ממנהגי החג

גילגם

New member
אתה גברתן?

יוסי ר1

Active member
דוקא לזה יש לי סיפור אישי על חינוך.

כילד למדתי שלא משליכים לכלוך ברשות הרבים. אבל למדו אותי גם שיש שני סוגי פסולת: אורגנית, קרי שאריות מזון בעיקר, שמתכלות והופכות לזבל אורגני בשדה, ולכן שידרת תפוח אפשר להשאיר בשדה (במקום מוצנע, לא על אם הדרך),ופסולת שניה, בלתי מתכלה, כנליונים - שאין ברירה אלא להגיע איתה לפח. בערך בכיתה ד' הלכתי עם חבר לכיתה. עולה חדש מאנגליה, מחונך ומנומס להפליא. תוך כדי הליכה קילפתי לי בנה, והשלכתי את קליפתה אל שטח בבניה, שממילא היה מלא בפסולת וגרוטאות. הנער שלצידי ניגש לערימה, הרים את הקליפה, ונשא אותה בזהירות עד לפח הקרוב. מרוב בושה לא הוצאתי מילה. מה, איך אתחיל להסביר לו הבדלים בין אורגני ולא אורגני, בין הבדל על גל שפכי בניה ברשות הרבים ובין פח אמיתי? הלקח שנשאתי מאז, הוא שגם מה ש"מותר" , אינו ראוי בפומבי משום מראית עין. כי הוא חשב שאני משליך סתם קליפות ברחוב. דרכי נועם עובדות, וכפי שהשבתי למסורתי בד"כ זה מה שאני משתדל לעשות. אבל לפעמים, למשל במקרה של גברת בת שישים פלוס, שבמקום להרים כשמעירים לה בנימוס היא מסתפקת בלרמוס ולהסתלק, אני לא חושב שאצליח לחנך. אולי לאלף.

diday

Member
אתה באמת חושב

שפניה כגון "אני חושב שנפלה לך הסיגריה" היא פניה מנומסת? אתה באמת לא מבחין בלגלוג וההתנשאות?

אתה באמת חושב

שמישהי בת שישים פלוס שזורקת סיגריה על המדרכה ראויה לפניה מנומסת? שלא פנו אליה בנימוס עשרות פעמים?

צימעס

New member
יוסי, אני חושבת שהיא לא הבינה אותך.

היא חשבה שאתה מזכיר לה לכבות את הסיגריה.

יוסי ר1

Active member
יכול להיות, אבל לא סביר.

אני יכול להניח שאישה משכילה (מורה בפנסיה) יודעת שהשלכת סיגריה ברשות הרבים היא מעשה שלא ייעשה. בין דולקת ובין כבוייה. זהו מעשה מכוער, וגם משהו שעלול להתפתח לשריפת קוצים, כשהיא עושה זאת בנסיעה אל שולי הדרך. וגם אם את כוונתי היא לא הבינה, עדיין היא יכלה להרים ולהשליך לפח, חצי מטר ממנה. אבל הדיון הזה מראה באמת עד כמה כל אחד מבין מצבים מתוך ה"רשומון" הפרטי שלו.

גילגם

New member
בחייך לכמה הבנה אתה יכול לצפות ממישהי שהיא

כבר בפניסיה ועוד מעשנת?

יוסי ר1

Active member
אגב, קורת רוח מהיום:

לידי עמדה מכונית עם מדבקות עירוניות על הדלתות. בתוכה בחורה, השליכה סיגריה לכביש. להערתי היא התנצלה, הוסיפה אתה צודק מאד, ויצאה מהמכונית להרים את הבדל הבוער. לא רשמתי לה דו"ח , למרות שהיה יכול להיות דווקא משעשע: מסתבר שכשהיא לא בהפסקת סיגריה, תפקידה הוא פקחית של העיריה , במקרה לענייני חנייה...

הילדים שלי, אומללים שכמותם, גדלו

ללא שום הופעה בחנוכה, כלום, נאדה, נייט
איזה הורים קמצנים אנחנו, איזה.. אבל, במהלך חייהם הם צפו בעשרות אם לא במאות הצגות מסוגים שונים ומגוונים.

nutmeg

New member
גם שלי

לא היו בפסטיגל אחד לרפואה. גם לא בשום הצגת ילדים לשמה. היו מספיק דרך בית הספר. הצגות ומופעים איתנו - כן וכן.

גנגי

New member
גם אני חרא של אמא

והבנות שלי גדלו עשוקות, בלי שום הצגת חנוכה ובלי שום פסטיגל / פסטיבל / פסטיאמו. חרא שלך אמא.

זו הגדרה של תשבץ הגיון?

אני בתשבץ הגיון זה צמיד "צי". נכניס "צי" לתוך "אנג"- יש שתי אפשרויות, "אצינג" או "אנציג". לא מבין מה המשמעות של שתיהן ומה הקשר למקטרת.

למעלה