מממ בעיה..

b l i p

New member
ידיני זה פשוט יותר יעיל..

כאילו, אני אישית קרוב לוואדי לעולם לא אנהג על ידני אחרי שאעבור טסט.... וזה לא כי אני לא מסתדר עם זה. אלא פשוט מכיוון שלא יצא לי, ומבחנתי זה אדיוטי, אם אני לא צריך לשבת והלעביר הילוכים, אז למה לי?! אוטומט זה יתר קל, ואם לא מוכנים להשקיע את המאמץ כדי שיהייה ניתן לנהוג על ידני יותר מאוחר אם במקרה יקרה שצריך אז עושים אטומט... וזה לגיטימי...

ידני לא יעיל יותר, אלה חסכוני!!!

גיר אוטומטי עולה הרבה כסף לתקן ו\או להחליף וכו', זולל יותר דולק, עובר בסל"ד קבועים ובכך זולל יותר דלק. וזה רק חלק ממה שהוא גורם. ידני, זול לתקן (יותר זול מאוטומט לפחות) אפשר ליסוע איתו עד שהמנוע ישבוק חיים, וקיצקצ, זה שיקול כספי תאמין לי, אף אחד לא רוצה ליסוע נגיד בת"א\ירושלים עם ידני, זה גיהנום. רק כאלה שאין להם ברירה נוסעים על ידני, כל אחד שיש לו קצת כסף יותר קונה זבל, אבל אוטומתית...

b l i p

New member
לא התכוונתי יעיל מהבחינה הזאת...

התכוונתי יעיל ללמוד ידני.... התכוונתי שאם אתה לומד ידני אז זה מאפשר לך לסוע על ידני, חוץ מזה שאתה מקבל יותר מהשעורי הנהיגה שלך, אתה צריך יותר "לעבוד" כדי לשלוט על המכונית כמו שצריך וזה נותן לך משהו שאם אתה לומד על אוטומט אתה לא מקבל... אבל בכל מקרה אתה צודק במה שאתה אומר על החסכון בדלק של הגיר האוטומטי.

כן חצי שנה לפניי

שיעור בשבוע ותאמין לי אף אחד פה לא בלחץ ! לא אני לא המשפחה ולא המורה! הכי טוב שיש! ובסוף אנלא עושה על אוטומט וגם אם כן למה לא?!? המכוניות במשפחה הם אוטומט מה מעפן בזה בדיוק למה לא?!! זה ממש לא חרא של דבר זה הכי פשוט שיש אבל בלי שום קשר למה שאמרת אני עושה רגיל כי פשוט לפי דעתי זה יותר טוב רק מבחינה שזה מכיל בתוכו גם אוטומט!

b l i p

New member
../images/Emo45.gif יפה... מצויין! יצא הכי טוב..

אבל תאמת, אני באמת ממליץ לך לחכות... תראי, אני מאוד רציתי להתחיל, ועכשיו אני רואה שהיה שווה לחכות, פשוט מכיוון שאני עושה יותר מפעם בשבוע ואני קולט הרבה יותר טוב את העניין... ולא מחכה שבוע שלם בין השיעורים ובכך שוכח.... חוץ מזה, אני כל הזמן נמצא במצב שאני מת שיהייה לי עוד שיעור, פשוט כי אני נהנה... אז הייתי משתגע אם הייתי צריך לחכות תמיד שבוע עד לשיעור הבא...

Gooman

New member
איזה כיף לך

אצלי זה היה גהנום.. הייתי עושה שיעורים כל יום ומבחינתי זה היה הדבר הכי נוראי שיש.. זה נשמע לי כל כך נחמד להנות משיעורי נהיגה.. חבל שלא חוויתי את זה.

LidorBo

New member
אוטומט פשוט?

לא יודע איך אתם אשכרה יכולים לנהוג בזה אני נוהג בזה מחוסר ברירה כזה מה שיש למרות שיש לנו עוד מכונית ידנית אבל היא ישנה אני נוהג גם עליה בניסעות קצרות וכאלה ותאמין לי שגם הייתי איתה בפקק וזה לא כזה נורא אני יגיד את זה ככה אוטומט או כמו שאני נוהג לכנות את זה אוטו-מת זה משעמם אני פשוט מרגיש שאני נירדם בניסיעה שלא לדבר על זה שהוא מאיץ לאט יותר מרגיל זולל יותר דלק והתיבת הילוכים הזאת פשוט סתומה שום דבר לא ישתווה לבן אדם שיודע להעביר הילוכים כמו שצריך כן אז אולי בשיעורי נהיגה הראשונים יכבה לכם הרכב אולי אבל אחרי שלומדים לשלוט בזה זה הדבר הכי כיף בעולם אתה מרגיש את הנסיעה וחש את האוטו והנסיעה אתה יכול לסחוט קצת את ההילוך כדי לקבל יותר כוח כי אתה היחיד שרואה את הנסיעה ומרגיש את הדרך המחשב של שאחרי על התיבת האוטומטית בחיים לא ידע את התנאים של הדרך מלבד זאת אני מרגיש חסר כל שליטה על האוטו בגיר אוטומט הרכב פשוט בורח לי אני מרגיש כאילו אני סתם יושב באוטו ואין לי עם מה להתעסק לא יודע מה איתכם אבל אני פשוט נהנה מכל רגע של החלפת הילוך מי שנוסע על אוטומט לא יודע מה הוא מפסיד וזה חבל

almogas

New member
+++ מסכים מאוד..

וזה לא כזה נורא לחכות בפקקים עם ידני.. גם בשיעורי הנהיגה המתחילים שלי וגם בתקופת המלווה יצא לי ליהיות בפקקים בירושלים (הרבה עליות) וזה ממש שטויות ברגע שאתה תופס את העיקרון אתה פשוט מריץ את זה.. פשוט מתחיל לנסוע בלי לחשוב על זה יותר מדי.. וגיר רגיל הרבה יותר כייף! יצא לי לנהוג על אוטומט גם וזה מעפן

LidorBo

New member
סוף סוף בן אדם עם קצת שכל בראש

בדיוק מה שאני אומר אחרי שאתה שולט בזה אתה בכלל לא שם לב לזה שאתה מעביר הילוך זה בא בטיבעיות אנשים סתם לוקחים את זה קשה והתחיל להיות פה כמו באמריקה שכל המכוניות כמעט זה אוטומט האמריקאים האלה סתם עצלנים לעומת זאת באירופה יש דווקא המון מכוניות עם גיר רגיל כי שם הם יודעים להעריך תרבות נהיגה

Superdror

New member
אני נוהג 5+ שנים

על רכב ידני, פה ושם נהגתי גם על רכב אוטומטי, בעיקר נסיעות קצרות. עם כל הכבוד לטבעיות שאני מעביר בה הילוכים ועם כל הכבוד למוטוריקה ולדאבל קלאצ'ים בהורדת הילוך - אם אני אקנה שוב רכב ידני, זה יהיה רק מטעמי חיסכון בדלק. אם אני אקנה רכב יד 2 , אני כנראה לא אקנה גיר אוטומטי כדי לא למצוא את עצמי משפץ אותו בכמה אלפי שקלים(אלא אם אדע שלגיר היו חיים קלים). אם אני אקנה רכב חדש מהחברה שאין לו שום יומרה ספורטיבית - כנראה שאני אסתפק בגיר אוטומטי עם אפשרות לתפעול ידני (טיפטרוניק ושות' ) - ואת רוב הרכבים הנפוצים לא ניתן לקבל בכלל בגרסא ידנית. למה אוטומטי ? כי יצא לי מספיק פעמים לעמוד בפקקים במרכז הארץ ולהתקדם קילומטר וחצי במשך חצי שעה, כי אני לא חושב שמרכב ידני עם מנוע 1400 "רגיל" אני אקבל איזו יומרה ספורטיבית או ביצועים "מרגשים" יותר מאשר רכב אוטומטי, כי אני מעדיף 2 ידיים על ההגה ולא יד על ההגה ויד שמעבירה הילוכים בנסיעות העירוניות שלי - ורוב הנסועה שלי עירונית. שוב, אני לא שולל רכב ידני, אני די בעד - אבל רק כשמדובר ברכב הנכון. אם מדובר ברכב כמו משפחתי "רגיל" (307/מזדה 3/ליאנה וכו') - חוץ מעוד דוושה ורגל עייפה בפקקים לא תקבל הרבה.

למעלה