מממ

shirgr

New member
מממ

יש איזה אתר שצריך למלא בו שלות העדפות לשנת שרות אפשר לקבל קישור אליו?

shirgr

New member
ועוד משו

אני עדיין מתלבטת בין מכינה לשנת שירות... אין לי ממש כיוון לאן אני רוצה ללכת... מה שאני יודעת זה שאני רוצה להיות בקומונה גדולה ולא של 10 אנשים גג.. ואני לא רוצה להיות באזור המרכז... כמו המכינה שיש בתל אביב למשל... שנת שרות בדרום נראה לי טוב... יש לכם רעיונות אולי?=\ טנקסס[=

sariloo

New member
לאתר:

באתר של התק"ם אגף למשימות לאומיות שנת שירות ובצד יש כחול כזה עם מקומות והרשמה וכ'ו

צריך להפוך את האתר למשו קבוע.

האתר של התנועה הקיבוצית תפעל לפי ההוראות שהאחד מעלי כתב לך. למטה יש "מקומות" כאשר תלחץ על זה יפתח לך חלון אם כל מיני קריטריונים כדי למצוא מקום לעשות בו שנת שירות תשים את הקריטריונים שאמרת (גודל השנת שירות, דרום וכו') ותעשה חיפוש, תראה מה מבין כל האפשרויות שיש אתה רוצה. אחרי שתבחר איזה שלוש אתה רוצה תחזור לדף הקודם ותלחץ על הרשמה שמה אתה ממלא את הטופס ורושם 3 העדפות כמו שאמרת. בהצלחה!

shirgr

New member
[=

ממ.. תודה[= ואני בת... למישו יש אולי המלצות על מקומות? כי אני לא ממש בכיוון של להחליט...

סליחה!

משו שלא הבנתי, כתבת שאת רוצה קומונות גדולות ואז אמרת 10 גג ולכן אני לא ממש מבינה מה את רוצה...

shirgr

New member
מממ

כתבתי שאני לא רוצה להיות בקומונות קטנות של 10 אנשים גג... עכשיו יותר מובן?

אופציות

ניסיתי לראות מה מתאים, אני לא מכירה את המקומות אבל תוכלי לבדוק עליהם באתר של התק"מ, הכל תלוי במה את בדיוק רוצה. כפרי נוער: קדמה, כפר סילבר פנימיות: נרדים, ניצנה גופים ירוקים(פה תצתרכי לבקש להיות בדרום ואני פחות יודעת מספר שינשינים אבל זה בדר"כ הרבה): החברה להגנת הטבע, גרעיני יוצר בשדה בוקר (אין מספר מסוים של אנשים וצריך לחתום נח"ל),רשות שמורות הטבע והגנים, קק"ל. קיבוצים: יטבתה ולוטן.

bingler15

New member
את מתחייבת להתגייס לנח"ל...../images/Emo195.gif

נח"ל-- אחלה להקה...

נח"ל...

זה אומר שאת בעצם מתגייסת עם הגרעין (האנשים שאיתם היית בשנת שירות) ליחידה בצבא שנקראת נח"ל (בתוכה יש די הרבה תפקידים אבל הם מאוד מוגדרים) את עושה שירות צבאי ביחידה של שנה וחצי ואז יוצא ל"פרק משימה" שבעצם זהו המשך של השנת שירות (התנדבות במקום מסוים וכו') לרוב בפרק משימה אלה אזורים יותר קשים יחסית (כמובן שבפרק משימה את עדין נמצאת יחיד עם הגרעין)

שנת שירות בחברה להגנת הטבע

אהלן אני כרגע משרת בגרעין נח"ל של החברה להגנת הטבע ככה שאני יכול לספר לך קצת מה זה אומר גרעין נח"ל בחברה להגנת הטבע: זה אומר שנת שירות (אם אני לא טועה, המקום הבא המיועד לגרעין נח"ל הוא נתיבות, בדרום) במסגרת מל"ש - מרכז לימודי שדה. ת'כלס זה אומר הדרכת טיולים (המסלול הזה כולל קורס הדרכה עם תעודה) קצרים, בעיקר של בתי הספר ביישוב, הדרכת חוגים אחה"צ, ועבודה במסגרות שונות (מועדוניות, קידום נוער, וכו') בעיר לפי בחירה של בני הגרעין. בדרך כלל יש בגרעין מעל עשרה אנשים. אחרי השנת שירות מתגייסים יחד לצבא (הבנים בנפרד והבנות בנפרד) לפרק זמן של שנה וחצי. בזמן הזה יש אפשרות להשאר ביישוב בתור מורה חיילת, ובעצם להמשיך באותה עבודה רק עם מדים. ויש אפשרות להתפזר בצבא לתפקידים אחרים, אם זה קרבי (בקרקל), או חינוך, או מלא תפקידים אחרים. אחרי הפרק זמן הזה של שנה וחצי חוזרים לאותו המקום (זה ייחודי לגרעינים של החלה"ט), וממשיכים בעבודה למשך חצי שנה (הבנות. הבנים למשך שנה. יש לבנות אפשרות להישאר עוד). אני מצטער אם ההסבר קצת מייגע. את מוזמנת להכנס לאתר: +www.teva.org.il/18 או לשלוח לי הודעה אישית פה בתפוז.

למעלה