ממליגה \ פולנטה

טיפ_טיפ

New member
ממליגה \ פולנטה

יוכי, אפשר להעלות שוב את המתכון לממליגה \ פולנטה? בדקתי ומצאתי שלא זו בלבד שמדובר במתכון טעים ומשביע, אלא גם מדובר במתכון זול בקלוריות ובנקודות ("שומרי משקל"). אפשר להעלות את המתכון שוב לטובת המאמרים?

טיפ_טיפ

New member
פולנטה \ ממליגה

ממליגה \ פולנטה קמח תירס - סימון תזונתי ל- 100 גרם מוצר: יבש מבושל אנרגיה(קלוריות) 340 45 שומנים 0.7 0 הנקודון אומר 0.5 נקודות ל-100 גרם מוצר מבושל ומכיוון שהרכיבים הם מלח, מים וקמח תירס, המשמעות היא 200 גרם פולנטה= 1 נקודה. המתכון: 2 כוסות מים עם מלח כוס קמח תירס כף עץ מכניסים את הקמח תירס תו"כ בחישה לערבב כדי למנוע גושים כעיקרון צריך לערבב כל הזמן. שימו לב: התבשיל מבעבע בבועות גדולות ומשפריצות. כשהכל נהייה גושי וסמיך אפשר לשפוך מלמעלה כף חלב\כפית שמן זית\מים (לפי הטעם) כדי לרכך. זמן בישול: 20-25 דקות בערך. לסינגלים:היחס הוא כוס מים וחצי כוס קמח תירס. הצעת הגשה: חם חם בצלחת עם קצת גבינת קוטג' (או כל גבינה אחרת) ו...להנות מכל ביס. ותמיד אבל תמיד יישאר עוד קצת בסיר (שימו לב לכמויות).

רותי410

New member
טיפ טיפ, יש לרות סירקיס כמה מתכוני

פולנטה, אבל הם הרבה יותר מסובכים. שמתי עליהם את עיני כבר מזמן, אבל בגלל שהם נראו לי מסובכים, לא ניסיתי את כוחי. היא מוסיפה גבינות וחמאה מומסת ורטבים ופטריות ומה לא - אז מבחינת הנקודות, הן חסרות תועלת (מראש השנה אני ממש מתעצלת להמשיך עם תכנית הנקודות. ולפורום הזה יש חלק באשמה!!!). ולפי ההוראות שלה, אחרי שמבשלים צריך גם לאפות אותה. אני מבינה מהמתכון שלך שהפולנטה אכילה גם בלי האפייה בתנור?

טיפ_טיפ

New member
נכון

נכון רק סיר, מים, מלח וקמח תירס ולערבב במשך 25 דקות על הגז. ואם התערובת נהיית סמיכה מדי, פשוט מרטיבים קצת (אפשרויות: מים, או חלב או כפית שמן זית). מה שמתקבל זה מנה נטירלית שיכולה להשתלב עם הרבה דברים לפי דעתי זה משתלב הכי טוב עם גבינה, אבל אני יודעת שיש כל מיני תוספות ונק' שלא קשורה לבישול אלא לניקיונות שאחרי: כלום לא נדבק לסיר. פשוט מעבירים הכל לכלי אחר, ועוברים עם הכף עץ ואוספים את השאריות.

למעלה