ממממממדיטציה!

alissa

New member
ממממממדיטציה!

טוב אההההה אני לא ממש בטוחה שזה מה שעשיתי (אפ פעם לא ניסיתי מדיטציה מודרכת), רק הסתמכתי על הוראות שקראתי. אז לפי מה שהבנתי עליי היה להגיע לרמת ריכוז כזו גבוהה עד שלא אשמע רעשים כלשהם (רעשים חיצוניים ורעשים פנימיים כמו מחשבות). התמקדתי אך ורק בהלמות ליבי עד שהגעתי לשלב ששמעתי רק אותם. השעה הייתה שעת ליילה מאוחרת. הייתי כל כך ממוקדת עד שעייני החלו להסגר מעצמן (זה גם מה שאמור היה לקרות ע"פ התדריך) אולם מייד כשזה קרה, קפצתי בבהלה, כן כן...ממש נבהלתי (מביך למדיי). משום מה היה נדמה לי שישנה נוחכות נוספת בחדר, שמפריעה לי. ניסיתי שוב...אפס...האירוע חזר על עצמו, בנקודה שעיניי נעצמות אני מייד "נחטפת" בבהלה. כל פעם שניסיתי מדיטציה בחיי, החיבור נקטע בדיוק בנקודה הקריטית. למישהו יש מושג על מה אני מדברת? האמת די הלכתי לאיבוד.

ezmeer

New member
מדיטציה :))

תראי, זה קשור לגוף האסטרלי שלך ויכול להיות שבאמת מישהו נוכח בחדר. אני בטוח שבפורום מדיציה יסבירו לך את זה ברצון. ולא צריך להתרכז, כך שלא תשמעי רעשים כלשהם :) צריך לתת להם לעבור דרכך, להתייחס אליהם כאל גלים. מצב של מדיטציה, זה לא ריכוז, אלא ההיפך מריכוז, את מתאחדת עם היקום במצב הזה.

הצופה.

New member
זה פשוט ../images/Emo13.gif

פעם הבאה תעשי מדיטאציה במקום שקט ולא באמצע הכביש..............
פעם ראיתי סרט שניסה להסביר את החרדות של העיוורים כל פעם שהם הובאו למקום חדש עם רעש חדש הם פשוט נכנסו לפאניקה...זאת התשובה

היי אליסהלעניני מדיטציות:../images/Emo24.gif

היי אליסה שבוע טוב!!! אני כרגע מיצגת את דעתי האישית בלבד. אני מאד לא ממליצה לעשות מדיטציות בהדרכתם של ספרים. חוץ מזה שמדיטציה זהוא שלב מתקדם בתוך מה שנקרא הגילוי האישי. מדיטציה עושים עם מדריך על פי שיטה שבחרת לעצמך ואת דבקה בה ולחות לתקופת תרגול של 40 יום רצוף. מה שקורה אצלך ע"פ התאור שלך הוא על פי הבנתי השלב שבו את סוף סוף מתחברת אל נשימתך אל קצב הלמות ליבך אל גופך ברמה של הגוף הפיסי כרגע אני מדברת בתור מורה לספורט שלא אחת חינכה את תלמידיה מה זה דופק ואיך להקשיב לו מה זו נשימה ואיך לשלוט בה. לאחר שעוברים את השלבומקבלים בטחון אפשר להתקדם הלאה. כשאת ניסית להתחבר את נתקפת בבהלה ופחד שהיו יכולים להחסך ממך עם היה לידך מדריך או מדריכה רוחניים שהיו מושיטים לך יד ברגע המשבר. המנעי מלעשות את מה שאת עושה לבדך. אם תרצי הסבר נוסף צרי קשר לתא המסרים שלי הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

מדיטציות התרכזות התפתחו מאלילות הוד

alissa שלומות! המשמעות של המילה מדיטציה, מאנגלית, היא הרהור. הבסיס הוא להשתחרר ממחשבות ומכל דבר ולאפשר לדברים לזרום, לתמונות מחשבה לעבור ללא היעצרות בהן. תהיך זה נותן מרחב לדברים ´הושבים בתת המודע´ לעלות לפני השטח, דבר הקשה ביום יום בו המחוח עסוק כל הזמן במחשבות ודיבור פנימי. המדיטציה הטרנסצדנטלית הפיצה את נושא ההתרכזות במנטרה - שבראשית היתה מבוססת על שמם של 12 אלילים הודים ראשיים - מתוך הרעיון של ההתרכזות התפתחו שיטות מדיטציה אחרות שהבסיס שלהן הוא ההתרכזות. כדאי לנסות את המרחב המדיטטיבי שנותנת אי ההתרכזות, לחלום בהקיץ (לא דמיון מודרך אלא לתת למוח לרוץ חופשי), לדעתי זה שלב התחלתי נוח להתפתחות עצמית ולמציאת שיטות מדיטציה מועילות אין כל צורך להיאבק כדי למדוט, אחרת אין זו מדיטציה. ברכות לבביות, שבוע טוב אסתיה

../images/Emo36.gifעל מדיטציה והתבוננות../images/Emo26.gif

התבוננות והתבודדות הן בעצם דבר אחד. בציבור הרחב מוזכר רבות בהקשר זה המושג "מדיטציה". ובכן, אפשר לומר שכאשר מדובר על התבוננות עברית או על התבודדות מדובר על מה שמכונה "מדיטציה".
מדיטציה אינה לשבת ולחדור על איזושהי "מנטרה" או על שם של איזשהו אל הודי. כי למעשה כל תרגול הנעשה בהכרה רק מחזק את ההכרה... ומדיטציה אמיתית היא ללכת מעבר להכרה לחלוטין.
מדיטציה זה להיות. להיות מה שאתה באמת. זה ללכת מעבר, להיות עברי.
מדיטציה, או התבוננות עברית, זה להתבונן ולגלות שמה שאתה באמת, המציאות, נמצא מעבר למה שאתה חושב שאתה…
אם אתה מתבונן בספר, אתה מגלה את העובדה שיש מרחק בינך ובין הספר. אתה מתנסה בבירור בכך שאתה אינך הספר. אם אתה מתבונן ברעש, בצלילי מוסיקה, בתקתוק שעון... כל צליל עוזר לך להיוודע שקיים מרחק בינך ובין האובייקט, הצליל. זהו תהליך ההתבודדות. אתה בעצם מתבודד מן הספר, מן הצלילים...
המשך הכתבה הזו בקישור המצורף
בברכת ימים בהירים של בריאות ואושר לכולנו, גילגיל מחייכת

למעלה