מממ...

Kerplunkette

New member
מממ...

"יש לך רק את ´הרגע הזה´. האתמול צובר אבק במגרות של מוחך. המחר הוא רק מחשבה. לעולם לא יהיה מחר! כאשר מגיע המחר הוא תמיד ´עכשיו´. משום כך, ´הרגע הזה´ הוא ´נצחי´!" - מרשמים לאשר, קן קייז.

דז

New member
והרגע הזה

מה הוא חשיבה על העבר , על המתמיד , או על העתיד , למרות שזה רק מה שאמיתי ופה ועכשו ומרגישים , מי משקיע את הרגע ברגע עצמו?

Kerplunkette

New member
כן...

אנחנו תמיד עסוקים בלהתחרט על העבר או לחשוב שמחר יהיה טוב יותר... אז זהו, שמחר לא יהיה טוב יותר אלא אם נפיק את המיטב מההווה (והרי אין בכלל מחר... זה נשמע פסימי.
). אבוי לפלצנות.

דז

New member
כרגע

הוא רק רגע ועוד לא חקרנו אותו לעומק , אז כמה כבר אפשר לחשוב עליו..... הרבה פשוט שלא יודעים איך או שקל יותר לחשוב על מה שהיה יהיה . אבל הרגע הוא חשוב בהויה שלנו אם נתעלם ממנו נתעלם מעצמנו.

Kerplunkette

New member
"מה שהיה יהיה"?

מניחה שהתכוונת ל"מה שיהיה יהיה"... לא צריך לנתח את העכשיו כ"ך. לא עדיף פשוט לקבל את מה שקרה ומה שקורה כמו שהוא, ולא להתחרט על מה שממילא אי אפשר לשנות? לנתח הכל יגרום תסכול, ולא יותר מזה.

דז

New member
לקבל..

חלק מלקבל זה להבין , ולפעמים הניתוח הוא כזה אבל רובנו מנתחים את הדברים שהם כבר הופכים לעבר .וככה מבינים את ההוה , אני מסכימה שאם מעמיקים מידי בכול מיני דברים שולים זה הופך מעצבן . נויה חיה מרגע לרגע עם כול התוספות

Hell is beige

New member
אין אקסיומות

המחר יכול להיות רע או טוב והוא יהיה רע או טוב לא משנה כמה רע או טוב היה לפני ואיך התייחסתם לזה הקשר בין ההווה לעתיד תלוי בכל כך הרבה גורמים חיצוניים שהוא די רעוע מהצד שלך. למרות זאת - העתיד המיידי תלוי בהווה, מה שאחרי העתיד המיידי תלוי בו. ככה שהדרך היחידה לשלוט אפילו באופן חלקי בעתיד שלך היא על ידי החזקה של שרשרת דקויות שלא תופרע על ידי שום גורם חיצוני.

Nagini Potter

New member
וזו סיבה מצוינת לשוקולד!!!!!

אנשים תחשבו על זה! לא יעזור לחלום על שוקולד (בעבר) לא יעזור להזכר בשוקולד (בעתיד) אבל בהווה... כשאתה אוכל שוקולד... בייחוד שוקולד טוב... בייחוד אם מר לך בפה או שהיה לך יום חרא... זה כל כך טעים! אני מכורה לשוקולד! בגלל זה אני דבה! אבל כשאתה אוכל שוקולד (או דבר אחר שממש ממש ממש ממש ממש ממש טעים לך) אתה חי את הרגע, לא בעבר, לא בעתיד, אלא כאן, בהווה, ברגע הזה! ואז, לרגע, אתה מאושר. לא ככה? Nagini Potter

Nagini Potter

New member
יש לי חברה....

יש לי חברה שיש לה חולצה יפה שכתוב עליה yesterday is a memory tommoro is a dream and today is a perfect day to wear this T-shirt! (סליחה על השגיאות כתיב, אנגלית זה לא הצד החזק שלי) בקיצור - כמו שאני אומרת לכל הצהרה דכאונית מאין זה - אז יש רק עכשיו. בסדר. עכשיו. רק עכשיו. אז מה!?!? מה אכפת לך? יש לך גם חלום, גם זיכרון, וגם עכשיו. לא סבבה? Nagini Potter

Kerplunkette

New member
הצהרה דכאונית?!

חלילה! שם הספר ממנו נלקח הציטוט הוא, הרי, "מרשמים לאושר"... איפה זה ואיפה דכאון? יותר בסגנון של סיז ד´ה דיי. בעצם, זה מה שזה בדיוק.

Nagini Potter

New member
טוב זו לא הצהרה דכאונית....

אבל בדרך כלל אני אומרת ´נכון אז מה´ להצהרות דכאוניות, אז כבר התרגלתי... ^_^ Nagini Potter

למעלה