם אחר שיהיה רשום תחת החשבון במקומי אך הוא סרב בתוקף בטענה שמצבו הכלכלי קשה ואין לו יכולת לשחרר אותי מהחשבון . אני נמצאת מול ממסד אטום שלא מממש את הכרזתו "לבנקאות אישית " ולא מוכן לבוא לקראתי בשום צורה . אשמח לדעת האם יש פתרון לבעייתי והאם באמת לבנק יש את הזכות החוקית למנוע ממני לצאת מחשבון הבנק של גרושי . תודה מראש , תמר

piof

New member
RE

להלן מס' הבהרות: 1) לא חוקי להכריח אותך להצטרף לחשבון כתנאי למתן הלוואה. אם תאריך הצרפותך לחשון (שהיה קיים) סמוך לתאריך מתן הלוואה את יכולה לפנות למפקח על הבנקים. 2) אין הגיון בנקאי (וגם לא כלכלי) גם לצרף אותך לחשבון וגם להחתים אותך על ערבות, לכן זה נשמע קצת מוזר. 3) תוכלי "לצאת" מחשבון משותף רק אם תפרעי 50% (אם בניהול חשבון לא הוגדר אחרת) מהחשבות בחשבון. 4)לא שייך שאת גרושה, גם אנשים זרים יכולים לנהל חשבון משותף והם ישאו בחובות וזכויות במידה שווה (אם לא הוגדר אחרת בתנאי ניהול חשבון). 5) לא ניתן לרשום מישהו אחר במקומך בחשבון, אין חיה כזאת. בעלך יכול להציע לבנק ערב אחר. 6) אם את חתומה על ערבות, אז גריעתך מהחשבון לא פותרת אותך מערבות להלוואה. ציינתי רק נקודות כלליות לידיעה בלבד מתשובה שהיא מורכבת הרבה יותר ותלויה בפרטים רבים נוספים שלא מופיעים בשאלתך. בהצלחה

noali

New member
תודה ותגובה

תודה רבה על תשובתך המהירה . מובנת לי העובדה שאין קשר בין העובדה שאני גרושה ולכך שיש לנו חשבון משותף וכי אין הכרח כי השותפים יהיו בקשר משפחתי כזה או אחר .קשה לי להבין ולקבל את הנוקשות של הבנק בהבנת הסיטואציה העדינה בה אני נמצאת וכי "גזר הדין " שלי לשנתיים וחצי הקרובות (עד גמר ההלוואה ) הוא שותפות בחשבון שעלול לסבך אותי בחובות כבדים מאוד (ואלו לא חששות שווא ,וזה נלמד שוב מנסיון העבר )שאין לי כל קשר אליהם . אני שכירה , מפרנסת בקושי את בני ומנסה לשרוד כמו כולנו כביכול . איני רוצה שירחף מעלי חשש להוצאה לפועל , חובות וקשיים אחרים . אני מאוד מודה לך שוב על תשובתך המפורטת .

piof

New member
RE

מבחינת הבנק "להבין אותך" שקול לוותר על ביטחונות ( ובמקרה של מחדל פרעון גם על כסף). אף בנק, חברה או אדם פרטי לא יכולים להרשות לעצמם דבר כזה. לא בטוח שגם את היית מוותרת על ערבות לכסף שנתת למישהו בלי לקבן ביטחון אחר. כאן אין מה לעשות הבנק צודק. יש בעיה במקום אחר: על בנק חלה חובת גילוי נאות (עפ"י חוק/הוראות בנק ישראל) כדי שאנשים ה"נכנסים" לעסקאות יהיו מודעים לכל ההשלכות. אינני בטוח שבנק עמד בחובה זו, כי אם כן למה היית נכנסת לזה. בכל מקרה מאחל לך כל טוב ונקווה שבעקבות שיפור מצב במשק גם עסקים אצל ה"אקס" שלך ישתפרו והוא יפרע את ההלוואה. ביי

noali

New member
עצה אחרונה

האם אתה ממליץ לי לפנות לעו"ד להתחלת תהליכים מול הבנק או שזה חסר סיכוי מלכתחילה וחבל לי על הכסף.... ושוב תודה רבה .

piof

New member
RE

לא יודע, הרי כמעט ולא ידועים פרטי המקרה. זכותך לא להאמין, אבל להילחם בבנק יותר קל מאשר בבעל המקולת השכונתית. במקומך, לפני פניה לעו"ד, הייתי שולח תלונה למפקח על הבנקים (עם פירוט טענותך). בנק ישראל יעביר תלונה זו לבנק שלך, תוך קביעת פרק זמן סביר (בד"כ 21 יום) למתן תשובה לבנק ישראל ולך. מתשובה זו תוכלי ללמוד הרבה יותר (על גרסת הבנק, סיכויים שלך וכו'). חשוב: אין לראות בנסיון שלי לעזור להביר לך את תמונה המלצה איך לפעול. עלך לחשוב, להתייעץ ולקבל החלטה. בהצלחה

piof

New member
כתובת רלוונטית

:היחדה לפניות הציבור הפיקוח על הבנקים ירושלים, ת.ד. 780 טל: 02-6552680 פקס: 02-6552668

cha ching

New member
ברגע שחתמת את שמך

על הערבות לעסק, לקחת סיכון. העסק שהקים בטח לא היה מתכון מועד להצלחה, נכון?

למעלה