ממליצים

STANFORD5

New member
ממליצים

היי! כמה שאלות לגבי ממליצים למסלול ישיר לדוקטורט בארה"ב. אשמח לתובנות ממי שיודע:
1. לא לגמרי ברור לי האם ההמלצה חייבת להיות חסויה, או שזו רק דרישה פורמלית, ובפועל זה לגיטימי לבקש מהמרצה לשלוח לך את מכתב ההמלצה לפני שהוא שולח אותו? אני שואלת כי כנראה שיהיו לי יותר המלצות מהנדרש ואני רוצה לבחור את אלו הטובות ביותר.
2. האם רוב המוסדות דורשים LETTERHEAD וחתימה על המכתב? אני משתמשת בINTERFOLIO ושם טוענים שזו דרישה מצד רוב המוסדות, אבל זה דורש יותר מאמץ מצד ממליצים שאין להם, למשל, חתימה.

תודה!

Gidi Shemer

New member
תשובות

מאד לא מומלץ לבקש מכתבי המלצה שיהיו חשופים לקריאה שלך. זה גם לא נחשב כצעד "מנומס" וגם מונע ממליצים לכתוב בחופשיות. יהיו אולי ממליצים שיכתבו לך מיוזמתם שהם ישמחו להראות לך את המכתב. במקרה הזה אין שום בעיה, אבל קבלת מכתב לקריאה אישית על ידי המומלץ היא מאד לא מקובלת.

לגבי letterhrad, זה תלוי במוסד המדובר, אבל אכן רובם דורשים לראות letterhead וחתימה של הממליץ. חתימה זה עניין של דקת סריקה או קופי של חתימה. זה אולי פחות נח אבל אלו הדרישות ברוב המקרים.

Gidi Shemer

New member
עוד הערה קטנה

לא ץמיד ולא בהכרל תהיה דרישה פורמלית להמלצה חסויה. לעיתים האוניברסיטה תאפשר לך not to waive your right לראות את ההמלצה. עם זאת, אני שב על המלצתי לא לבקש זאת מהמרצים בין אם האוניברסיטה דורשת או לא.

Philip Jr

New member
הדעה שלי

היא שגידי צודק לגבי הכל, או לפחות מה שהוא כתב בשרשור הזה

&nbsp
&nbsp

אריאדנה

New member
מה שגידי ופיליפ אמרו

יתר על כך, כל האוניברסיטאות שהגשתי אליהן עשו כפי שגידי אמר שעושים לפעמים, ונתנו לי את האופציה לראות את ההמלצות או לוותר על זכותי לראות אותן (זה ה-waiver המדובר), ובכל המקרים ויתרתי על זכותי, מכיוון שכל האנשים שאיתם דיברתי וכל המקומות בהם קראתי לפני ההרשמה המליצו חד משמעית לוותר. המלצות שראית אינן שוות משקל להמלצות אנונימיות, ונחשבות פחות. דברי עם הממליצים שלך ובחרי את האנשים שיתנו לך את הההמלצות הכי טובות (ומילה אישית: אחת הממליצות שלי ביקשה שאכתוב לה שלד להמלצה ואף שיתפה את ההמלצה הסופית איתי. מעבר לזה שזה בעייתי, זה היה נוראי. אלו המלצות בנוסח אמריקאי, כלומר מוגזמות, מלאות סופרלטיבים קיצוניים ומביכות באופן כללי. הייתי מעדיפה לא לראות את זה).

אריאדנה

New member
ולגבי חתימה על המכתב

כל תשעת המוסדות אליהם הגשתי בקשות קיבלו את ההמלצות אונליין ולכן דברים כמו letterhead וחתימה היו לא רלוונטיים להם. החתימה נעשתה באופן אלקטרוני. למיטב הבנתי היום רוב המוסדות מקבלים את ההמלצות אונליין, אבל אולי זה תלוי תחום.

STANFORD5

New member
תודה אריאדנה-העניין הוא שאני לא

שולחת ישירות את ההמלצות למוסדות אלא משתמשת בINTERFOLIO שממליץ מאוד להשתמש בשני הדברים הנ"ל

אריאדנה

New member
אני לא יודעת מה זה Interfolio

לכל המוסדות שאליהם הגשתי היו טפסי הרשמה אונליין והדרך היחידה להגיש את ההמלצות היתה אונליין, כשהממליץ מקבל לדוא"ל שלו יוזר וסיסמא ומעלה את ההמלצות לאתרי ההרשמה. מה זה Interfolio?

STANFORD5

New member
INTERFOLIO הוא שירות

שמאפשר לממליצים שלך לשלוח מתי שהם רוצים את ההמלצות, כשהן חסויות, לחשבונך באתר מבלי שתראי אותן.
ואת בזמנך תוכלי להעבירן דרך האתר הלמוסדות.
עלות סמלית ובעיניי-אם זה יעבוד כמצופה-חוסך הרבה כאב ראש (חשוב לי שההמלצות יינתנו כעת ולא בסתיו כשהאפליקיישנס נפתחים)
מה שכן-הם מציינים שם שעדיף מאוד שמכתבי ההמלצה יגיעו עם חתימה וLETTERHEAD...

Gidi Shemer

New member
אינטרפוליו הוא אכן כלי לא רע

קחי בחשבון שחלק מהאוניברסיטאות לא יעבדו דרך אינטרפוליו אלא ישלחו לינק ספציפי לממליצים.

אריאדנה

New member
אכן, כל תשעת האוניברסיטאות שהגשתי אליהן

שלחו לינק ספציפי לממליצים.

Philip Jr

New member
אני שלחתי כבר כמה המלצות לסטודנטים לשעבר

דרך אינטרפוליו, אבל בהרבה מאד מקרים השירות הזה לא נותן פתרון לצרכים של המוסדות.
&nbsp
הרי בהרבה מוסדות מבקשים מהממליצים יותר ממכתב, מבקשים גם לענות על שאלות ספציפיות, לתת דירוגים מסוימים וכדומה.. אז גם ככה יתכן מאד שהממליצים שלך יצטרכו להיכנס למערכת ההרשמה עצמה עם לינק שישלח אליהם.
&nbsp
אני עדיין לא מבין למה אי אפשר לבקש מהממליצים לכתוב את ההמלצה עכשיו.. או למה לשלוח אותם עוד חודש-חודש וחצי זה כזה ביג דיל.. וזה כנראה מה שיקרה בכל מקרה, כי כאמור ממש לא בטוח שכל המוסדות יקבלו את המכתבים מ - Interfolio.

למעלה