ממממ שאלה קטנה...

מיאו 1

New member
ממממ שאלה קטנה...

אתמול בלילה בסטיואציה מסויימת ... שדיי עזרה לתחושה המוזרה.. חבורה של ילדים יושבים בפרדס עם מדורה.. חח בכל מקרה.. אחד מהם קיבל שיחת טלפון.. מאחיו, הוא בפאניקה מטורפת..הבנאדם בקושי נושם מרוב לחץ... בכל מקרה כששאלתי אותו אחר כך מה היה כל הבלאגן.. דיברנו ו.. לא יודעת אם לקרוא לזה ככה אבל.. נגיד ו.. הבית שלו רדוף
או משהו כזה.. מממ וגם הוא.. וגם אחיו מתעוררים בזמן האחרון בתחושה של מחנק כזה... משותקים.. לא יכולים להזיז אפילו שריר אחד.. לא מסוגלים להוציא צליל מהפה, ורואים בכניסה לחדר דמות של ילד קטן... מדובר בשני אנשים בוגרים בסביבות הגיל 19 +-, בשני חדרים שונים, נפרדים .. ו... מה זה אומר?!

קוראים לזה "שיתוק שינה"

מדוע אנשים מתעקשים לקשר כל דבר לרוחות רפאים ודברים על טיבעיים? התופעה שתארת מוכרת וידועה וגם יש לה שם - "שיתוק שינה", בזמן שניכנסים לשנת חלום הגוף משתק את עצמו כדי שלא תבצעי במציאות דברים שאת עושה בחלום, לדוגמה לירצוח אנשים או ליקפוץ מהחלון... קורה הרבה פעמים שמכל מיניי סיבות שונות ומשונות כמו נדודיי שינה, לחץ נפשי, פחדים וכו', ניכנסים למצב של שיתוק שינה בעודך מודעת, כלומר הגוף משותק, את לא מסוגלת לזוז או לדבר, והרבה פעמים התופעה מלווה בתופעות מוזרות נוספות כמו תחושת העקה על החזה והנשימה, וויברציות מוזרות ומחשמלות לאורך הגוף, תחושת יציאה מהגוף ודברים נוספים, משום שבזמן שיתוק שינה המוח נמצא במצב שקרוב מאד למצב של חלימה הרבה פעמים בזמן שיתוק שינה אפשר ליראות ולשמוע דברים מאד מוזרים כמו דמויות על רקע החדר לדוגמה חייזרים, מכשפות, או כל דמות אחרת, או קולות שונים ומשונים החל מדיבורים וצעקות ועד טריקה של דלתות. גם לי זה קרה המון פעמים כבר מגיל 10, פעם גם אני פחדתי מהתופעה עד שקראתי עליה והבנתי במה מדובר. אני מפנה אותך לפורום חלומות צלולים, דנים שם לא מעט בנושאים האלו, ניתן לנצל בקלות שיתוק שינה כדי מנת להיכנס לחלום מודע (חלום צלול) שבו את יודעת שאת חולמת ואת יכולה לישלוט באופן מודע לגמרי על החלום וזאת כאשר התחושות והמראות סביבך מציאותיים לחלוטין, זו מציאות מדומה ברמה הגבוהה ביותר שניתן להיתנסות בה. משתמש בצלילים

מיאו 1

New member
אממממ....

אוקיי.. האמת שציפיתי לתגובה כזאת ממך :] *עברתי פה על השירשורים הקודמים*
בכל מקרה, יכול מאוד להיות שאתה צודק.. לא הייתה לי נטייה לקשר את זה לרוחות ועל טבעי על בסיס ריק, סתם בגלל המשפט הראשון שהוא אמר לי.."כנראה לא שמעת עדיין, הבית שלי רדוף".. היה קשה לא לעשות את החיבור הזה... אבל.. אם למישהו יש הסברים נוספים אשמח לשמוע :]... ו.. בנתיים הלכתי לבדוק מה זה הקישור שהבאת

I am a freak

New member
אני מסכים עם משתמש בעוד צלילים

[או לא משנה מה השם שלו כרגע]. חוסר היכולת לזוז נובע משיתוק שינה, והדמות שהוא רואה- כנראה נובעת מהעובדה שהחלק המבקר את המציאות במוח שלו עוד לא התעורר. רק שלא יפחד, שייקח את זה כחוויה. הפריק.

davari

New member
לא נכון למה אתה מסכים איתו הרי

אתה מאמין ברוחות אז למה שזה לא יהיה רוח איךך אתה בוחר מתי לעשות את ההפרדה מה זה פעם ככה פעם ככה וחוץ מזה אולי אם אתה אוהב אותו אז תפסיק לחסום אותו אני ישאל את חברים שלי אם זה באמת שיתוק בשינה

JustThomas

New member
קודם לכל, בודקים את הרציונל.

הוא הראשון להגיע, מבחינה הגיונית, זה לא עניין של "מאמין ברוחות", אם כך, אז כל צליל קטן בלילה או כל משהו שקשה לך למצוא הסבר יהיה רוח? אני לא חושב.

davari

New member
תגיד לי אתה שומע את עצמך בכלל

לכל דבר שלנו הם אומרים שיש הסבר שהא לא רוחני אז אם אתה רציונלי אז איך אתה מחליט איפה עובר הקו שלך הסבר כמו שהוא הביא יש על כל דבר על טיבעי

I am a freak

New member
לא כל דבר זה רוח

יש על זה מאמר במאמרי הפורום- אתה מוזמן לקרוא. לפני שצועקים "על טבעי, אל טבעי" צריכים לחפש את הטבעי קודם. ואם לא מוצאים, צריכים לחפש שוב, יותר עמוק. ורק אחרי שהגעתם למסקנה שאין בכלל ספר שזה אל טבעי- תברר אם זה אכן כך. הפריק.

davari

New member
מה פתאום

מה שקרה לו זה על טיבעי ואם אתה לא מקבל את זה אז גם מצב של מוות קליני אתה לא יכול לקבל כי גם על זה יש הסברים טובים מה שנח לך אתה מקבל?

I am a freak

New member
תקרא את ההודעה שלי שוב

לא נראה לי שהבנת. או שאני לא הבנתי- ואז אבקש שתסביר בצורה יותר ברורה, בבקשה, את מה שאתה מנסה להגיד. תודה, הפריק.

היי משתמש.

רואים שאתה קצת מבין בחלימה. אבל שים לב. בדרגה 4 של שינה אדם חולם חלומות שיש בהם תנועה כגון הליכה ריצה קפיצה. שם הדרגה הזאת היא שנת R.A.M או בעברית ת.ע.מ. שינה עם תנועות עיניים. הגוף אינו משותק כמו שאתה מתאר, אלא פשוט הוא כימעט לא זז. כל מערכות הגוף פועלות כסידרם. הלב פועם, הנשימה פועלת הכל כרגיל. אז אל תשתמש בחלקי ידע ותוסיף משלך על כך. לגבי הרצח שאתה אומר זה רק מגלה את האלימות החבויה בך. החלום הוא מצב תודעתי במימד אחר. בו יכולים להיות מפגשים עם בני אדם שמתו, או ישויות אחרות. במעבדות לחקר השינה לא חוקרים את מהות המפגשים והחלומות חוקרים שם את השינה ודרגותיה, לא את השלכות החלימה. המדע לא יכול לאמת או לשלול מצבים שאינם קשורים לחמשת החושים. אין לו כלים לכך. לגבי הניסוי שמציעים פה. אתה לא יכול לתת לאחרים לנסות משהו שאין לך את הכישורים לנסות אותו. גם אם יגידו לך שניסו והצליחו אתה לא תאמין. לכן תנסה אתה ואם תיווכח לדעת שהניסוי לא הצליח זה סימן שאין לך את הכישורים לכך.
מיקי

למעלה