ממממממ

ממממממ

תשמעו כאב לי מה שקרה למפלגשה שלכם באמת כאב
הייתם מפלגה טובה,פעם גם האמנתי בכם אני לא אומר שאתם גרועים פשוט כיום אתם הייתם המפלגה הכי שמאלית שיהודים יכולים להיות,אני לא רומז שזה רע אני רק מציין עובדה... והינה באה שינוי ועובדה שהצליחה לגרוף 15 מנדטים ויש לה פז"מ קטן מאוד בכנסת אבל מה שחיזק אותה היה הרעיון של האחדות אפילו עם שרון והרעיון שצריך להגיע לעמק שווה איפה שהוא בין השמאל לימין וכמובן המלחמה בחרדים ולא רק אהבת הערבים שתודו בזה בגלל האהבתכם הרבה לערבים לא גרפתם הרבה מנדטים... אני דיי מאמין שתרדו עלי כרגע ותזלזלו בי כי מין הסתם אתם גרופים של מרצ לכן אני לא יעלב מההודעות שלכם אני רק כותב זאת כדי שתבינו שכרגע בתיפסת המציאות היומית המצע של מרצ לא טוב... אולי בבחירות הבאות תתחזקו כמו שהליכוד שאתם כל כך שונאים התחזק בהרבה מהבחירות הקודמות... יום טוב שיהיה לכם ומי שרוצה לנהל שיחה בלי קללות או גידופים אני ישמח מאוד
שלכם איש הלילה

Princess Grace

New member
למה אתה כ"כ מפחד שנקלל אותך?

אנחנו נראים לך ליכודניקים שלא מכבדים כל מי שהוא לא ליכודניק? ולעניינינו: מתוך מצע מרץ לשנת 2003:. משא ומתן עם הפלשתינאים: עיקרי החלק הישראלי: 1. נסיגה לגבולות 67´ בתיקונים קלים, הדדיים ומוסכמים. תיקונים אלה ייקחו בחשבון אינטרסים חיוניים של שני הצדדים כמו גם אילוצים ישראליים או פלסטיניים שהזמן גרמם. 2. הקמת מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל. 3. פירוק ההתנחלויות. 4. חלוקת ירושלים לשתי בירות, לפי העיקרון של "תנו ליהודים את אשר ליהודים ולפלסטינים את אשר להם". עיקרי החלק הפלסטיני: 1. הפסקת הטרור. 2. ויתור מוצהר ומוחלט על זכות השיבה של הפליטים הפלסטינים לתחום הריבוני של מדינת ישראל. הפלסטינים יוכלו לממש את זכות השיבה בתחום מדינתם. 3. הכרה מוצהרת וסופית, פלסטינית וכלל-ערבית, בזכותה של ישראל להתקיים קיום ריבוני ובטוח כמדינתו של העם היהודי. כלכלה: · קיצוץ ניכר בתקציב ההתנחלויות והפניית המשאבים לעידוד הצמיחה ויצירת תשתיות בתוך הקו הירוק. · הגדלת ההשקעה בתשתיות - ובפרט בחינוך, בבנייה לדיור הציבורי, בתחבורה, במים, מחזור אשפה, באנרגיה ובמערכות. · ביטול העדפות לתלמידי הישיבות בהשוואה לסטודנטים והעדפת הסטודנטים על פני תלמידי הישיבות, וכן קיצוצים נוספים בסעיפים מפלים ולא חיוניים. · ייעול הסקטור הציבורי והממשלה - קיצוץ מספר השרים ומשרדי הממשלה; ביטול משרד הדתות והמועצות הדתיות. · רפורמה במס הכוללת מיסוי ההון (כולל מס עיזבון ומס רכוש, ומיסוי רווחים מנדל"ן, מבורסה ומריבית). · הגברת אכיפת גביית המס ומלחמה בהון השחור. · מאבק לצמצום האבטלה - הרחבת שוק העבודה תוך רפורמה במערכת ההכשרה המקצועית ומתן תמריצים המעודדים יציאה לעבודה. · ביטול אפליית נשים בשוק העבודה. · ביטול אפליית ערבים בשוק העבודה. · קביעת קריטריונים המגבילים את תנאי השכר של בכירים בחברות ובתאגידים בסקטור הציבורי. · השוואה תקציבית מלאה בין יהודים וערבים בישראל. · ביטול כל אפליה בין יהודים וערבים במתן קצבאות. · השוואת קצבאות הילדים (קצבה אחידה לכל הילדים במשפחה מהילד הראשון). · חקיקת חוק זכויות העצמאיים וחובותיהם. · דיווח כללי למס הכנסה, הרחבת בסיס המס וריווח מדרגות המס. רווחה · חקיקת חוק יסוד זכויות חברתיות, שיכלול את הזכות לבריאות, לחינוך, לדיור, לתעסוקה ולקיום בתנאי כבוד, להתאגדות ולשביתה, ויסייע בהבטחת קיומה ופיתוחה של מדינת הרווחה. · שמירת רמת החיים הריאלית של קשישים, נכים ומשפחות חד-הוריות. ביטול הקיצוץ בקצבאות הזיקנה. · חקיקת חוק פנסיה ממלכתית חובה. · הכרה בהוצאות טיפול בילדים עד גיל 6 לאשה עובדת. · הגנה על עצמאותו של הביטוח הלאומי. חינוך: 1. החלת חוק חינוך חינם מגיל שנתיים ועד תואר ראשון. הכול יודעים היום, שכל עיכוב בחינוך הילדים הוא לרעה, ואם בגיל מוקדם מאוד כבר מסתמן הפער, יהיה קשה מאוד לגשר עליו במועד מאוחר יותר, והוא יישאר בעינו ועוד יעמיק בהדרגה. 2. החלת יום לימודים ארוך: ישראל תלך בעקבות רוב מדינות העולם ותנהיג יום לימודים ארוך. 3. יצירת סדר עדיפויות מערכתי חדש והוגן: מערכת החינוך תעבור לסדר עדיפות חדש על-פי העיקרון של "עומק הטיפוח כעומק הקיפוח". אין שום הצדקה להקצאות יתר במגזר החרדים ובמגזר המתנחלים. בראש סדר העדיפויות יעמדו ערי הפיתוח, שכונות המצוקה העירוניות והמגזר הערבי. 4. הקטנת מספר התלמידים בכיתה: יוקטנו הכיתות הגדולות, וכיתה לא תכיל יותר מ-32 ילדים. הוכח כי כיתות גדולות במיוחד מקפחות את התלמידים, ושוללות מן המורות והמורים את האפשרות ללמד באופן ראוי ותכליתי. 5. הבטחת מסגרות לימוד קטנות לחיזוק תלמידים מתקשים: יום הלימודים הארוך יתבסס על מסגרות לימוד קטנות, שנועדות למתקשים כדי לחזקם, ועל-פי הצורך גם יתבסס על לימוד פרטני למתקשים במיוחד. 6. שילוב ילדים בעלי צרכים מיוחדים: על ילדים בעלי צרכים מיוחדים להשתלב בחינוך הרגיל, ולצאת מן המסגרות הייעודיות. רק במקרים בודדים ויוצאי-דופן, בלית ברירה, יופנו ילדים לחינוך המיוחד. 7. אכיפת חוק חינוך חינם: החינוך בישראל יהיה חינוך חינם לכול, פטור לחלוטין מתשלומים נלווים, שהם היום תשלומים גבוהים מדי. 8. חידוש מפעל ההזנה לתלמידים: יום הלימודים הארוך יכלול בתוכו מפעל הזנה לכול. היום, בתנאי המצוקה שנוצרו, הזנת התלמידים היא חיונית מאי-פעם. 9. הבטחת שימוש במחשבים וחיבור לאינטרנט: כל בתי-הספר יחוברו לאינטרנט; התקנת הרשת ואחזקתה יהיו על חשבון המדינה. הדאגה לפריפריה הרחוקה מחייבת גם השקעות ניכרות באמצעים של "לימוד מרחוק". 10. הבטחת תוכנית ליבה בחינוך: התוכנית תחייב את כל מוסדות החינוך המתוקצבים במדינה, לזרמיהם השונים - לרבות הזרמים החרדיים של ש"ס ואגודת ישראל. תוכנית הליבה תהיה מורכבת מלימודי היסוד - עברית, אנגלית, מתמטיקה ואזרחות, והתקצוב הממלכתי של המוסדות יותנה באימוץ הליבה. 11. השקעה מיוחדת בשפות היסוד: הכול מדברים על הצורך בתגבור לימודי היהדות, והצורך הזה הוא נכון ורצוי. עם זאת, עתידה של ישראל ושל הדורות הצעירים טמון בקידמה, ולא תהיה כאן קידמה בלי השקעה מיוחדת בשפות היסוד - מדעים (בעיקר מתמטיקה), עברית, אנגלית ופילוסופיה. 12. הורדת שכר לימוד במוסדות ההשכלה הגבוהה: שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה בישראל הוא מן הגבוהים בעולם ואולי הגבוה מכולם. חוק חינוך חינם יחול על הלימודים לתואר ראשון. שכר הלימוד לתארים מתקדמים יירד ב-50% לפחות, כפי שהחליטה ועדת וינוגרד, שמונתה על-ידי שר החינוך ממרצ, ומסקנותיה אומצו על-ידיו. 13. הבטחת קיומן של תנועות הנוער על-ידי הקצאת התקציבים הדרושים לפעילותן והבטחת מעמדן במסגרת מערכת החינוך וברשויות המקומיות. מרצ רואה חשיבות מיוחדת בתפקיד שממלאות התנועות בחינוך הנוער לעשייה ציבורית ולמעורבות ערכית פעילה בנושאים העומדים על סדר היום הציבורי בישראל. תנועות הנוער האידיאולוגיות מהוות נדבך מרכזי בחינוך הערכי במדינת ישראל. מרצ תפעל להסדרת מעמדן של תנועות הנוער ולהגדרתן בחוק. מרצ תפעל למען חלוקה שוויונית של המשאבים המוקצים לנושא זה בין תנועות הנוער, על בסיס קריטריונים אחידים של היקפי פעילות ואופי הפעילות, ותמנע אפליה מכל סוג שהוא בין התנועות השונות הן ברמת השלטון המקומי והן ברמה הארצית. 14. הבטחת שיפור דרסטי במעמד המורים והכפלת שכרם: גם אם ייעשו כל הצעדים שלעיל, וישפרו במידה ניכרת את רמת החינוך בישראל, לא יהיה בהם די אם לא ישתנו כליל תנאי השכר של המורה. ההוראה חייבת להפוך למקצוע מועדף בעיני רבים וטובים, ולהתחרות במקצועות מועדפים אחרים. כל זה לא יקרה בלי עלייה דרמטית בשכר המורות והמורים, שתחול על-פי העיקרון של "נותנים יותר, מקבלים יותר". המורים ישקיעו יותר שעות בבית-הספר במסגרת יום לימודים ארוך, ומשכורתם תוכפל. וזה רק קצה קצהו של הקרחון (מתוך מצע של 78 עמודים.) ועכשיו תגיד לי, זה רע??

העובדה

שמרצ לא הצליחה וגם התקרית שהייתה בבאר שבע שנוער מרצ חילק מוצרים שאזרחים תרמו לנזקקים פלשתינאים הכעיסו הרבה... ואסור לחלק את ירושלים מכל בחינה כי זאת עיר בירה
לא משנה סממן דתי או לא... ומה יש לך מהליכוד? הם בני אדם גם,לא הורסים מדינה ולא כלום עובדה שיותר מרבע מהעם בחר בהם... חוץ מזה אל תשכח שהסכם שלום עם מצרים הליכוד ביצע זאת... אל תשנא את הליכוד נסה לכבד אותו כי עם כל הכבוד יש לו פול מנדטים

so called osnat

New member
ירושלים היא בירת ישראל.

אך גם הפלשתינאים רואים אותה כעיר קדושה גם להם, אז כמו שאתה תופס את ירושלים כעיר בירה של ישראל, עליך לתפוס שהיא גם קדושה לפלשתינאים, והם צריכים להבין גם כן את זה, לכן הדבר הנכון ביותר הוא לחלק את ירושלים, כדי שכולם יהנו ממנה ויוכלו לממש את אמונם בה....

איך שאתם רוצים

רק תבינו שאתם מוכנים לעשות ויתורים שיותר מדי מרחיקי לכת ובנתים בצד השני מפתחים שנאה כלפינו שזה מתחיל בחינוך שלהם ואפרופו זה הידעתם שמלמדים אותם שכל ארץ ישראל שייכת להם? סתם לידע כללי... אל תהיה צודק,תהיה חכם
העם הצביע יותר לשרון כי הוא רוצה בטחון אני לא אומר ששרון יספק את הסחורה אבל אם רוב העם מצביע לו,זה לא אומר שהוא דפוק או משהו כי אתם החלטתם ומין הסתם תגידו זאת כי אתם אני רואה שונאים אותו חזק... העם בוחר שרון כי הוא חושב שהוא יצליח אז אולי תקבלו את החלטת העם ותנסו לפחות למתן במקצת את המעשים שלו ולא לנסות לגרום לבחירות חוזרות ולבסוף אומר שרצוי שמרצ יעשו חשבון נפש בנוגע למצע שלהם ולקהל היעד שהם פונים אליו,כי עובדה שמרצ נחלשה לעומת שנים עברו...

למעלה